+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Bajnokság

Elmaradt a bravúr a Gyöngyös ellen

by: ckkse

0

Telt ház, remek hangulat várta a feleket a Cegléd – Gyöngyös NB1-es bajnoki mérkőzésen. A találkozó előtti bemutatónál aztán robbant a meglepetés bomba, hiszen Császár Gábor a klub szakmai igazgatója először öltötte magára a Cegléd autentikus sárga mezét és ezzel közel 10 év után játszott újra elsőosztályú magyar bajnoki mérkőzést. A derbi előtt további ünnepélyes pillanatok is színesítették az estét, hiszen a találkozó játékvezetőit Bíró Ádámot és Kiss Olivért külön köszöntötte a klub, megemlékezve arról, hogy a bíró páros 15 év után tudott magyarként kézilabda világbajnokságon közreműködni. Az emlékplaketteket Kis Róbert a Ceglédi KKSE elnöke és Ferenczi Norbert ceglédi önkormányzati képviselő adta át.

I. félidő összefoglaló:

A tavaly még Ceglédet erősítő Gráf Martin góljával indult a mérkőzés, de hamar jött a válasz Kállai Martin talpról eleresztett bombája után. Nem volt túl gól gazdag az első 10 perc, láthatóan feszültek voltak a felek és sok hibával játszottak. (3-5) Sajnos a vendégek rázódtak bele hamarabb a meccsbe és 7–3-ra elmentek az első 15 percben, jött is Nagy Károly vezetőedző időkérése. Jól jöttünk vissza, hiszen Juhász Karcsi egyből tudott egy gólt szerezni, de a másik oldalon Varsadán egyből visszaállította a 4 gólos különbséget. Ez a 3-4 gólos hátrány állandósulni látszott, az első félidő utolsó 10 percére fordulva. (9-13) Ekkor újabb fokozatba váltott a Gyöngyös köszönhetően Bartucz kapusuknak, aki egészen megbabonázta a támadóinkat és sorra mutatta be a bravúrokat. (10-17) Szerencsére a félidő legvégén Pásztor és teleki góljai révén közelebb jöttünk, így a félidőre 14-19-es hátrányban mehettünk.

II. félidő összefoglaló:

Először lépett pályára Császár Gábor, vele álltunk fel a második félidő elején, amit jól kezdtünk, hiszen Markovics Patrik kezdte meg a gólgyártást. A második játékrész első 10 percében fokozatosan jött vissza a meccsbe a Cegléd és Császár 39-ik percben szerzett góljánál nagyot robbant a csarnok, hiszen hosszú idő után 3 gólra jöttünk vissza. (20-23) Itt lehetett volna a momentum, de sajnos a fordulópont nem jött el. Olyannyira nem, hogy írd és mond, a következő 10 percben mindössze egy gólt tudtunk szerezni Iman Dzsamali révén. (21-27) A totális gólcsend után az utolsó 10 perc így már sajnos formalitás lett, végül a Gyöngyös 24-30-ra nyert.

 

HÉP-Cegléd – HE-DO B. Braun Gyöngyös 24-30 (14-19)
Abony, 400 néző
V.: Bíró Ádám, Kiss Olivér Bence

Cegléd: Kránitz, Szepesi, Bartha, Kende, Mazák 1, Kállai 2, Pásztor 3 (1), Csere: Tamási (kapus), Juhász 3, Császár 2 (1), Csomor 2, Tóth, Jamali 4, Szűcs,  Markovics 2, TELEKI 5. Edző: Nagy Károly.

Gyöngyös: Bartucz, Bura 8, Hegedüs, Gráf 6, Gábori 1, Schmid 3,  Varsandán 3 (1), Csere: Tomic, Gyánti (kapusok), Potisk, HALÁSZ 7, Jaros, Gábori 1, Lakosy 2, Gerdán,  Jóga, Menyhárt. Edző: Bíró Balázs.

Kiállítások: 2, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 4/2, ill. 1/1.

Mestermérleg

Nagy Károly: Először is gratulálok a Gyöngyösnek mert fölénk nőtt támadásban és védekezésben is. Sajnos azt kell, hogy mondjam, ilyen gyenge kapus teljesítménnyel nem lehet nyerni. Voltak momentumok a mérkőzésen amikor úgy éreztem vissza jöhetünk a meccsbe, de sajnos hiába próbálkoztunk a második félidőben különböző taktikai elemekkel, ez ma nem volt elegendő a pontszerzéshez. El kell felejteni hamar ezt a mérkőzést és küzdeni tovább a céljainkért.

Bíró Balázs: Borzasztó elégedett vagyok, mert bevallom tartottam ettől a találkozótól. Ismerem természetesen az ellenfél edzőjét, tudom mekkora munka van a Ceglédben, de azt kell, hogy mondjam a mai nap gyakorlatilag az összes taktikai utasítást betartották a fiaim. Magabiztos teljesítményt nyújtottunk, borzasztó stabilok voltunk az egész mérkőzésen. Szurkolok a Ceglédnek, hogy megtartsák NB I-es tagságukat, de ma nekünk ez egy nagyon értékes és fontos két pont volt. Büszke vagyok csapatomra.