+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Bajnokság

A második félidőben úszott el a bajnoki derbi

by: ckkse

0

A tavasz egyetlen idegenbeli bajnoki mérkőzésére készült a Ceglédi KKSE. Vendéglátónk a  jó formában lévő Budakalász volt, akik a legutóbbi fordulóban döntetlent játszottak a Csurgó ellen. Mi magabiztos 10 gólos győzelmet arattunk a közvetlen riválisunk, a Budai Farkasok ellen. Ennek ellenére kicsit borúsak voltunk a meccs előtt, hiszen Iman Dzsamali influenzás tünetek miatt nem állt rendelkezésére a Ceglédnek, illetve Kállai is lábfájdalmakkal tudta csak vállalni a játékot. Ennek ellenére bizakodóak voltunk, hiszen jó hangulat is várta a feleket, köszönhetően a sok-sok ceglédi szurkolónak akik elkísérték a csapatot!

I. félidő összefoglaló:

Pontatlanul kezdtük a mérkőzést és labdaeladásokkal,  amit a hazai játékosok két gyors góllal meg is büntettek. (2-0) Szerencsére hamar ébredtünk így Juhász, illetve Kállai két szép átlövés gólja után már mi vezettünk 5 perc után. (2-3) Az első 10 percben további ki nem kényszerített hibákat vétettünk, amit a kalász’ gyors indításokkal kíméletlenül kihasznált és vissza vette a vezetést. (4-3) A 10-ik perctől volt egy nagyon jó periódusunk: Kránitznak jöttek az első védései, mellette pedig a hetek óta jó formában játszó Pásztor vezetésével futottunk egy 3-0-ás sorozatot és támadhattunk a 3 gólos vezetésért! (4-6) Sajnos több góllal nem tudtunk ellépni, folyamatosan vissza kapaszkodott a kalász’ így az első félidő utolsó 10 percére Császár gólja után egy gólos előnnyel mehettünk „csak”. (8-9) Eddig bírta sajnos a játékot Kállai Martin, aki már nem tudott a pályára visszatérni, így mivel Markovics Patrik már hetek óta hiányzik, gyakorlatilag balkezes lövő nélkül maradtunk. Ez nagyban meghatározta a derbi további dinamikáját, átvette a vezetést a hazai csapat és a félidei nagyszünetre egy gólos előnnyel mehetett. (13-12)

II. félidő összefoglaló:

Amilyen kiegyenlített volt az első játékrész úgy lett olyan bántóan sima a második. A 40-ik percig jól működött a védekezésünk és csak két további gólt kaptunk, viszont támadásban már érződött kiestünk a ritmusból és egyedül Pásztor tudott betalálni hetesből, illetve Bartha átlövésből. (15-14) A folytatásban várható volt, hogy valamelyik csapat a gólínség után elkapja a fonalat, sajnos ez az együttes a hazai alakulat lett akik a 40-ik és az 50-ik perc között gyakorlatilag állva hagytak bennünket. 6-1-es futást mutattak be ebben a periódusban, így a kevés gólos meccsen, egy ilyen rohammal szinte eldöntötték a meccs sorsát. (21-15) Az utolsó 10 percben, így már mindenki pályára került, próbálkoztunk ugyan, de 4 gólnál közelebb nem tudtunk jönni, végül 26-20 arányban kaptunk ki.

Bántó vereség ez, hiszen az első félidőben látszott, hogy itt akár pontot is rabolhattunk volna. Sajnos a második játékrészben már nem bírtuk el, a lövőink hiányát, nagyon akadozott így a támadójátékunk, egysíkú lett, amit egy Budakalász kíméletlenül megbüntet ilyen szinten. Búslakodásra nincs idő, következik hazai pályán a Komló, akik ellen ismét a szebbik arcunkat kell mutatni hazai pályán ahhoz, hogy nyerni tudjunk. Már pedig nyerni kell!

Csak a Cegléd!

CYEB BUDAKALÁSZ–HÉP-CEGLÉD 26–20 (13–12)

Budakalász, 250 néző. Vezette: Andorka, Hucker

BUDAKALÁSZ: VÁCZI D. – VARJÚ 9 (2), Sinkovits, DÁVID M., MIHALIN 1, JURIC-GRGIC 3, KOVÁCS D. 4. Csere: Djordjeszki (kapus), KISS B. 4, Maracskó, KONCZ 4, Tóth Sz. 1, Zanati, Vrhovina, Berényi, Siklós-Szondi. Edző: Csoknyai István
CEGLÉD: KRÁNITZ – PÁSZTOR Á. 6 (3), Kállai 2, Spekhardt, Juhász K. 1, Bartha 2, Szepesi 3. Csere: Tamási (kapus), Császár 1, Csomor, Mazák 1, Tóth M. 1, Szűcs Balázs 2, Farkas, Kende, Teleki 1. Edző: Nagy Károly

Kiállítások: 6, ill. 4 perc

Hétméteresek: 2/2, ill. 3/3
MESTERMÉRLEG

Csoknyai István: – A kapott gólok száma mutatja, hogy erősségünk, a védekezés jól működött, Váczi szenzációsan védett, ebből tudtunk könnyű gólokat lőni mindkét félidőben.
Nagy Károly: – A sok technikai hibánk miatt könnyű gólokat kaptunk, a második félidőben sem tudtuk megtalálni az ellenszert. A védekezést szakaszokban megoldottuk, támadásban is voltak jó pillanataink, de a hiányzók miatt nem volt esélyünk.