+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Bajnokság

Csurgót fogadjuk egy nehéz bajnoki derbin!

by: kolibri

0

A K&H Liga férfi NB I-es kézilabda bajnokság 21-ik fordulójában a Csurgói KK csapatát fogadjuk. A pénteken 18:00-kor, az abonyi Varga István Városi Sportcsarnokban kezdődő mérkőzésnek nagy a tétje, hiszen a Cegléd az utolsó utáni szalmaszálba kapaszkodhat a bennmaradást illetően, amennyiben győzelemmel hagyja el a pályát.

Ehhez viszont egy masszív – a bajnokság első feléhez tartozó – csapatot kellene két vállra fektetni. Egy olyan klubbot, akik évek óta hoznak egy stabil teljesítményt a bajnokságban. Idén is hozták az alsóházas csapatok ellen a pontokat ősszel, viszont reménykedésre adhat okot, hogy tavasszal már két meglepő vereséget is begyűjtöttek. A Budai Farkasok és Dabas ellen is egyetlen góllal maradtak alul, ami nem kis meglepetésnek számított. A legutóbbi fordulóban már a Balatonfüred otthonában sikerült pontot rabolniuk – egy igazi „4 pontos” rangadón – ami jól mutatja a nem várt tavaszi vereségek ellenére, egy remek csapatról van szó.

Keretüket illetően, a szerb irányítójukra Mladen Krsmanic-ra kell majd különösen figyelnünk aki az NB I-es góllövőlistán is előkelő helyen áll, mellette pedig még érdemes kiemelni a Szlovén válogatottal a januári Vb.-n is játszó jobbátlövőt,  Grega Krecic-et aki szintén húzóembere a Csurgónak.

Mi a múltheti kellemetlen Liga Kupa fiaskó után újra töltődve, végig dolgozva a hetet várjuk a meccset. Nagy Károly vezetőedzőnk jól felkészítette a fiúkat, komoly hiányzó szerencsére nincsen, így remélhetőleg a hazai pálya szurkolását is élvezve, sokáig meccsbe tudunk maradni a Csurgó ellen. Ez a cél, ami a legutóbbi bajnokikon szinte végig összejött, viszont a végjátéknak most is kiemelkedő szerepe lesz. Reméljük most, a „Kis Veszprém” ellen mutatott hideg fejjel lejátszott formát hozzuk! Kétség kívül bravúros játék kell a pontokért, itt az idő fiúk, mutassátok meg!