+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Egyéb kategória

Farkas Bence: újabb saját nevelésű játékos a felnőtt keretben!

by: ckkse

0

A tősgyökeres ceglédi 18 éves Farkas Bence, avagy ahogy a legtöbben becézik „Csoki”, a családja által hamar magába szívta a ceglédi kézilabda szeretetét. Édesapja egykor a ceglédi NB I/B-es csapatban is játszott, így szinte alap volt, hogy Bence is a kézilabda mellett teszi le a voksát. 12 évesen kezdte meg a sportágat, apukája nagy örömére.

Az U12-ben csöppent bele a ceglédi kézis életbe, ahol hamar korosztálya tehetségei között tartották számon. Elmondása szerint Bíró Balázs szerette meg vele a kézilabdát, emellett pedig sokat köszönhet Jakab László „Jakszinak” aki a fizikális játékra és a védekezésre fektetett nála nagy hangsúlyt. Varga Péter edzőnek, pedig szintén sokat köszön, hiszen ő volt az, aki a technikai finomságokat mutatta meg Bencének. 15 évesen már rendszerint magasabb korosztályokban játszott, ekkor érezte meg „Csoki”, hogy szeretne komolyabban is foglalkozni szeretett sportágával. Végig járva a klub utánpótlás korosztályait tavaly már a második számú felnőtt csapatban is hangsúlyos perceket kapott és játszhatott Megyei 1-es felnőtt bajnoki döntőt.

Az idei szezont már a felnőtt NB I-es csapattal kezdhette meg, amit mondani se kell óriási elismerésnek él meg. Persze tudja Bence és immár érzi is, hogy itt teljesen más intenzitású edzéseken kell akár napi többször is részt venni, de nagyon élvezi, mivel szeretne folyamatosan fejlődni! Elsősorban fizikálisan és kondiban, de minden szinten van előre lépésre még szüksége. Meglepődött, de nagyon jól esett neki, hogy Nagy Károly vezetőedző adott máris perceket neki, az NB I-es csapat felkészülési meccsein. Szerencsére „Csoki” nem ijedt meg a lehetőségtől és többször jól beszállva, gólokkal hálálta meg a bizalmat. Erősségének tartják a lövő technikáját, ami egy szélsőnek különösen fontos tulajdonsága. Szeretné kiemelni, hogy mind Nagy Károly vezetőedző intései, mind Császár Gábor szavai rengeteget jelentenek neki, hiszen további motivációt ad neki az, hogy ilyen szakemberek foglalkoznak vele. Célja az idei évben az, hogy tudjon debütálni éles meccsen is az NB I-es felnőtt csapatban. Ezért minden követ megfog mozgatni, és ahogy fogalmazott „Csoki” rajta nem fog múlni!

Tiéd a jövő „Csoki”, hajrá!