+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Egyéb kategória

Fradi túra: benne volt a nagy bravúr lehetősége is

by: ckkse

0

Az idei esztendő utolsó előtti mérkőzését játszotta a Ceglédi KKSE. Az NB I-es bajnokság 12-ik fordulójában a Ferencváros csapatához látogattunk, ahol arra készültünk, hogy megnehezíjük a dolgát a magyar válogatott klasszisokat is felvonultató együttesnek. A fradi kispadján az a Pásztor István dolgozik vezetőedzőként, aki ceglédi születésűként éppen az ellene meccselő Nagy Károlytól tanulta meg a kézilabdázás alapjait, így természetesen kölcsönös tisztelettel köszöntötték egymást. Mind két mester számára voltak hiányzók, a fradinál Lékai kapott pihenőt, nálunk viszont a hosszabb ideje sérült Kende és Hajdú mellett, Pásztorra és Mazákra se számíthattunk ezen a meccsen.

 

I. félidő összefoglaló:

Jól kezdődött számunkra a derbi, hiszen az első gól megszerzése után Iman Dzsamalinak még kétszer elő tudtunk készíteni, így ballövőnk három góljával 3-1-re „elmentünk” 3 perc alatt. Hova tovább ez szinte már álomrajt szerű volt: Kránitz bravúrjai mellett, Kállai ás Csomor is betalált, így 5 perc után 5-1-re vezettünk! Ébredezett a fradi: 10 perc után feljöttek egy gólra, (5-6) azonban jöttek az újabb remek védekezések ceglédi részről, amiből többek között Szűcs Balázs is gyorsindításból  tudott gólt szerezni kialakítva újra a három gólos előnyt! (6-9) Negyed óra után jött is a fradi időkérése, ami után sikerült változtatniuk, – először jöttek a véleményes fújások is a női játékvezetői párostól, amelyek nem minket segítettek – így a momentumunk oda lett. Az utolsó 10 percre már az első félidőből, egyenlő állással futottak neki a felek. (14-14) Ekkor Bartha Bence pillanatai jöttek, aki a pihenő Dzsamali helyén támadásban is előrelépett, a legjobbkor bombázott két gólt, így egy gólos előnnyel mehettünk a nagyszünetre. (17-18)

 

II. félidő összefoglaló:

Több mint véleményes ítéletekkel indult a második félidő: 5 percen belül a fradi kapott két kiállítást, két hetest, így a 36-ik percben először a mérkőzésen megszerezték a vezetést. (21-20) Szerencsére Nagy Károly fiait nem zökkentette ki a kisebb hullámvölgy, Spekhardt gólja után, 18 perccel a vége előtt újra egyenlíteni tudtunk! (24-24) Itt volt egy újabb döntő pont: Kránitz hetest fogott, a kipattanó azonban nem a miénk lett, gyors gól a fardinak, nekünk labdaeladás, ebből ismét gól. Ezek után Szücs Balázs 10 centivel a vonal előtt ugrott be és dobott gólt, a játékvezetők azonban azt látták 2 méterről, hogy vonalra lépett… Rögtön jött a kontra gyors gól, így 1 gólos hátrány helyett, az utolsó 15 percnek 3 gólos hátránnyal mehettünk neki. (27-24) Váltottunk 7-6 elleni játékra, ami hozott ismét változást! Juhász Károly cselezte be magát és dobott szép gólt, majd Spekhardtot találtuk meg kétszer is beállóban, így 4 perccel a vége előtt újra meccsben voltunk 32-30-nál támadhattunk. Itt sajnos ismét elvették tőlünk a labdát belemenés címén, majd jött egyből az üres kapus gól… Zsinórban három a fradi részéről, ami megpecsételte, a végig meccsben lévő Cegléd sorsát. (34-30)

Kicsit fájó ez a vereség, hiszen előzetesen ugyan kevés esélyt adtak nekünk, mégis a fiúk a pályán nyújtott teljesítményük alapján rászolgáltak volna a pontra, akár a pontokra. Viszont sajnos nem lehet amellett elmenni, hogy kulcsszituációkban finoman szólva se kaptunk kedvező fújásokat. Persze nem csak ezen múlott, de az biztos, hogy sokszor az ilyen bravúr pontok meghatározhatnak egy egész idényt egy olyan csapatnak mint a Cegléd, akik harcolni fognak a bennmaradásért. Ami viszont biztató, hogy kezdik a fiúk egyre jobban érezni egymást, nyilván Dzsamali érkezésével van egy szuper fegyverünk támadásban, de a védekezésünk és a küzdőszellemünk is kezdi azt az arcát mutatni, amivel egy NB I-es csapatnak rendelkezni kell!

FERENCVÁROSI TC–HÉP-CEGLÉD 34–30 (17–18)

Elek Gyula Aréna, 200 néző. V: Őri E., Pozdena E.
FTC: Győri K. 1 – Bognár A. 2, Nagy Bence 4, Debreczeni 3, Török, J. Mikita, Kovacsics 3. Csere: Imre 6 (5), Balogh Zs. 1, Pordán, Prainer 3, Csörgő 5, Bujdosó 3, Bohács 1, Füzi 2. Edző: Pásztor István
CEGLÉD: Kránitz – Juhász K. 3, Csomor 1, Dzsamali 13 (3), Szűcs Balázs 1, Bartha 4, Spekhardt 4. Csere: Panghy, Kállai 1, Teleki 2, Szepesi 1. Edző: Nagy Károly
Az eredmény alakulása 5. perc: 1–5. 15. p.: 8–10. 25. p.: 15–15. 35. p.: 21–20. 45. p.: 26–24. 50. p.: 27–25. 55. p.: 31–28. Kiállítások: 4, ill. 8 perc. Hétméteresek: 8/5, ill. 3/3

MESTERMÉRLEG:

Pásztor István: – Nagyon különleges mérkőzés volt, szülővárosom ellen játszottunk és mellettem ült, akitől az alapokat tanultam. Nyitott védekezésünkkel tudtunk magabiztosak lenni, jó meccs volt.
Nagy Károly: – Ezt a mérkőzést megelőzte sok kellemetlenség, de a Dabas ellen elindultunk abba az irányba, melyet intenzíven gyakoroltunk. Dzsamali csatlakozásával biztató az irány. A házigazda biztosan nyert, nem ért meglepetés. Tavasztól remélem, jól meg tudjuk izzasztani a mezőnyt.