+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Egyéb kategória

A bravúr nem volt most benne, vereség a NEKA otthonában

by: ckkse

0

A K&H Férfi Kézilabda Liga, avagy az NB I 2022/23-as idényének negyedik fordulójában Balatonboglárra, a NEKA csapatához látogattak a ceglédi kézisek. Két különböző bajnoki rajtot tudhatott maga mögött a két klub, hiszen a ceglédiek három vereséggel indítottak, úgy hogy a Szeged meccsen kívül kétszer is volt sansz a pont szerzésre, de nem jött össze. Ezzel szemben a NEKA bravúrokat bemutatva két meccs óta nem talált legyőzőre és kisebb meglepetésre a megszerezhető 6 pontból 4-et eddig begyűjtött. A sorrendben negyedik idegenbeli meccsünkön ismét az volt a kérdés, sikerül e átlépni saját árnyékunkon és úgy játszani, mint a felkészülési találkozókon: felszabadultan, könnyedén, eredményesen.

 

  1. félidő összefoglaló:

A Ceglédi KKSE fordulhatott rá először a támadásra, de rögtön az első akciónk egy ki nem kényszerített labdaeladással végződött, amit megbüntetett a NEKA, így az első gólt a hazaiak szerezték. A harmadik percben Bartha Bence révén iratkoztunk fel először a táblára, 2-1-re szépítettünk. Az első 10 percben hasonló mederben folyt a játék, többször is az egálért mentünk, de a NEKA mindig belerondított az elképzelésünkben és tartotta 1 gólos előnyét. (6-5) A következő etap a 20-ik percig bezárólag sajnos utólag nézve végzetes volt. Sok minden összejátszott, de arra, hogy a következő 17 percben egyetlen egy akció gólt se szerzünk, arra senki nem számított. 9 percig gól képtelenek is maradtunk ebben a szakaszban ekkor Szepesi kozmetikázott. (10-6) Gondolhatnánk innen megindult a szekér, ezzel szemben a NEKA addig is remekül védő kapusa újabb szintet lépett és a 27-ik percig (Mazák hosszú idő után szerzett akciógóljáig) a NEKA 9-2-es sorozatot mutatott be amivel már 15-7-re vezetett. Ami biztos, az első negyedórában – reméljük nem súlyosan – megsérülő, de meccsre már nem visszatérő Spekhardt Gergő kiesése után kezdett kinyílni az olló… Sajnos többen leblokkoltak főleg támadásban ezután, a NEKA pedig az a csapat, aki minden hibát másodpercek alatt megbüntet és átszáguld fiatal játékosaival a pályán. Nem is csoda, hogy végül az egész eddigi idény legrosszabb félidöjét bemutatva 17-9-et mutatott az eredményjelző a nagyszünetben, nem a mi javunkra.

 

  1. félidő összefoglaló:

 

Persze Nagy Károly fiai mutattak már be bámulatos fordításokat, elég csak a felkészülési időszak során a Gyöngyös elleni mínusz 7-röl való győzelemre gondolni, de most sajnos más volt a helyzet, más volt a tét. Tamási Zsolt vette át Kránitz Zoli helyét a második félidőben és rögtön az első percekben egy védéseket mutatott be, ami fontos volt ha zárkózni szeretnénk. Az első bő 10 perc sajnos így sem hozott változást, hiszen a 43-ik percben az egész találkozón az addigi legnagyobb előnyére tett szert a NEKA. (24-13) Itt a ceglédi srácok is összeszedték magukat és a találkozón először elkezdtek úgy játszani pár percig, ahogy ez a csapat igazából tudna! Szűk négy perc alatt egy 4-0-s mini futást mutattunk be, ekkor működött a beállós játék (Teleki 2 gólt szerzett) és átlövésből is eredményesek voltunk, hiszen Juhász és Bartha is betalált. (24-17) Sajnos az utolsó negyedórában, már nem volt bennünk újabb erő, hogy közelebb férkőzzünk. Jött egy-két véleményes fújás is, de nem ezen múlott az, hogy végül sajnos simán, 32-23-ra kikaptunk.

 

 

Mindig van az a pont ahonnan csak felfele lehet menni. Nálunk most jött el ez a pillanat. Ez a vereség ugyan előzetesen akár kalkulálható is lehetett volna, hiszen a NEKA – ez most már kijelenthető – idén új szintre lépett és ugyan talán túlzó 4 forduló után a dobogós helyezésük, de az kijelenthető idén nem a kiesés ellen fognak menekülni. Nekünk viszont most leginkább fejben kell nagyon össze szedni magunkat. Többen tudásuk alatt játszanak, aminek a legfőbb oka az önbizalom hiány. Tudtuk, hogy nehéz év lesz, épül a csapat és sok új fiatal játékosunk számára az NB I-el még barátkozni kell. Azonban mi bízunk ezekben a srácokban, hogy igenis megtudják mutatni, hogy ebbe az osztályba van a helyük és ha csapatként is összeállnak erre sokkal többre lesznek hivatottak.

 

Következik a Budai Farkasok elleni találkozó idegenben, mondani se kell sorsdöntő meccs, ahol ha nyerni tudnánk – ami szinten muszáj – megindulhat a csapat!

Hajrá Cegléd!