+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Bajnokság

Drámai vereség a Vecsés ellen

by: ckkse

0

Rendkívül fontos mérkőzésre utaztak a ceglédi felnőtt kézisek, a tavasz első hivatalos fordulójában. Mivel az őszről elmaradt, de már idén lejátszott Mezőkövesd elleni mérkőzésen még igencsak hiányos kerettel veszítettünk, most szinte a teljes garmadával a győzelemért mentünk a Vecsés ellen. Az idegenben vívott bajnokin Nagy Károly fiain nagy volt a nyomás, hiszen sereghajtó mivolta ellenére, a Vecsés kifejezetten veszélyes ellenfél otthonában, hiszen az összes bajnokságban behúzott pontját hazai környezetben érte el.

Hazai hetes góllal indult a mérkőzés, amire a friss januári igazolásunk Juhász Károly azonnal válaszolt. Mazák könnyű síppal való kétperces kiszórása után mind két oldalon született gól, nálunk ismét Juhász volt eredményes, azonban 4 perc játék után 2-2-es állásnál egy kisebb gödörbe került csapatunk. Labdaeladások, kimaradt ziccerek, vecsési kapusbravúrok jellemezték a következő szűk 10 percet, amely így 4-0-s hazai rohamot hozott. A 12-ik percben Pásztor hetese után „állítottuk el a vérzést” és 6-3-ra, módosítottuk az eredményt. Fordult a kocka, most a hazaiak lettek egyre pontatlanabbak, kezdett összeállni a védekezés. Pásztor volt elemében, de Szepesi is megkezdte a gólgyártást, így hamar 7-6-ra feljöttünk! Az első félidő második felében is frusztráló módon folyamatosan kapaszkodtunk, 2-3 góllal mindig vezetett a Vecsés, és amikor egyenlíthettünk volna mindig megremegtek a kezek, vagy a Vecsés talált be. A 28-ik percben Pásztor újabb góljával még 13-11-re jöttünk fel, de sajnos nem jól sikerültek az első etap utolsó momentumai: labdaeladás, utolsó pillanatban, passzívnál kapott gól, hetes és máris 16-12-vel mehettünk a nagyszünetre.

Motiváltan teljes erőbedobással érkezett a második játékrészre a Cegléd, a védekezés továbbra se nagyon akart még összeállni, de támadásban már egyre könnyebben szereztük a gólokat, így 10 perc után egy kicsi gólt már letudtunk faragni a hátrányunkból. (20-17)  Nagy Károly vezetőedzőnk ekkor időt kért, amiből remekül jött ki a csapat és pillanatok alatt, egy gyors futást bemutatva egalizálni tudott. Ekkor már a játékunk is olyan volt, amire lehet majd tavasszal alapozni. (20-20) Az utolsó 15 perc így igazi kiélezett, drámai játékot hozott. Felváltva haladtak percekig a csapatok, betalált a Vecsés, egyből egyenlített a Cegléd és ez így folytatódott támadásról-támadásra! 5 perccel a vége előtt aztán, magunkhoz ragadtuk a marsallbotot és az egész találkozón ekkor először, – Juhász Karcsi gólja után – átvettük a vezetést! (23-24) Az utolsó percek még tovább fokozták a drámát: a védekezésünk jól működött így nem volt esélye a Vecsésnek gólt szerezni, ellenben mi háromszor támadtunk a kétgólos vezetésért, ami egyben nagy valószínűség szerint, a mérkőzés lezárását is hozta volna. Sajnos azonban kicsit talán megremegtek a kezek, így nem tudtuk lezárni a találkozót. Egy perccel a vége előtt, a Vecsés támadhatott az egyenlítésért, emberelőnybe is kerültek, amit nehezen, de kihasználtak így 30 másodperccel a vége előtt újra egált mutatott az eredményjelző. (24-24)

Nagy Károly fiai a győzelemért jöttek, így az időkérésünk után az utolsó 15 másodpercnek úgy mentünk neki, hogy lehoztuk a kapust, hogy 6 a 6 ellen legyünk, megvolt a felrajzolt játék is de hiba csúszott a gépezetbe… 4 másodperccel a vége előtt Juhász bombája süvített el a kapu fölött. Ami után Balogh Ádám a Vecsésiek hálóőre egyből a kezébe ragadta a labdát és kapura dobott… Pont a hálónkba esett a labda, egy másodperc nem maradt már vissza… Hihetetlen pech, óriási dráma és egyben szerencsétlenség volt ez a pillanat, amit nagyon-nagyon ritkán láthatunk sportpályán. (25-24)

Nehéz szavakat találni, egy ilyen szinte már megnyer meccs után, de muszáj felébredni ebből a rossz álomból és azonnal javítani kell hazai pályán. A vereség ellenére a második félidőben már voltak a játékban bíztató jelek, és erre kell alapozni. A csapat továbbra sem vesztette el a hitét és a célját: felsőházba akarunk kerülni, ehhez viszont innentől már bravúr győzelmeket is kell hozni.