+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Bajnokság

Ellentétes félidők után, szoros mérkőzésen vereség

by: ckkse

0

A K&H Férfi Kézilabda Liga, avagy az NB I 2022/23-as idényének nyolcadik  fordulójában a Budakalászt fogadták a ceglédi kézisek. Először játszottak a fiúk „hazai pályán” ideiglenes otthonukban Abonyban, így nagy volt a várakozás mind a csapat, mind a szurkolók részéről, nézzük végül hogy alakult a mérkőzés:

 

I. félidő összefoglaló:

Felfokozott hangulat várta a feleket az abonyi sportcsarnokban és gyakorlatilag telt ház, így minden klappolt ahhoz, hogy egy jó derbit láthassunk. Hosszú idő után, remekül kezdte a találkozót a Cegléd, Szepesi kezdte meg részünkről a gólgyártást majd az első percekben Pásztor és Bartha is betalált, emellett Tamási bravúrral kezdett a kapuban, majd rögtön az első vendég hetest is megfogta, így nem is csoda hogy 4 perc után 3-1-re vezettünk, a közönség legnagyobb örömére. Az első 10 percben tartottuk 1-2 gólos előnyünket, sorra alakítottuk ki a ziccereket, illetve harcoltuk ki a heteseket így Pásztor harmadik sikeres hetese után 6-4-re mentünk. Ez a büntető gól egyben a ceglédi 4-0-ás roham kezdete is volt, amit szintén Pásztor zárt le, egy üres kapus góllal, amivel 17 perc után már 9-4-re mentünk álomrajtot nyitva. 9-5-nél jött egy kisebb fordulat és megváltozott a meccs dinamikája: Mazák került ziccerbe, de sajnos a kapus fejét találta el, így automatikus 2 perces kiállítást kapott, amit a kalász’ kihasznált és az 5 gólos különbség helyett pillanatok alatt feljöttek Juric-Grgic vezetésével 11-9-re. A 20-ik és a 30-ik perc között igazi hullámvasutat élt meg a csapat, hiszen 5 perccel a nagy szünet előtt már az egyenlítésért támadhatott ellenfelünk, végül kőkemény védekezést is bemutatva, Bartha bombával zárult az első játékrész ami 14-12-es ceglédi előnyt jelentett.

 

II. félidő összefoglaló:

Amilyen jól kezdtük az első félidőt és építettük fel az előnyünket, olyan gyorsan veszítettük el azt a második etapban. 90 másodperc után már 14-14-et mutatott az eredményjelző, majd a 34-ik perc elején először megszerezte a vezetést a Budakalász. (14-15) Markovics Patrik állította el a vérzést és egyenlített ki, majd Tamási bravúrja és Szepesi lerohanás gólja után már újra itt volt az előny! (16-15) Kicsit lassúlt a játék, a nagy rohanás után, a kalász rendezte a sorait és gyors egymás után szerzett gólokkal vissza vette e vezetést, de tovább hullámzott a derbi! Teleki Levi pillanatai jöttek, egy percen belül kétszer villant beállósunk így 40 perc játék után 18-17-re megint mi vezettünk! A következő 10 perc egyre fizikálisabb játékot hozott, elkezdett fiatal csapatunk fáradni és a tét is kezdett egyre nagyobb lenni, amit a rutinosabb Budakalásziak kihasználtak. A 42-ik percben Kende Péter negyedik gólja után még egy góllal mi mentünk (19-18), innen viszont gödörbe kerültünk, feljavult a vendégek kapusteljesítménye is és 6 perc alatt számukra a legjobbkor mutattak be egy 4-0-ás rohanást, így 48-ik percben 19-22-es hátrányba kerültünk. Nagy Károly vezetőedző fiai azonban ma küzdeni jöttek ki a pályára és nem adták fel! Az utolsó 10 percben jártunk már amikor Szepesi ötödik gólját szerezve 1 gólra hozta vissza a Ceglédet! (21-22) Itt ismét kulcspillanatok következtek, többször mehettünk az egyenlítésért, egy ízben még egy ziccert is dobhattunk, de sajnos a tét most megbéklyózott minket . Ahogy ilyenkor lenni szokott, az ellenfél ezt azonnal megbosszulta, így az egalizálás helyett 2, majd 3 góllal elment a vendég együttes, amire sajnos már nem volt idő reagálni.

 

Végül az utolsó másodpercekig küzdve, 23-26 arányban kaptunk ki, de a rangadó egészét nézve ez egy nüanszokon múló vereség volt. Ki kell emelni a csapat hozzáállását a meccshez, a játékosok érezték a szurkolók támogatását és ennek megfelelően a végsőik küzdöttek. Sajnos a rutintalanságunkból is fakadóan, a mérkőzést befolyásoló kulcspillanatokban még most nem mi jöttünk ki jól, de összességében az elmúlt fordulókhoz képest, – a vereség ellenére is – vitathatatlan az előrelépés.

Küzdjetek tovább srácok!

Csak a Cegléd!

 

Cegléd: Tamási – Pásztor Á 4(4), Markovics 4, T Juhász K., Mazák M. , Kende 4, Szepesi 6(1)

Csere: Kránitz, Alexa (kapusok),  Bartha 3, Teleki 2, Kállai, Szücs B, Csomor,

Edző: Nagy Károly

Budakalász:  Váczi D. – Kiss B. 5, Juric-Grgic 7(1), Mikhalin, Dávid M., Sinkovits 4, Varjú 4

Csere:  Gjorgjeski (kapus), Tyiskov, Papp B., Koncz 1, Kovács 1, Tóth R 2(2), Maracskó 2, Tóth Sz, Vrhovina,

Edző: Csoknyai István

Abony, 250 néző. V: Fekete T, Tóth D.

Az eredmény alakulása: 7. perc:  4–3.  14. p.: 8–4. 18. p.: 10–6. 22. p.: 11–10. 27. p.: 13–12. 36. p.: 16–16. 42. p.: 19–19. 46. p.: 19–21. 48. p.: 20–22. 55. p.: 23–23. 57. p.: 22–25.

Kiállítások: 6, ill. 12 perc

Hétméteresek: 4/5, ill. 3/5

MESTERMÉRLEG:

Nagy Károly: – Irányítónkat és védőnket elvesztettük a héten, a nyitott védekezésre próbáltunk összpontosítani. A jobb átlövő játékunkban sok volt a hiba.  A Budakalász magabiztosabbá vált, nekünk előjött a rutintalanságunk, ott átvette a vezetést a vendég csapat. Megérdemelten győzött a Budakalász

Csoknyai István: – Mindkét csapat győzelmi eséllyel szált a ringbe, belső pozíciókban nem éreztük a távolságot amit a hazaiak jól kihasználtak, támadásban pontatlanul kézilabdáztunk. A második félidőben feszesebb lett a játékunk, könnyebben lőttünk gólokat. Megérdemelten visszük haza a két pontot.