+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Interjú

Aleksza Tamás, visszatér a tehetséges hálóőr.

by: ckkse

0

Aleksza Tamás vajdasági magyarként Zentán született majd Adán kezdett el kézilabdázni 10 évesen. Kezdetben játékos volt – ami miatt mai napig fegyvere a pontos indítások, egész pályás gólok – de rövid időn belül a kapuban találta magát, ahol egyből kitűnt tehetségével. Szerbiában is végig magyar iskolákban járt, viszont csak 14 évesen került Magyarországra, ekkor már felfigyeltek itt is Alekszára.

Először Kecskemétre került, Kun István kezei közé, majd fél évre rá már Ceglédre jött kölcsönszerződéssel, mivel az utánpótlásban akkor épp kapushiány volt. A Ceglédben végigjárta a ranglétrát, hiszen serdülő, ifi után, a felnőttek között is itt mutatkozott be. Arra különösen büszke lehet, hogy már 15 évesen tét meccsen szerepelhetett a felnőttek között Liga Kupa találkozón. Abban az évben egész Magyarországon ő volt a legfiatalabb kézilabdázó, aki debütálhatott a felnőttek között.

Kapusedzői közül Pergel Zsoltnak nagyon sokat köszönhet, aki Cegléden majd a NEKA-nál is trénere volt. 18 évesen a NEKA-tól kapott megkeresést, amivel élt is a több játéklehetőség reményében. Jók sikerült az első éve itt, hiszen az NBI /B-t megnyerte csapatával, majd a tavalyi évben már az NB1-ben is számoltak vele. Fiatal közegbe került ahol a játékpercek megszerzése volt számára a legfontosabb. Kapusként Aleksza Tamás számára fontos a mentális felkészültség, erre külön figyel, hiszen bármikor készenlétben kell állnia.

Idén visszatért kezdeti sikerei helyszínére, Ceglédre, ahol szeretne ismét az NB I-ben megragadni. Technikailag sokat fejlődött, fizikailag erősödött legutóbbi ittléte óta. Elmondása szerint remek társaság jött össze Cegléden, mind játékos, mind szakmai szinten. Porobic Haris kapusedzővel hamar megtalálta a hangot és úgy érzi, meg van itt az esélye arra, hogy még egy szintet előre lépjen. Egyénileg szeretné csapatot segíteni, kivenni a részét a munkából és az idei menetelésből. Tudja, hogy van konkurencia, de ő nem így tekint kapustársaira, hiszen Aleksza Tamás olyan típusú hálóőr, aki sokkal inkább segíti posztriválisait. Az idősebb kapustársaitól elsősorban tanulni szeretne és együtt egy olyan szezont produkálni, amire az egész klub és a város büszke lehet.

 

Sok sikert kívánunk Aleksza Tamásnak! Hajrá!