+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Bajnokság

Elhibázott momentumok – vereség Balatonfüreden

by: kolibri

0

A K&H Férfi Kézilabda Liga, avagy az NB I 2022/23-as idényének hatodik fordulójában a tavalyi szezon bronzérmeséhez, a Balatonfüred gárdájához látogattunk. Az Európa Liga főtáblás csapat otthonában, már a pontszerzés és a szoros derbi is nagy fegyverténynek számít, nézzük ennek fényében, hogyan alakult a bajnoki mérkőzés:

Felettébb halk, csendes közönség várta a feleket, ami betudható a hétközi, előrehozott meccsnek. Csapatunkból három meghatározó játékos hiányzott Pásztor, (betegség), Spekhardt (bokasérülés) és Csomor (derék sérülés), így kicsit átrendezett játékpercekkel kellett beleállni a bajnokiba. Kapus bravúrokkal indult az ütközet és ahogy vártuk, viszonylag felszabadult ceglédi játékkal, amelynek eredményeképp az első percekben Juhász, majd Markovics is megszerezte a vezetést. (1-2) A nyolcadik percben Mazáknak már egyenlíteni kellet a 4-4-ért, de az első tíz perc így is több mint bíztató játékot mutatott.

Ekkor érthetetlen technikai hibák jöttek egymás után a támadásokban, amit a válogatott játékosokkal is felálló füred azonnal gólokkal büntetett. (7-4) Az első játékrész második felében ismét összeállt a védekezés, ebből kifolyólag támadásban is jött pár gól. Hajdú Peti volt elemében, aki két akciógólt és egy hetest vállat magára. (8-6) Itt kell megjegyezni, hogy még szorosabb is lehetett volna az eredmény, de sajnos 3 nagy ziccer és két hetes is kimaradt ebben a periódusban. A félidő utolsó perceiben állandósult a három gólos hátrányunk, amire 10 másodperccel a nagy szünet előtt ráfejelt a füred még egyet. (13-9) Ezzel viszont még nem volt vége, időn túli szabaddobást kapott a Ceglég jó 15 méterről, amit Kende Pepe egészen elképesztő módon a bal felső sarokba bombázott, a közönség általános megrökönyödésére. Csoda gól, 13-10 a félidőben!

Nagyon jól és élesen jöttünk ki az öltözőből. A védekezés szorongatott, Kállai is betalált és az egész meccsen hat gólt szerző Hajdú “Sztivi” is így közelebb lopóztunk. (14-12) Utólag nézve az egyik kulcs momentum volt a 35-ik percben amikor Szepesi szerzett labdát és lerohanásból teljesen egyedül vezethette ziccerben a kapusra. Egy gólra jöhettünk volna fel, de sajnos a füredi kapus most túl járt “Szepi” eszén és óriási bravúrral védett. Ebből fordult a füred és pár másodperc múlva gólt is szerzett… Sajnos itt nagyon megrogyott a lendület, 10 perc alatt gyakorlatilag eldöntötte az addig szoros csatát a hazai csapat, amely sorra szerezte a könnyű gólokat és a 45-ik percben már 20-14-re vetetett. Az utolsó negyedórában próbáltuk gyorsítani a játékot és meg volt az akarat, hogy fel jöjjünk, de sajnos a Balaton partiak bizonyították miért is Európa Liga főtáblás csapat. Teleki gólja után újra csak 4 volt közte, azonban a füred az időkérése után tempót váltott és az utolsó perceket gólokkal nyerte. (26-19)

Ha a végeredményre ránéz az ember, sima meccset gondolhat, de aki látta a derbit tudja, ennél sokkal kisebb volt a különbség. A hibákat ki kell javítani, most a hosszabb szünet miatt remélhetőleg a maródiak is felépülnek, így a következő fordulóra teljesen megújulva lehet majd neki menni.

 

BALATONFÜREDI KSE–HÉP-CEGLÉD 26–19 (13–10)

Balatonfüred, 300 néző. V: Andorka, Hucker

BALATONFÜRED: ANDÓ – Hornyák P. 2 (1), Kemény, VAJDA 4, Szretenovics, SZÖLLŐSI B. 7 (2), Bóka 2. Csere: Tóth Mihály (kapus), Varga M. 1, Szmetán M. 1, Németh B. 2, Dénes J., Ág, MALINOVIC 6, Szűcs Bence, Brandt 1. Edző: György László

CEGLÉD: Kránitz – Szűcs Balázs, Markovics 1, Juhász 1, Mazák 3, Bartha, Szepesi I. Csere: TAMÁSI, Aleksza (kapusok), Panghy, Tóth Márton 2, KÁLLAI 3, HAJDÚ 6 (3), Kende 2, Teleki 1. Edző: Nagy Károly

Kiállítások: 12, ill. 2 perc

Hétméteresek: 4/3, ill. 5/3

MESTERMÉRLEG
György László:
 – Nagyon fontos győzelmet arattunk. Eredményei ellenére jó Ceglédet győztünk le, védekezésünk jó volt, támadásban viszont a továbbiakban több kell.

Nagy Károly: – Úgy készültünk, hogy talán meglepetést tudunk szerezni. Sajnos voltak hiányzóink, és nem az a baj, hogy kikaptunk, hanem ahogy kikaptunk. Sok ziccert és hétmétereseket is hibáztunk, ezért a vége sima lett.