+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Bajnokság

Biztos előny után, fájó egy gólos vereség a DEAC ellen

by: ckkse

0

Az elmúlt héten fontos sikert aratott csapatunk a fradi ellen. Ugyan a játék még nem volt sziporkázó, még is több dolognak örülni lehetett. Visszatértek a betegségből és sérülésből lábadozó játékosok, ezáltal kezdett újra egységes csapatként funkcionálni Nagy Károly vezetőedző csapata. Az aktuális 10-ik fordulóban, azt a DEAC csapatát fogadtuk hazai pályán, akik ellen bő két hónapja – még a legelső fordulóban, Debrecenben – hét góllal, 32-25-ra tudtunk nyerni. A DEAC azóta részben összeállt és a Békés elleni meccsükön kívül, minden egyes csapat ellen szoros, késhegyre menő csatákat vívtak. Több döntetlennel is fűszerezve van a mérlegük, ezért is kissé csalóka a tabellán elfoglalt helyük, hiszen a debreceniek célja – a szezon előtt – az első öt hely valamelyikének elérése volt. Hasonló tervei vannak a Ceglédi KKSE-nek is, így előzetesen is egy jó csatára volt kilátás.

Ismét élőben adtuk meccset a youtube-on, gondolván az otthon maradó érdeklődőkre a vírushelyzet miatt. A kezdődobást térségünk országgyűlési képviselője, Földi László végezte el, aki régóta nagy szimpatizánsa a ceglédi kézilabdának.

 

„Percről-percre” a találkozó:

A mérkőzés gyors debreceni góllal indult, amire a válasz ziccerünket az egész meccsen jó napot kifogó DEAC kapusa Boros hárított. A harmadik percben a labda eladásunkat Kathi büntette. (0-2) Az első ceglédi gólra egészen az ötödik percig várni kellett, Ács Péter talált be talpról, azonban a Debrecen a középkezdésből egyből válaszolt. (1-3) Akadozott a ceglédi gépezet az első percekben, Pásztor Ákos jobbszélsőnket 2 percre ki is állították, azonban Kránitz Zoltán ceglédi hálóőr fontos védéssel tartja az állást. A ceglédi időkérés után üres kapus játékkal kompenzálnánk az emberhátrányt, azonban újabb hiba után a vendégek kihasználják a szituációt és az üres kapuba találnak. (1-4) A 9-ik perc elején szép támadás után a balszélről Szepesi István szépít. (2-4) A következőkben, mint két oldalon értékesített heteseket láthattunk, majd ismét a debreceniek találtak be, így a félidő feléhez közelítve 3-6 hátrányba voltunk lemaradva. Innentől kezdve valami megindult a ceglédi kézis srácoknál: Tóth Patrik elhajlásból talpról, szépségdíjas góllal szépített, majd a védelem bizonyított, labdaszerzés leindítás Szepesi révén 5-6-ra jöttünk fel. Folytatódott a Szepesi show, hetesből először egyenlített, majd a 17-ik percben megszerezte először a vezetést csapatunknak, jött is a debreceni időkérés! (7-6)

Ezek után ismét kiegyenlítődött a játék képe, fej-fej mellett haladtak a csapatok, egészen a 25-ik percig. (9-9) Ekkor két jogos 2 perces kiállítást is kiharcoltunk, amit Nagy Károly tanítványai ki is használtak. Előbb Ács Péter irányítónk lőtt gólt, majd egy kipattanót Teleki Levente bevetődve juttatott a debreceni hálóba. (11-10) Kránitz is hozzátett védésével a ceglédi előny megtartásához, majd a félidő legvégén a jól játszó Teleki ismét hetest harcol ki, amit Szepesi ezúttal magabiztosan értékesített. (12-10)

A második félidő remekül kezdődött ceglédi részről, egy gyorsindítás révén Szepesi lógott meg és lőtt a hálóba, amivel egészen szenzációs módon önmaga kilencedik gólját szerezte a ceglédi 13-ból! (13-10) Újabb labdaszerzés, újabb gyorsindítás, újabb ceglédi gól: Csomor Tamás révén! (14-10) Hetest kap a Debrecen, de a frissen beállt Tamás Zsolt remek védéssel hatástalanítja Gidai büntetőjét. Kicsit alábbhagyott a koncentráltság, amit Gidai sajnos már büntetett, hiszen fél percen belül két gólt szerez. (14-12) A 36-ik percben azonban Kállai Martin jobblövőnk a jobbszélről talál be, állandósítva a 3 gólos vezetést. (15-12) A DEAC hetesből zárkózik, itt azonban jön egy majd 8 perces szakasz, amikor a csapatok nagyon kapkodó játékot mutatnak be, mind két oldalon a kapusok lehúzták a rolót, Kránitz Zoli padról beállva hetest is hárít. A 46-ik percben lesz vége a gólcsendnek, Teleki harcol ki egy újabb két perces előnyt, amit a 10-ik gólját szerző Szepesi szélről gyorsan gólra vált.  Utólag azt mondhatjuk, itt tört meg valami a Ceglédi KKS játékában, hiszen az utolsó 15 percre fordulva, kettő véleményes emberelőnyt kapott a Debrecen, amit kíméletlenül kihasználtak, mi eközben először hibáztunk hetest, így az 51-ik percben hosszú idő után egyenlített a vendégcsapat. (17-17) Újabb, immár kettős emberhátrány a Ceglédnél, ezúttal Tóth Patrikot küldik le a bírók a pályáról. A debreceni Pethő, a hetesét értékesíti és sajnos már az előny a cívisvárosiaké. (17-18) Érződött a feszültség mind két csapatnál az utolsó percekre fordulva, a még emberelőnyben lévő Debrecen kikéri az idejét, amiből visszatérve pillanatok alatt ziccert alakítanak ki, amit nem hibáznak el.(17-19) Kállai Martin nem sokat lamentál a bekapott gólon, az ellentámadásból hatalmas átlövés góllal szépít! Sajnos a válasszal se sokat vár a Debrecen, az 54-ik perc végén ismét két góllal mennek a vendégek. (18-20) Ekkor ismét nagy momentumot adódott, a végsőkig küzdő ceglédi kézilabdásoknak! Emberelőnybe kerültünk nagyon hosszú idő után, azonban kimaradt a ziccerünk, ezt azonban egyből büntette az egyre keményebben játszó DEAC, így már 3 góllal vezettek. (18-21) Továbbra se adták fel a fiúk, újabb emberelőnyt harcoltunk k, immár két emberrel többen voltunk a pályán, amikor Szepesi kapott nyilvánvaló ütést, azonban a játékvezetők, nem küldték le 2 percre a debreceniek védőjét… Az előnyökből végül végre gólokat lőttünk, Csomor Tamás és Gyene Norbert révén két perccel a vége előtt feljöttünk mindössze egy gólra! (20-21) Innentől viszont elfogyott az utolsó nagy tűz, beállóból találtak be a vendégek, amire Csomor egy perccel a vége előtt ugyan ismét válaszolni tudott, azonban ekkor volt sajnos a kezünkben utoljára a labda. Egy percet úgy pörgetett le a Debrecen – egy időkéréssel megtoldva – hogy csak az utolsó másodpercekben kaptak passzívat, így lehetőségünk sem volt az egyenlítésre, ami nagyon fájóvá tette a kudarcot.

Ennek ellenére tanulni kell ebből a vereségből, hiszen többször állt nekünk a zászló, végül azonban most elmaradt a győzelem. Nem szabad elkeseredni, előre fele kell nézni és javítani kell a következő fordulóban! A tabella harmadik helyén álló Salgótarjánhoz látogat a Ceglédi KKS-e ami egy óriási felmérő lesz a fiúknak. Ha itt nyerni tudnák, az hatalmas fegyvertény lenne és feledtetni tudná a Debreceni fiaskót.

Győzelemre fel fiúk, hajrá Cegléd!