+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Bajnokság

Beharangozó: Szigetszentmiklós KSK – Ceglédi KKSE

by: ckkse

0

Az NBI /B harmadik fordulójában a Szigetszentmiklós csapatához látogatunk. A 16 csapatos NB I/B első fordulói után látszik, itt bizony egy nagyon kiegyenlített versenyfutás lehet, hiszen az előzetes tervezések szerint 5-6 csapat is odaérhet a végső sikerhez amennyiben jó szériákat fog ki. Már a harmadik fordulóra csak két 100%-os csapat maradt, egyik a pont ellenünk meglepetés(?) győzelmet arató Pick Szeged U21, illetve a tavaly még NB I-es Budai Farkasok, akik szintén megküzdöttek az első győzelmükért. (hazai pályán egy utolsó másodperces góllal nyertek 27-26-ra a köved’ ellenn) A kis kitekintő után kicsit magunkról!

Sajnos az első forduló rosszul sikerült. Gyakorlatilag amiben lehetett hibáztunk, egy kiemelkedő teljesítmény se volt, így nem is csoda, hogy Szegeden vereséggel kezdtünk. Sokan meglepődtek, hiszen a felkészülés – a játékosok elmondása szerint is – talán még jobban sikerült, mint az NB I-ben. Persze ez a korán jött pofon talán jókor is jött, hiszen rögtön bebizonyosodott a rutinos játékosok számára is: az NB I/B idén sem lesz sétagalopp! A második fordulóban Nagy Károly alakulata megrázta magát és gyakorlatilag 60 percen keresztül dominálva, simán verték a bajnokságot egyébként győzelemmel kezdő DEAC-t.

 

Az új csarnokunkban aratott győzelem, egyébként is nagy jelentőséggel bírt. Cegléden játszani mindig egy ünnep, de ennyi év után meg különösen. Most érezte igazán először ez a csapat, hogy mekkora erővel bír, egy tényleges hazai pálya. Belegondolni is rossz, hogy az elmúlt években, hány meg, hány találkozó alakult volna másképp, ha nem Abonyban, hanem az igazi otthonunkban vívjuk a sorsdöntő csatáinkat. Innentől viszont építeni kell arra, hogy ide, – ahogy régen is tartotta a mondás – „nem győzni járni fognak a csapatok!”

Aktuális ellenfelünket a Szigetszentmiklóst jól ismerhetjük, hiszen a felkészülés során kétszer is megmérkőztünk ellenük és sikerült győzelemmel is elhagyni a parkettát. Persze régi frázis, edzőmeccsből kiindulni soha sem szabad pláne úgy, hogy mind két edző derbin rengeteget játszottak a csapatokban a fiatalok is. A Szigetszentmiklós a bajnokság előtt az NB I/B élmezőnyét tűzte ki céljául, amire minden alapja megvolt, hiszen a tavalyi kilencedik helyezett csapatuk rengeteget erősödött. Többek között két tavaly még Cegléden játszó NB I-es sportolóval, Tóth Márton irányítóval és Mazák Martin beállóval. Mellettük nagyon figyelni kell a tavaly még a Budai Farkasokkal szintén NB I-ben játszó Nagy Szabolcsra, aki gólerősen kezdte a szezont két forduló után 17 góljával második a góllövőlistán. Az erősítések ellenére döcögősen indult ellenfelünk számára a szezon. Az első fordulóban még a félidőben is vezettek az Ajka ellen, végül viszont kikaptak. A Kecskemét ellen is sokáig szoros meccsük volt, viszont ott is elfogytak a végére. Most hazai pályájukon nagyon veszélyesek lesznek, hiszen már nagyon készülnek az első pontjaik megszerzésére.

A mi heti felkészülésünk remekül sikerült, a videózás alapján jól felkészültünk ellenfelünkből. A keretünket illetően egy szomorú hír van: Dobi Bence sérülése sajnos súlyos, keresztszalag szakadást diagnosztizáltak nála. Előreláthatólag minimum félévet ki kell hagynia. Jobbulást kívánunk Bence, várunk nagyon vissza! Rajta kívül teljes kerettel utazunk, Dobi kiesésével fiatal saját nevelésű irányítónkra Panghy Barnabásra biztos, hogy nagyobb szerep jut. Fontos lenne idegenben is azt az arcunkat mutatni, mint legutóbb.

Már csak a ceglédi szurkolókra van szükség, reméljük, hogy Szigetszentmiklós viszonylag közelsége miatt sokan elkísérik a csapatot és győzelembe hajszolják a ceglédi fiúkat!