+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Bajnokság

Drámai meccsen a végsőkig küzdöttünk Békésen!

by: ckkse

0

A bajnokság hajrájához érve ismét a „Kórház a város szélén” egyik új epizódjának lehetnének szereplői csapatunk játékosai. A sérülés hullám megint tizedelte a ceglédi kéziseket, így igencsak szűkös kerettel utaztunk a jó formában lévő, éremesélyes Békéshez.

I. félidő összefoglaló:

Az első 10 percben igencsak kerestük magunkat minden szinten, hamar 6-2-re elhúzott ellenfelünk és ekkor úgy nézett kis ez még egy sima meccs is lehet a Békés számára. Szerencsére csapatunk tavasszal többször megmutatta, hogy kemény fából faragták és nem adja könnyen magát! Így történ most is a következő 10 percben nem nyílt tovább az olló, megjöttek az első védések, illetve góljaink, így az első félidő hajrájára fordulva állandósult a 3-4 gólos hátrányunk. A kérdés mikor tudunk ezen túl lépni és közelebb férkőzni. Több momentumunk is volt erre, de rendre hibáztunk ziccerekben az első játékrész utolsó 5 percében, így végül a Békés jött jobban a félidő hajrájából és mehetett előnnyel pihenőre. (16-11)

II. félidő összefoglaló:

Az 5 gólos hátrány ellenére nem játszottunk alárendelt szerepben, a vékony keret viszont megérződött, hiszen keveset tudtunk cserélni, így a fizikális állapota a fiúknak igencsak fel lett mérve! Jól jöttünk ki a második 30 perccre, Markovics , Juhász és Panghy zsinórban szerzett három gólja után, hosszú időt követően 2 gólra feljöttünk! (17-15) Teljesen nyílt letta derbi Berki Pál ifi kapusunk még hetest is fogott, ami forduló pont is lehetett volna, de immár a két gólos különbség kezdett állandósulni! (21-19) Az utolsó 10 percre fordulva ismét tempót veszítettünk, gyorsan lőtt két gólt a Békés így, 26-22-es hátrányból fordultunk neki az utolsó 10 percnek. Jött egy utolsó hősies hajrá a fiúktól, Pásztor üreskapus góljával kezdtük meg a felzárkózást, majd döntő pillanatban Juhász is betalált, így hamar újra „csak” két gólos lett a különbség, sőt Juhász beindult már csak egy volt a hátrány. Ez az eredmény beállni látszott a meccs végéig, de három perccel a meccs vége előtt, előbb kaptunk egy gólt, majd Pásztor egy gólra hozott fel ismét minket! Sajnos erre kaptunk egy találatot, de egyszerűen nem tudtunk, nem akartunk lemaradni: másfél perccel a vége előtt Határ bombázott a Békési kapuba, (30-29) majd Berki Pali az utolsó perc elején bemutatott egy fontos védést, így az utolsó támadás a miénk lehetett a döntetlenért! Sajnos tovább nem tartott a Cegléd számára a tündérmese, Határ Petinek ott volt a kezében az utolsó másodpercben is a labda amit kapura lőtt, de jött a dráma, avagy a békési kapus védése, így a hősies feltámadás és végjáték ellenére is pont nélkül távoztunk Békésről. (30-29)

Ennek ellenére meg kell dicsérni a fiúkat, hiszen ilyen nehéz helyzetben is igazi csapatként a végsőkig küzdött!