+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Bajnokság

Beharangozó: nyerni kell a szomszédvár rangadón!

by: ckkse

0

Az NB I/B nyolcadik fordulójában, ismét hazai pályán játszik csapatunk. A két hetes szünetet követően, ezúttal egy presztízs csata vár ránk, hiszen a közeli megyei jogú város csapatát, Kecskemétet látjuk vendégül. A szomszédvár rangadónak külön pikantériát ad, hogy arra talán senki nem számított, hogy a nyolcadik fordulóban a Kecskemét lesz jobb pozícióban. Persze ez egy sok tényezős képlet után jött ki, nézzük a részleteket.

A Kecskemét három győzelemmel és négy vereséggel a tabella 10-ik helyén áll, két ponttal és három helyezéssel megelőzve minket. A Győrtől és a BFKA-Veszprémtől ugyanúgy kikaptak mint mi, (a jelenlegi forma szerinti két bajnokaspiránstól) de óriási skalpot gyűjtöttek be hazai pályán a Szigetszentmiklós ellen, akiket 35-29 arányban vertek. (sajnos mi az Szigetszentmiklós ellen idegenben kapituláltunk) Azonban, hogy tovább keverjük a kártyát és még jobban kitűnjön, milyen kaotikus az idei NB I/B, azt jól mutatja a DEAC elleni eredmények, ahol mi simán nyertünk, a Kecskemét viszont kikapott a hajdúságiaktól. A Kecskemét legutóbbi meccsén az utolsó másodpercben nyert egy góllal, a sereghajtó Ózd ellen, mi pedig elveszítettük hazai veretlenségünket a BFKA-Veszprém ellen.

A Kecskemét keretét illetően továbbra is a fiatal, jórészt sajátnevelésű játékosaira épít, de természetesen náluk is megtalálhatóak a nagy csapatoknál, akadémiáknál nevelkedő tehetségek. Tóth „Gepa” Norbert kecskeméti vezetőedző személyében, egy igazi ceglédi kézis ikont ismerhetünk fel, aki gyakorlatilag mindent tud csapatunkról és a játékosaink nagy részéről is, ami természetesen előny a számukra.

A sárga-kék alakulat keretét illetően az idei évben óriási viszontagságokon esett át, ami nagyban meghatározta az eddigi szereplését is. Dobi Bencét egész idényre elveszítettük így irányító poszton található a csapat legidősebb és az egyik legfiatalabb játékosa. (Juhász és Panghy) A beállós poszton Teleki bajlódik sérüléssel, a hetek óra sérült Bartha Bence viszont szerencsére már lassan visszatér.

Sorsdöntő mérkőzés következik, hiszen most már nagyon illene kimászni a gödörből, ehhez viszont kelleni fog mindenkitől egy kicsi plusz a keretből, hiszen a Kecskemét abban biztosak lehetünk, hogy nem fogja könnyen adni magát!