+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Bajnokság

15 góllal vertük az Ózdot

by: ckkse

0

Előzetesen óriási rangadóra volt kilátás az NB1/B keleti csoport alapszakaszának utolsó előtti bajnoki mérkőzésén, hiszen a hazai pályán játszó Cegléd, azt Ózdot fogadta, akik a tabellán egyetlen ponttal előzték meg Nagy Károly ceglédi vezetőedző legénységét. Lehetett előre számolgatni is, hiszen a közvetlen rivális, a Ceglédhez és az Ózdhoz hasonlóan felsőházra pályázó Szeged, a tabellát vezető Orosházához látogatott… Papírforma alapján, ott egy orosházi siker volt a legvalószínűbb, (ami végül meg is született!) számunkra pedig mindenképpen nyerni kellett, hiszen ez esetben már biztosítottuk volna felsőházas helyünket! A találkozóra ezúttal is szépszámú közönség érkezett, akik fordulóról-fordulóra egyre hangosabban bíztatják és bíztatták most is a ceglédi kedvenceket!

 

A kereteket illetően rögtön feltűnhetett az első percekben, hogy a Cegléd ezúttal Bendicsek Ákos nélkül lép pályára, akit a kölcsönadó egyesülete, a NEKA rendelt vissza, egy meccs erejéig. Nem is csoda ez, hiszen Bendicsek első két ceglédi meccsén 13 gólt lőtt, más kérdés, hogy előzetesen nem számoltunk azzal, hogy egyik potenciális gólvágónk hiányozni fog egy ilyen sorsdöntő derbin. A találkozó vendég vezetésekkel indult, azonban már az 5-ik perc elején Kállai Martin második remek gólja után átvettük a vezetést! (3-2) Az első 10 percben magabiztos, „éhes” Ceglédet láthatott a közönség, akik minden egyes labdáért megharcoltak és 10 perc után Szepesi „Szepi” vezetésével már 6-3-ra vezettek. Egy értékesített hetessel, a 13-ik percben újra látótávolságon belülre érkezett az Ózd, feljöttek 7-5-re. Innentől viszont valami átkattant védekezésben a fiúkban és kegyelmet nem ismerve újabb 13 percig még csak gól sem kapott a csapat! A védőfal szinte mindenbe beleért, szélsőink labdákat szereztek, és Tamási Zsolt kapusunk is hozta, az utóbbi időkben szinte már megszokott extra klasszis formáját, így 11-5-ös előnyre tettünk szert. Az első játékrész utolsó perceiben tovább növelte az előnyét csapatunk, így Gráf Martin utolsó másodpercekben szerzett góljával magabiztos 15-7-es vezetéssel mehettünk pihenni.

 

Aki arra számított, hogy a biztos előny tudatában, már csak a masszív előny megtartására törekedik a Cegléd, annak nagyot kellett tévednie. Nagy Károly tanítványai 5 perc alatt, azonnal futottak egy 5-0-ás rohamot – Juhász Karcsi volt ebben az időszakban igazán elemében két góljával és kulcspasszaival – és azonnal tudatták az Ózddal, itt ma szó se lehet elszórakozott mérkőzésről! (20-7) A 13 gólos vezetés után egy kicsit több hiba csúszott be tőlünk is, de továbbra is folyamatosan tartotta 10 gól feletti előnyét csapatunk és egy pillanatig nem adott esélyt az egyébként dicséretesen küzdő ellenfelének. Az utolsó 15 percet egy kicsit beárnyékolja Szepesi István bokasérülése, akit nagy fájdalmak után kellett lehozni, reménykedünk a legjobbakban és várjuk vissza nagyon „Szepit”! Az utolsó 10 perc így már csak a pontos végeredmény szempontjából volt fontos, az utolsó gólt Spekhardt Gergő szerezte, kialakítva ezzel a legnagyobb különbséget a meccsen 34-19-re az-az 15 góllal nyert végül a Ceglédi KKSE!

 

A szenzációs siker után immár biztos az, ami pár héttel ezelőtt szinte elképzelhetetlennek tűnt: biztos felsőházassá vált a Ceglédi KKSE! Igazi csapatsikerről van szó Mazákon kívül (aki nem mellékesen a védelem oszlopa volt!) mind a 12 mezőnyjátékosunk gólt szerzett! Tamási Zsolt kapusunk ezúttal is 50% közelében védett, így kijelenthető Nagy Károly fiai igazi nagybetűs csapatkánt dolgozott a sikerért! Lehet tehát tovább álmodni és a felsőházban még komolyabb eredményeket megcélozni!

 

Szenzációs volt fiúk!

Hajrá Ceglédi KKSE!