+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Egyéb kategória

A sok hiba megbosszulta magát, vereség a Komló ellen

by: ckkse

0

Az Nb I-es bajnokság hetedik fordulójában a 100 éves centenáriumi évét ünneplő Komló csapatához látogattunk. Mind két együttest hajtotta a bizonyítási vágy, Nagy Károly vezetőedzőnk sok-sok nagy csatát és győzelmet ünnepelhetett már itt, hasonlóra készítette fel most is a Ceglédet, míg a Komló idén hazai pályán még egyszer sem ünnepelhetett, így természetesen ők is 2 pont megszerzésére készültek.

 

I. félidő összefoglaló:

Szenzációs hangulat, közel 1000 ember és egy óriási molinó várta a küzdő feleket. Minden adott volt egy jó derbire, de ez a tűz a mérkőzés elején a hazaiakat dobta fel, minket viszont kicsit lebénított. Két gyors hazai gólra a második percben Bartha Bence válaszolt. (2-1) Ezután viszont leírni is szörnyű, jött egy majd’ 15 perces szakasz ameddig nem találtunk be, Kállai martin törte meg a gólcsendet. (5-2) Szerencsére ekkor még a védekezés jól működött és hazai csapat nem tudott elhúzni, így megkezdhettük a felzárkózást. Három percen belül Kende átlövésből, Szepesi gyors indításból , míg Pásztor hetesből talált be és máris újra mérkőzésben voltunk. (7-5) 9 perccel az első játékrész vége előtt 8-6-nál kétszer is volt lehetőségünk 1 gólra felhozni a csapatot, de sajnos mind két esetben technikai hibát vétettünk ami azonnal megbosszulta magát. A 23-ik percben 9-6-nál újabb lehetőségünk adódott a felzárkózásra, emberelőnybe kerültünk először a meccsen, de itt valami megtört. Teljesen kiestünk a ritmusból, sorra vétettük a hibákat, szinte minden ziccert kihagytunk. Az egyre nagyobb lendületbe jövő Komló viszont kíméletlen volt és az első 30 perc utolsó részét 6-1-es rohanással zárta. (14-7)

 

II. félidő összefoglaló:

Ezek után tényleg nagyon mélyről kellet visszajönni, de a ceglédi fiúk megpróbálták! Két rutinos játékosunk Juhász és Mazák jelezték rögtön az első gélidő elején, hogy bizony mi még nem adtuk fel. Azonban a másik oldalon is jöttek a gólok, így csak Juhász Karcsi újabb gólja után jöttünk látótávolságon belülre már a 41-ik percben. (17-12) Sajnos a hazai társaság, az időkérést követően hamar lehűtötte számunkra a kedélyeket, hiszen pillanatokon belül visszaállították a 7 gólos különbséget és így fordulhattunk az utolsó 10 percre is. (22-15) Ekkor volt alkalmunk kozmetikázni az eredményt, Tóth Marci irányítónk és Teleki Levi beállósunk kapcsolata ekkor gólokat eredményezett, de sajnos ez a végeredmény szempontjából már nem volt döntő. Visszajöttünk 5 gólra (25-20) a derbi utolsó percében, de ekkor a Komló még kétszer betalált nekünk és végül kialakult a 27-20-as hazai győzelem.

 

Újabb fájó verség, hiszen ismételten olyan elkerülhető hibákat vétettünk, amelyeket az NB I-ben azonnal kihasználnak az ellenfeleink. A következő meccs hosszú idő után „hazai pályán” Abonyban lesz, a Budakalász ellen. Mondani se kell újabb sorsdöntő találkozó következik, ahol nagyon fontos lenne nyerni. Láthattuk Komlón is, hogy a szurkolók plusz egy embert jelentenek. Most nekünk ceglédi kézilabda szimpatizánsoknak kell a győzelembe hajszolni a fiúkat!