Eseménynaptár

<<  Október 2018  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

NB I. TABELLA 18/19

1. MOL-PICK Szeged
 2.  Csurgói KK
3. Grundfos Tatabánya KC
4. Telekom Veszprém
5. Balatonfüredi KSE
6. HE-DO B.Braun Gyöngyös
7. Dabas KC VSE
8. Sport36-Komló
9. Ferencvárosi TC
10. Ceglédi KKSE
11. CYEB Budakalász
12. Mezőkövesdi KC
13. DVTK-Eger
14. Vecsési SE

 

 

Szponzoraink

cimer
 knottlogo-1  
 patent logo
 


JV SELECT JPEG

szzrt-logo
konfido-max-logo
543ce83c1cec8


3285 large
ecseri-kft-cegled-logo
europetrol-cegled

Támogatóink

Cegléd Város Önkormányzata

Ecseri KFT.

Szerencsejáték ZRT.

Szidó KFT.

Konfido Max KFT.

Knott Technik-Flex KFT.

Kisméhecske Kifőzde

Patent

Euro Petrol

CKKSE 2011/2012 támogatási időszakra vonatkozó sportfejlesztési programja

A nagy hagyományokkal rendelkező kézilabda szakosztály, mely mindig fontos szerepet játszott Cegléd sportéletében 1953-ban alakult meg. Sportegyesületünk jelenleg egy férfi kézilabda szakosztállyal működik, ezen belül kölyök (mini), előkészítő korosztály, serdülő csapat, ifjúsági csapat és felnőtt csapatból tevődik össze létszámunk, melynek jelenleg összesen 96 tagja van. A sportegyesületünk jelenlegi taglétszáma:

Kölyök (mini) csoport: 14 fő
Előkészítő csoport: 16 fő
Serdülő csapat: 24 fő
Ifjúsági csapat: 22 fő
Felnőtt csapat: 20 fő

Mini és Előkészítő csoportunk létszámát növelve lehetőleg minél több gyerekkel szeretnénk megszerettetni a kézilabda sportot, és az egyesületnél dolgozó szakemberekkel felkészíteni őket a versenyszerű sportolásra. Az előkészítő csoport létszámának bővítése a sport egészségmegőrző szerepe miatt fontos feladat. Jelenleg is működnek ilyen csoportok a Bem József Műszaki Szakközépiskolában és a Mészáros Lőrinc Katolikus Általános Iskolában, az egyesületünkkel karöltve. Így elérhetjük, hogy már nyolc éves kortól hozzászokjanak a rendszeres testedzéshez és felelősségvállaláshoz gyermekeink.

Egyesületünk folyamatos szervező tevékenységet folytat a létszámbővítésre. Szervezünk diákolimpiát és városi iskolák közötti bajnokságokat, ezzel is hozzájárulva a fiatalok rendszeres testneveléséhez, versenysportra való felkészítéséhez. Az előkészítő, serdülő, és ifjúsági csoportjaink sportszakmai nevelése kapcsán biztosítottnak látjuk a ceglédi fiatalok egészségmegőrzését is.

Serdülő csapatunknak a 2011/2012. évi bajnokságban a tisztes helytállás a cél, és minél több tapasztalat szerzése a versenysportban, felkészítve őket az ifjúsági bajnokságban való eredményes szereplésre. Ennek érdekében a korosztályos fiatalok szakszerű képzését szeretnénk az általános iskolákkal karöltve az egyesületünk szakmai irányítása alá vonni.

Ifjúsági csapatunknak a 2011/2012. évi NBI/B-s bajnokság első harmadába való bekerülése a célkitűzés, ezzel is felkészítve a fiatalokat a későbbi felnőtt csapatbeli sikeres szereplésükhöz. Egyre inkább az látszik megvalósíthatónak – örömünkre –, hogy a más egyesületekből igazolt játékosok helyett a ceglédi ifjúsági játékosoknak kell adni a felnőtt keret magját. Egyesületünk ezért egyre nagyobb hangsúlyt fektet az utánpótlás nevelésre.

A felnőtt csapat a 2011/2012. évi bajnokságban – amennyiben az anyagi feltételek biztosítottak lesznek – szeretne minél jobb helyezést elérni az NBI/B keleti csoportjában. Ehhez biztosíték a ceglédi fiatalok beépülése és egyre jobb játéka a felnőtt csapatban. Erősítéseinknek köszönhetően erre a szezonra már komolyabb, konkrétabb célokat tűzött ki a vezetés a csapat elé, ez pedig az első három hely valamelyikének megszerzése.

Sportfejlesztési program indokoltsága

A ceglédi felnőtt csapat jelenti az utánpótlás perspektíváját, felnőtt csapat nélkül az utánpótlás sem lehet hosszú távon eredményes. A felnőtt csapat sikere nagyban meghatározza az utánpótlás neveléssel foglalkozó társult sportszervezetek toborzási sikerét, a gyerekek sportolási kedvét, motivációját, különös tekintettel arra, hogy Cegléden és az azt övező térségében a kézilabda az egyik legsikeresebb látvány-csapatsportág. Ennek a folyamatosan megújuló bázisnak a megtartásában pszichológiai fontossággal bír a sikeres felnőtt csapat versenyrendszerben tartása és megerősítése.

Cegléd a harmadik legnépesebb város Pest megyében, ezért mind a városban, mind a vonzáskörzetében számos olyan fiatal van, akiket be szeretnénk vonni a sport, azon belül a kézilabda világába. Ezen cél eléréséhez nagyban hozzájárulnak a csapatoknál dolgozó magas képzettségű szakemberek, akik megfelelő javadalmazása is biztosítható a sportfejlesztési program révén.

Az utánpótlás egyesület eredményes működése a városi és a nemzeti kézilabda sikeressége szempontjából is elengedhetetlen, hiszen egyesületünk tervei között szerepel olyan kiváló képességű játékosok képzése, akik később a ceglédi felnőtt csapatban, vagy a magyar bajnokság más klubjainál is bemutatkozhatnak, hozzájárulva ezzel a magyar kézilabda sikereihez.

Sikeres pályázat esetén olyan többletforráshoz jutna egyesületünk, mely elengedhetetlen feltétele a fent részletezett szakmai program megvalósításának, hiszen ezek finanszírozását az egyesületünk más forrásból nem tudná előteremteni.

A sportfejlesztési program lehetséges társadalmi és gazdasági hatásai, a várt előnyök és a figyelembe veendő kockázatok megjelölésével:

Az általunk megvalósítani kívánt sportfejlesztési program közvetlen társadalmi hatása, hogy mind nagyobb számban tudunk fiatalokat a sortolás és az egészséges táplálkozás életmódjával megismertetni, valamint a nálunk dolgozó szakember gárda munkavállalása kiszámítható alapokat kap, anyagi elismerésük és így életkörülményeik javulhatnak. Gazdasági hatásokat tekintve továbbá a munkaviszonyos és megbízási jogviszonyos szerződésekre való átállással egyúttal az állami adóbevételek is látványosan emelkednek, hiszen még az EKHO szerinti juttatások esetében is a nettó juttatáson felül kb. 40% adó- és járulékbefizetés keletkezik.

A közvetett hatások már szélesebb társadalmi réteget érinthetnek, hiszen egy anyagilag megerősödő egyesület Cegléd lakosságának egyik fő szórakoztatási forrása marad, illetve az utánpótláskorú gyermekek sportolásra való buzdításával hozzájárul az egészséges életmód szélesebb társadalmi elterjesztéséhez. Nem elhanyagolható szempont továbbá sportszervezetünknek a helyi közösség összetartásában, mint kohéziós erőként betöltött szerepe.

Terveink között szerepel minél több helyi és környékbeli iskolát bevonni a toborzási és előkészítő programokba, hogy a tömegesítést, mint alapvető célt minél hatékonyabban elvégezhessük. Sportolóinknak biztosított karrierprogramra megoldás lehet jó nemzetközi kapcsolatok kialakítása azon külföldi sportszervezetekkel, akikkel közös tornákon vesz részt az egyesület, és akiknél egy-egy kimagasló teljesítményű játékos akár kölcsönben is szerepelhet a megfelelő életkor elérése után. Ezzel is növelve Magyarország ismertségét a nemzetközi sportszakmában.

A program előnye továbbá, hogy az eddig kevesebb edzéslehetőséget kapott csapatainknak is megfelelő körülményeket tudunk biztosítani a testmozgáshoz, valamint, hogy az elmúlt évek során aránytalanul alulfizetett sportszakembereink számára a teljesítményüknek megfelelő bért tudunk ajánlani.

2011/2012 évi sportfejlesztési program jogcímenkénti részletezése

ckkse 2011 2012

Megosztás