+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Bajnokság

Év végi összefoglaló az őszi szezonról

by: ckkse

0

A 2021-es esztendő sikerekben, kudarcokban gazdag, összességébe érzelmi és sportszakmai hullámvasút volt a Ceglédi KKSE felnőtt csapatának. Mindig „kell egy csapat” ahogy a magyar filmklasszikusból is szoktuk idézni és ez az örök becsű mondás 2021 nyarán különösen igaz volt a ceglédi kézilabdára is.

Szeretett csapatunk – mi úgy érezzük kissé igazságtalan módon – kiesett az NB1-ből és úgy nézett a jövőbe, hogy – még a sebeket nyalogatva – nem tűnt a legfényesebbnek az új szezon. Azonban a vezetőség Nagy Károly vezetőedzőbe továbbra is teljes bizodalmát helyezve, elkezdett építkezni és úgy tervezni, hogy az NB1/B Keleti csoportjába meghatározó csapat legyen!

Az egyből feljutás természetesen nem lett kimondva és tervezve sem, hiszen az NB1-ből mellettünk szintén kipottyanó Orosháza is a Keleti csoportba került, emellett pedig már a bajnokság előtt tudni lehetett, hogy az utóbbi évek egyik legkiegyenlítettebb pontvadászata jöhet. Az előzetes várakozásoknak megfelelően óriási körbeverések jellemezték a 2021/2022-es szezon első szakaszát.

A ceglédi kézisek kerete az utolsó pillanatokban összeállt és jól is indult az ősz, kiütéses, meggyőző sikerekkel.  Azonban olyan sérüléshullám érte el a csapatot októberre fordulva, ami az elmúlt években nem volt jellemző és sajnos a keret nem bírta el a rengeteg hiányzót, így becsúsztak olyan pontvesztések, amelyek előztessen nem voltak bekalkulálva. Meg kell jegyezni, gyakorlatilag nem volt olyan bajnokija a Cegléd csapatának, ahol ne lett volna esélye a győzelemre, még ilyen körülmények mellett is. Viszont amikor a sérüléshullámot tetézte a Covid vírus, nem volt mit tenni, szembe kellett nézni a legrosszabbal is, avagy a bajnoki mérkőzés feladásával. Nagy Károly vezetőedzőnek és stábjának ilyen mélységekből kellett összeszednie a csapatát és elindulni egy olyan úton, ami a szezon előtt volt tervezve.

A cél eléréséhez, hogy él csapat legyen jövő tavasszal a bajnokságban a Cegléd, sok mindennek össze kell állnia. Több poszton is erősödni kell a csapatnak, kiváltképp bal átlövő poszton, hiszen a felállt védelmekkel szemben voltak problémái a fiúknak. A csapat megerősítésén, a keret bővítésén dolgozik a vezetőség és nagyon reméljük januárban fontos igazolásokról is beszámolhatunk. Minden összefügg a keret mélységével, hiszen ha hosszabb a pad, elkerülhetőek lesznek azok az őszi pontvesztések, amikor az utolsó 15 percben csúszott ki a kezünkből a győzelem. A legfontosabb küldetés a 2022-es esztendőre, hogy egy olyan társaság jöjjön össze, ami stabil jövőképet tud mutatni az új korszakra, amit reményeink szerint az új csarnok fog többek között megalapozni. Mert igen is hiszünk benne a ceglédi kézilabdának a legmagasabb polcon, az Nb1-ben van hosszútávon a helye, de addig még rengeteg munka vár az egyesületre.

Az újévben reméljük, még több örömet tudunk okozni a mindig lelkes és szeretett közönségünknek. Reményeink szerint sem a vírus, sem pedig a sérülések nem fognak gátat szabni az eredményes felkészülésben. Sajnos az eddigi őszt beárnyékolták a külső tényezők, és ha már klasszikus idézettel kezdtük, fejezzük is be azzal, hiszen jól példázza az elmúlt fél évet: „ember tervez, Isten végez” de most már kiegészíthető azzal Covid rendez…

Zárásként szeretnénk megköszönni minden szponzornak, szurkolónak az egész éves biztatást, támogatást. A ceglédi kézilabda 2022-es esztendőben is nagy kihívásokkal néz majd szemben, de bízunk abban, hogy együtt, közös munkával, támogatással újra fényes sikereket érhetünk el!

 

Boldog újévet kívánunk!

Hajrá Ceglédi KKSE!