+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Bajnokság

A második helyezett Békés ellen szenzációs, kiütéses győzelem a bajnokságban!

by: ckkse

0

Nagyon-nagy várakozással tekintettek a ceglédi kézilabda szimpatizánsok az aktuális Békési FKC elleni hazai bajnoki mérkőzésre. Szeretett csapatunknak, az egyik utolsó esélye volt arra, hogy újra a győzelem útjára lépjen és reálisan küzdeni tudjon a felsőházat jelentő első öt hely valamelyikéért. Ellenfelünk az Optimum Solar – Békési FKC csapata volt, akik az aktuális 14-ik bajnoki fordulót megelőzően a második helyen álltak a bajnokságban. Keretüket illetően egy-két hiányzóval érkeztek, de ettől függetlenül győzelemre készültek ellenünk. Magabiztoságukra további okot adhatott, hogy ősszel 27-20-ra vertek bennünket Békésen. A Ceglédi KKSE sok viszontagságon van túl, sérülések, covid helyzet, átigazolások, azonban most már kezdett a csapat körül minden kitisztulni! Jól sikerült a heti felkészülés, minden kirakós darab a helyére került, így már csak egy kérdés maradt: önmagunk árnyékán tovább tudunk e lépni és végre megtudjuk e mutatni mire is képes a ceglédi felnőtt kézilabda? Minden kérdésünkre választ adott a mérkőzés!

 

Nagy Károly ceglédi vezetőedző fiai, rendszerint jól és koncentráltan szokták kezdeni a mérkőzéseket, amelyre most sem volt panasz, sőt egészen acélos első 10 percet hoztak a ceglédi srácok! Juhász kezdte meg a gólgyártást, majd beállásunk Teleki, illetve Tóth Nobert is betalált, így hamar 3-0-s előnyre tettünk szert. Egészen a 12-ik percig kellett várni az első békési gólra, ez is jól mutatja a védekezésünk keménységét, amit az addig már 4 védését is bemutató Kránitz tovább erősített. Teleki 2 perces kiszórása után, két gyors gól dobott a vendég csapat, keményen küzdöttek, kapaszkodtak 4-3-ra fel is jöttek. A nagyon kevés gólt hozó első 20 perc után aztán felgyorsultak az események és egyben beindult a Cegléd játéka is, úgy, hogy már addig is három gólos előnyre tettünk szert! (8-5) Kránitz újabb remek védése után, Szepesi bedobott büntetőgóljával indult meg az első félidő lezárásáig a ceglédi roham. Pillanatok alatt 7 gólra növeltük az előnyünket, úgy, hogy gyakorlatilag az egész csapat hozzátett, már ekkor 9 különböző játékosunk betalált a keretből, köztük Kránitz Zoltán kapusunk is, aki egy egészpályás üres kapus találattal mutatta meg nem csak a bravúros védések mennek neki! 13-6-os vezetés után, az első játékrész utolsó két percében kicsit kozmetikázott az eredményen a Békés, de így is a nagyszünetre magabiztos 14-9-es vezetéssel mehetett el csapatunk.

 

A második félidő is remekül kezdődött a Cegléd részéről. Szepesi két gólját, Pásztor remek találta tetézte, amivel a mérkőzés addigi legnagyobb. nyolc gólos különbsége alakult ki! (17-9) A 45-ik percig állandosúlt a második félidőben a 7-8 gólos ceglédi előny, magabiztosan tartottuk az előnyt, egy másodpercig se lehetett érezni, hogy a Békés olyan rohamot tudna bemutatni, amivel reális esélyük lenne a felzárkózásra a vendégeknek. Elérkezett a mérkőzés utolsó 15 perce, Gráf gólja után 7 gólos előnnyel. (21-14) Ez az a szakasz, ami az elmúlt időszakban a legkritikusabb volt a csapatnak, hiszen több győzelem, csúszott ki ebben az időszakban a kezünkből. Ma viszont ilyenről szó se lehetett, sőt, az egész szezon eddigi legimpresszívebb utolsó negyedóráját mutatta be a csapat. A védekezés brutálisan összeállt, amiből következik, hogy több könnyű, gyors leindításos gólt tudott szerezni a csapatunk. Az utolsó 15 percet így 9-2-re nyertük elérve ezzel a 30 lőtt gólt, úgy hogy mindössze 16-ot kaptunk, nem mellesleg az utolsó 14 percben mindössze egyszer vették be a remekül védő (48%!!!) Kránitz kapuját!

 

Végre, erre vártunk nagyon sokan, szenzációs győzelmet aratott csapatunk és egyben megmutatta, hogy a jelenleg a táblázaton elfoglalt hetedik helynél sokkal többre képes! Ne feledjük, mindössze 5 pontra vagyunk a jelenleg is második helyen maradó Békéstől, így ebből is látszik hihetetlen szoros a táblázat! Minden meccset nyerni szeretne a Cegléd továbbra is, ez lehet az a meccs, ahol átszakadtak a gátak, reméljük innentől hasonló út vezet az áhított felsőházban, ahol újra lehet majd nagyot álmodni!

 

Szép volt fiúk, csak így tovább!

Hajrá Ceglédi KKSE!