+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Bajnokság

Nagyon közel volt a bravúr, de a végén kicsúszott a kezünkből a meccs

by: ckkse

0

A K&H liga NB 1-es kézilabda bajnokság 17-ik fordulójában a NEKA csapatát fogadtuk Abonyban. Két motivált győzelemből érkező együttes találkozott egymással, így minden adott volt egy jó derbire. Ahogy már megszokhattuk ideiglenes otthonunkban teltház várta a feleket.

I. félidő összefoglaló:

Már az első 5 perc feszültsége jelezte, itt ma egy végig szoros, ki-ki derbire lehet számítani. A NEKA kezdett jobban, de emberelőnyükből hamar előnyt kovácsoltak.(3-5) Szerencsére, 3 gólos előnynél nagyobbat nem tudott kialakítani a NEKA, jókor érkeztek Kránitz védései és 3-6-os hátrány után a 10 perctől megjött a védekezésünk is. Olyannyira, hogy a kikényszerített hibákból, labdaszerzésekből már könnyű gólokat is tudtunk szerezni így Pásztor Ákos góljaival, Császár kulcspasszaival az első negyedóra végére kiegyenlítettünk! (7-7) Jött is a vendég időkérés, de ebből is mi jöttünk ki jobban, hiszen Kállai gólja után először vezettünk a mérkőzésen! (8-7) A félidő utolsó 10 percében még inkább lelassult a játék ami összességében tervezve is volt ceglédi részről, kezünkben is tartottuk az 1 gólos meccset. A végén az addig lövéseit kereső Dzsamali is hozzászólt, 12-11-es vezetésnél többször támadhattunk a több gólos vezetésért, de a NEKA válogatott kapusa, Palasics ekkor többször bravúrt mutatott be nagy bánatunkra. Végül az utolsó pillanatokban betalált a NEKA így 12-12-es eredménnyel mehettünk a nagyszünetre.

II. félidő összefoglaló:

Jól jöttünk kis a második 30 percre, Spekhardt góljával magunkhoz ragadtuk az előnyt. A NEKA a 30-ik és a 40-ik perc között kétszer is emberhátrányba került, de mi ezt nem tudtuk igazán kihasználni, nem működött az előnyjátékunk. Arra viszont továbbra is jók voltunk, hogy az egy gólos előnyünket tartsuk. (17-16) Sajnos a következő 10 perces etap volt utólag nézve a sorsdöntő. Pásztor 40-ik percben lőtt gólja után pontosan 10 percig gól képtelenek voltunk, és több hibával játszottunk. Szerencsére Kránitz továbbra is jól védett, így az utolsó 10 percre, „csak” 2 gólos hátránnyal mehettünk. (18-20) Ebben a szakaszban sajnos egy kicsit már el is fáradtunk, folyamatosan futottunk az eredmény után, de 2 gólon belülre már nem tudtunk jönni, így végül 21-24 arányban kikaptunk a találkozót remekük záró és jól menedzselő NEKA ellen.

Szinte végig partyban voltunk és minden esélyünk megvolt egy nagy bravúrra, de sajnos most hiányozott még pár extra teljesítmény. Működött sokáig Nagy Károly taktikája, egy nagyon jó csapatot tudtunk megfékezni, azonban a NEKA fiataljai előtt meg kell emelni a kalapot, hiszen a végén – a mi bánatunkra – megtalálták a játékukat és eldöntötték a két pont sorsát. Nem szabad elkeseredni, az tisztán látszik már, ez a keret, képes lehet bravúrpontokat gyűjtetni. Muszáj is lesz, ha szeretnénk  megtartani az NB 1-es tagságunkat.

 

HÉP–Cegléd – HSA NEKA 21–24 (12–12)

Abony, Varga István Városi Sportcsarnok, 400 néző

Vezette: Hargitai Gábor, Markó Gábor

HÉP–Cegléd: KRÁNITZ – PÁSZTOR 7, Kállai 1, Juhász K. 3, Spekhardt 2, Jamali 5, Szepesi Csere: Bartha, Császár 1, Teleki 2, Mazák, Csomor

Vezetőedző: Nagy Károly

HSA NEKA: PALASICS – Krakovszki Zs. 2, Temesvári 4, SZTRAKA 4, Papp T., Kovács T. 3, Krakovszki B. 4 (1) Csere: Dely 3, Sisa, Szilágyi B. 1, Ács P. 1, Karai 1, Tárnoki, Dobi 1

Vezetőedző: Sótonyi László

Az eredmény alakulása: 4.p.: 1–3; 11.p.: 4–7; 17.p.: 8–7; 21.p.: 9–10; 28.p.: 12–11; 35.p.: 14–14; 41.p.: 17–16; 50.p.: 17–19; 54.p.: 19–22; 57.p.: 20–22

Hétméteresek: –, illetve 2/1

Kiállítások: 8 perc, illetve 10 perc

Piros lap: Csomor Tamás (HÉP–Cegléd – 60.p. – arcra ütésért)

Mestermérleg: 

Nagy Károly: Egy nagyon jó csapat ellen léptünk pályára, sokáig tudtunk velük lépést tartani. Az elején voltak problémáink, azokat rendeztük. A végjátékban fegyelmezetlenség és buta egyéni hibák okozták, hogy felénk kerekedett a NEKA. Megérdemelten nyertek a vendégek.

Sótonyi László: Számomra fontos mérkőzés volt a mai, fiatal csapatomnak ilyen mérkőzésekre van szüksége. Új mentális stratégia mentén dolgozunk, ennek egy állomása volt a mai. A mérkőzésén végén meg tudunk lépni a Ceglédtől, büszke vagyok a csapatomra.