+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Bajnokság

Drámai végjátékban egy gólos vereség

by: ckkse

0

Az NB I-es bajnokság 20-ik fordulójában a Komlót fogadtuk. Egy olyan csapatot, akik a tavaszi  formájukat tekintve a verhető kategóriába tartoznak, főleg hazai pályán. A keretünk is szinte teljes volt, hosszú idő után Markovics Patrik is felépült, mellette pedig a maródi sérüléssel rendelkezők is vállalták a játékot így bizakodva vártuk a találkozót.

I. félidő összefoglaló:

Gólzáporral indult a derbi, mind két fél szorgosan termelte a találatokat, de szerencsére mi vettük be először a vendégek kapuját, így a Komló eleinte csak kapaszkodott. Az ötödik percben 3 Dzsamali gólt követően, Kállai Martin is hozzászólt a támadásokhoz egy remek átlövéssel és 4-3-as vezetéshez segítette a Ceglédet. Éledezett a Komló, gyors és sikeres támadások után a kilencedik percben először szerezték meg a vezetést. (5-6) Szerencsére nem estünk kétségbe, egy Kránitz bravúr adta meg az alaphangot a szigorúbbá váló védekezésünknek, amely jó pár kikényszerített hibába sodorta a Komlót. Ezekből a vendég hibákból sorra szereztük a gólokat, vagy heteset harcoltunk ki, amit Pásztor Ákos magabiztosan értékesített, így 4-1-es mini futásunk után a 18-ik percben jött is a komlói időkérés. (10-7) A kis pauza után, is a ceglédnél maradat az előny és a félidő második felében tartottuk a 2-3 gólos előnyünket. Iman Dzsamalira ekkor semmilyen ellenszer nem volt, hiszen bal lövőnk csak ebben az első 30 percben 7 akció gólt rámolt be. Ennek okán maradt is a nagyszünetre a ceglédi előny. (16-14)

II. félidő összefoglaló:

Jól kezdtünk ismét, hiszen a támadásban újra jól játszó Spekhardt révén mi szereztük a második félidő első találatát. A második 30 perc első fele, tehát egészen a 45-ik percig hasonló mederben folyt a találkozó, mint az első játékrészben: avagy 2-3 góllal vezettünk, viszont szembetűnő volt, hogy Dzsamalin elkezdtek nagyon jól védekezni és gyakorlatilag kivonták a játékunkból. Szerencsére a csereként pályára lépők, Csáaszár, Markovics, Tóth,  mind-mind gólokkal szálltak be. (23-21) Az utolsó negyed órában elkezdett akadozni a támadójátékunk, sokszor lövésig sem jutottunk a technikai hibák után, (belemenés…) így az utolsó 10 percre már 25-25-ös egállal mentünk. Sajnos ekkor jött számunkra a legnagyobb gólcsend, miközben a Komló se brillírozott. 26-26-ra még egyenlíteni tudtunk az 57-ig percben, de a végső találatot a Komlóiak szerezték, így végül megbosszulta magát az utolsó 12 percben szerzett egyetlen gólunk… (26-27)

 

Nagyon fájó vereség ez, hiszen minden adott lett volna rá, hogy itt egy bravúros ceglédi győzelem szülessen. A közönség végig a csapat mellett volt, a játékosok küzdöttek hajtottak, de sajnos a végén senki nem volt velünk, illetve kicsit a rutintalanság is kiütközött. Természetesen nem szabad feladni, továbbra is 2 pontra van a bennmaradást érő hely, de innentől nagyon nehéz lesz.

HÉP-CEGLÉD–SPORT36-KOMLÓ 26–27 (16–14)

Abony, 400 néző. V: Asztalos, Szalay
CEGLÉD: Kránitz – PÁSZTOR 6 (5), Kállai 2, SPEKHARDT 4, Bartha, Juhász 1, Szepesi 1. Csere: DZSAMALI 9, Teleki, Tóth 1, Császár 1, Markovics 1, Mazák, Csomor. Edző: Nagy Károly
KOMLÓ: Granic – Vekic, MELNICSUK 10 (3), Grünfelder, Hoffmann 5, Urbán 2, Sunajko 2. Csere: Pásztor (kapus), JERKOVIC 4, Vranac, Szuharev, Vaskó 4, Szöllősi. Edző: Marosán György
Az eredmény alakulása. 4. perc: 3–2. 9. p.: 6–6. 14. p.: 8–7. 21. p.: 11–10. 25. p.: 13–12. 37. p.: 18–16. 40. p.: 18–16. 48. p.: 24–24. 53. p.: 25–25. 57. p.: 26–26
Kiállítások: 10, ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 1/4

MESTERMÉRLEG
Nagy Károly:
– Átérezte a csapatom a mai meccs jelentőségét, küzdött, hajtott, de ma ez nem volt a győzelemhez elég. A második félidőben fiatal csapatom a rutintalanságából fakadóan olyan hibákat vétett, amivel egy ilyen szoros mérkőzést el lehet veszíteni. Kicsivel nagyobb szerencsével akár pontszerzés is lehetett volna ebből.
Marosán György: – Az első félidőben még nem működött a védekezésünk, különösen Dzsamali ellen nem találtuk a fogást. A szünetben sikerült rendezni a sorokat, így a második félidőben összeállt a védekezésünk, és a végén a kulcsmomentumokból mi jöttünk ki győztesen.