+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Bajnokság

A bajnoki cím kapujában a HÉP-Cegléd!

by: ckkse

0

Lassan két hónapja tudjuk, hogy a HÉP-Cegléd felnőtt kézilabdázói – az alapszakaszban óriási hullámvasutat bejárva ugyan – elérték a felsőházat. A kötelező cél tehát teljesítve lett, viszont a java még csak ekkor kezdődött. Nem szabad szó nélkül hagyni a 2022-es esztendő eredményeit, összeségben kell nézni a folyamatot, hiszen így lehet látni, honnan is indult a csapat és hol tart most.

Az év, tehát a 2021/22-es szezon második fele januárban vészjóslóan indult. Rengeteg sérült, covid hullám, egyszóval hányatott sorsú keret állt rendelkezésére Nagy Károly vezetőedzőnknek. Emellett a szerencse se állt a fiúk mellé, hiszen 2, illetve 1 gólos (utolsó másodperces!) nagyon peches vereségekkel indítottunk és úgy tűnt, innen szinte lehetetlen a visszaút, akkora a ponthátrány a felsőházas helyekért. Ahogy mondani szokás a többi már történelem, hiszen az utóbbi évek, évtizedek egyik legkiegyenlítettebb bajnokságban, ott ahol tényleg bárki, bármikor megverhette a másikat, na itt a ceglédi fiúk csodát tettek! Mi az, hogy! Szárnyaltak és elsöprő, sokszor 10 gól feletti győzelmeket aratva, az alapszakasz utolsó 5 mérkőzését behúzva, (147-98-as gólarányt hozva ebben a szakaszban) megcsinálták az előtte már szinte elképzelhetetlent: bejutottak az NB1/B összevont felsőházába!

A NB1/B keleti és nyugati csoportjának 5-5 élmezőnyben végzett csapata itt újabb pontvadászatba kezdett, elérkezett tehát a bajnokság hajrája ahol el kell majd dőlni, ki a legjobb a legjobbak közül! A ceglédi kézisek a nagy menetelés közben nem csak a játékukat találták meg, hanem új névadó szponzorjukat is: a Horvát Építőmester Zrt. avagy a HÉP személyében, amely mondani sem kell újabb stabilitást, újabb lökést adott az egész klubnak. Ilyen pozitív történések után vágtunk neki a felsőháznak, ami megint új fejezet nyitott az eddig is mozgalmas szezonban.

Remekül kezdték a rájátszást a fiúk, megmaradt az alapszakaszról hozott lendület és az első meccset a szintén bajnokaspiráns PLER ellen elsöprő fölénnyel nyertük. (ekkor már hatos győzelmi sorozatot bemutatva) Szinte törvényszerű volt, hogy ismét elérte ezek után a csapatot egy kisebb sérülés és a már jól ismert vírus hullám. Jött is a kijózanító pofon Veszprémben. Meg kell jegyezni, véleményes fújások után, de kapituláltunk. Azonban talán ha lehet ilyet mondani jókor jött a kis ütés, hiszen a fiúk azonnal felálltak ebből és onnan folytatták ahol a PLER ellen befejezték. Gyakorlatilag a legnagyobb skalpokat begyűjtve, többek között az egész alapszakaszt nyerő Budai Farkasok – Rév Groupot is magabiztosan verve, a felsőházban eleddig veretlen Tatát is kétvállra fektetve, újra győzelmi sorozatot építettek Nagy Károly ceglédi fiai.

Jön tehát az utolsó 5 meccs! Az utolsó 5 döntő! Avagy a felsőházas visszavágók ideje. Minden meccs óriási jelentőséggel bír, hiszen úgy állunk a második helyen, hogy mindössze 1 ponttal előz már csak meg bennünket a listavezető Budai – Farkasok, akik ellen még természetesen egyszer fogunk játszani. Ennél kiélezettebb talán nem is lehetne a bajnoki címért való versenyfutás, de jó alapokon van a HÉP-Cegléd. Az elmúlt 11 meccsünkből 10-et megnyertünk, ezt az ellenfeleink is tudják, ebből építkezni kell, rég volt már február eleje, azóta csapattá érettünk, olyan csapattá, amelyik szenvedhet sérüléseket, veszíthet el embereket, akkor sem tántorodik el! Hiszen ahogy Nagy Károly vezetőedző is vallja, úgy a ceglédi kézisek is tudják, átérzik: a HÉP-Ceglédnek bárhogy is legyen, minden körülmények között nyernie kell!

Veletek vagyunk fiúk, győzelmekre fel!

HAJRÁ HÉP-CEGLÉD!