+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Egyéb kategória

Fájó vereség a Dabas ellen

by: ckkse

0

A K&H Liga NB I-es bajnokság 24-ik fordulójában újabb kulcsfontosságú mérkőzés következett. Azt a Dabast fogadtuk, akik ellen ősszel egy késhegyre menő csatában maradtunk csak alul. A történethez hozzátartozik, hogy a jelenlegi Dabas, sokkal jobb formában van, mint az őszi volt. Tavasszal sorra gyűjtötték be a nagy skalpokat és fennállásuk legjobb NB I-es idényére készültek. Mi számunkra a bennmaradás volt a tét, hiszen győzelem esetén bármit játszhatott volna közvetlen riválisunk a „kis Veszprém” a NEKA ellen, mi maradtunk volna a védett pozícióba.

I. félidő összefoglaló:

A 3 perces gólcsendet Pásztor Ákos találata szakította meg, előnyt szerezve nekünk. Sokáig nem örülhettünk, a következő percekben 4-0-ás futást mutatott be a Dabas és egészen a 9-ik percig kellett várni az újabb találatunkig, Markovics lőtt szépen 8 méterről átlövésből. (2-4) Az első félidőt mind két részről nagyon ideges játék jellemezte sok hibával. Ebből adódóan kevés gól is született. A két csapat között állandósult a 2-3 gólos különbség, amint közelebb férkőzhettünk volna jött egy óriási vendég kapus bravúr. Az első félidő hajrájában a 20-ik percben 6-10-ről, 5 perc alatt 9-11-ra jöttünk fel Dzsamali bombáknak köszönhetően, sőt a 27-ik percben már csak 1 gól volt a különbség! (11-12) A félidő zárása most se a legjobban sikerült, visszaállt a két gólos különbség. (12-14)

II. félidő összefoglaló:

Emberhátrányba indult a második félidő, amiből sajnos nem jöttünk ki jól. Percek alatt 5 gólosra nőtt a különbség, Spekhardt 36-ik percben lőtt találata jelentette az első reménysugarat a második félidőben, de ekkor újabb emberhátrányba kerültünk. (13-17) A 2 perces hátrányunkat a Dabas 3-1-es futással hozta le, így a 41-ik percre fordulva az addigi legnagyobb hátrányunk alakult ki. (14-20) Jött az időkérés, amiből jól jöttünk ki, a következő 10 perc a kapaszkodásról szólt, Tóth Marci találatával indultunk meg és a 49-ik percben Dzsamali átlövése után már újra lőtávon belül voltunk! (20-23) Ekkor többször is még közelebb jöhettünk volna, de az ihletett formában  védő Pallag Péter utunkat állta. Az utolsó 10 percre lehoztuk a kapust és 7 mezőnyjátékossal támadtunk, de sajnos ez nem működött, újra 5 gólra elment a Dabas, jött is az újabb időkérés. (20-25)  Az újabb váltás után egy halvány reménysugár még felvillant, feljöttünk 3 gólra, de sajnos az utolsó pár percben már nem változott az eredmény és nem tudtunk közelebb jönni. (24-27)

Nagyon-nagyon fájó vereséget szenvedtünk, hiszen óriási meglepetés sikert aratva a „kis Veszprém” verte hazai pályán a NEKA-t, ezzel pedig újra a kieséses zónába kerültünk. Most már sajnos nem vagyunk saját kezünkben, bízni kell abban, hogy botlik a Veszprém, nekünk pedig verni kell a Fradit. Nincs más út, bízni kell a végsőkig!

 

HÉP-Cegléd – Dabas KC 24-27 (12-14)
Abony, 350 néző
V.: Nagy, Túróczy,

Cegléd: KRÁNITZ, PÁSZTOR 5 (1), Markovics 1, Juhász 3, Spekhardt 2, Kende, Szepesi Csere: Tamási (kapus), Bartha, Kállai 2, Tóth 2, JAMALI 6, Teleki 3, Szűcs, Csomor, Edző: Nagy Károly.

Dabas KC: PALLAG, LAURINYECZ 5, Szöllősi 1, KOLLER 5, Garajszki, Fekete 4, Tarabochia 4 Csere: Horvat 2 (2), Ács 3, Bálint 2, Bognár, Katona 1 Edző: Tomori Győző

Kiállítások: 6, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 1-1. 9. p.: 3-5 16. p.: 6-8 21.p.: 7-10  25.p.: 9-12  37.p.: 13-18  41.p.: 14-20  48.p.: 20-23 53.p.: 21-25  57.p.: 23-27

Mestermérleg:

Nagy Károly: Nagyon jól védett a Dabas kapusa, mi pedig nem használtuk ki megfelelően a helyzeteket. Nem ezt a taktikát gyakoroltuk védekezésben, nem erre készültünk, de elvesztettünk kulcsfontosságú embereket. Voltak sérültek a csapatban és bizonytalan játékosok. Jamali beállása után vissza kapaszkodtunk, de a jó lehetőségeket sajnos nem vettük észre. Jobban együtt mozgott a Dabas csapata. Mindig megcsillant a lehetőség, de a Dabas kapusa nagyon jól teljesített és megfogta a lövéseinket.

 

Tomori Győző: Nagyon jól védett a kapusunk ez nagyban segített a győzelemben. A védekezésünkre próbáltunk összpontosítani, de a hazai csapat Jamai góljaival felzárkózott. A kapus teljesítményünk olyan stabilitást adott, hogy a védési hibáinkat is tudta kompenzálni, utána a támadásaink is sikeresebbek voltak.