+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Egyéb kategória

Feljavuló második félidő ellenére, vereség a Gyöngyös otthonában – benne volt a győzelem lehetősége is –

by: ckkse

0

A K&H Férfi Kézilabda Liga, avagy az NB I 2022/23-as idényének első fordulójára már nagyon várt Cegléd város és sportszerető közössége. Tudniillik egy év kihagyás után ismét a legmagasabb osztályban játszhatnak a ceglédi férfi kézilabdásaink. A Ceglédi KKSE óriási átalakuláson esett át. Új koncepció, új sportigazgató, három éves terv, a keretet illetően pedig nagy fiatalítás. A vezetőedző továbbra is a már rengeteg nagy eredményt elérő, sok-sok fiatalt kinevelő Nagy Károly maradt, aki régi-új keretével egy modern, gyors és látványos kézilabda játszására törekedik idén. A cél a biztos bennmaradás, de a sok fiatallal felálló CKKSE számára, minden meccsen felszabadultan kell játszani, hiszen nyomás nincs rajtuk. Úgy ahogy az első fordulóban sem volt, ahol az immár stabil NB I-es, Gyöngyös volt az ellenfél. A tavalyi NB I-es kiírásban a HE-DO B BRAUN Gyöngyös a 14 csapatos bajnokságban az előkelő hatodik helyen végzett, amiből idén se adnának alább, így hazai pályájukon egyértelműen ők voltak az esélyesek. Ennek ellenére az alföldi sárga-kékek, nem feltartott kézzel futottak ki a pályára.

 

  1. félidő összefoglaló:

 

Szép stadion, közel ezer ember, remek hangulat várta a pályára lépő csapatokat. A Gyöngyösiek kezdték meg a gólgyártás, de nem kellett sokat várni az első ceglédi gólra sem, amit a csapat egyik legrutinosabb tagja Szepesi István szerzett. Kis rövidzárlat, két gyöngyösi gól fél percen belül, de szerencsére az egész felkészülés alatt remekül játszó Kende Péter szépít. (3-2) Az első 10 perc hasonló szoros csatát hozott, mi folyamatosan kapaszkodtunk és loholtunk a hazaiak nyakában. (6-5)

A félidő második felének elején jött számunkra el az egyik legrosszabb szakasz az egész találkozót illetően. Percek alatt 4-0-s futást mutattak be a hazaiak, kapusuk elkezdett extázisban védeni. (9-5) Az első játékrész második felében kialakult stabilan a 4-5 gólos hátrány, de legvégén további ziccereket fogott a továbbra is remekül védő Gyöngyösi kapus, elől is betaláltak, így a félidei szünetre az addigi legnagyobb 6 gólos hátránnyal mehettünk. (14-8)

 

  1. félidő összefoglaló:

 

Úgy néz ki hatásos volt Nagy Károly vezetőedző félidei motiválása, hiszen a második 30 percre úgy jöttek ki a ceglédi fiúk ahogy nagykönyvben megvan írva. Bartha Bence bombájával kezdődött a 6 perc alatt lefolyó 4-0-s roham, miközben sorra harcoltuk ki a 2 perces büntetéseket, és a heteseket amit Szücs Balázs a 37-ik percben biztos kézzel pattintott be, máris meccsbe voltunk újra! (14-12) Sőt a fiúk, haladtak tovább és elkezdtek úgy játszani, amit egész évben várunk tőlük és amivel sok meglepetést okozhatnak. A „régiek” is megvillantak gyors két Kállai átlövés és Pásztor Ákos gól után először az első percet követően egalizálni tudtunk a 41-ik percben! (15-15) A nagy zárkózáshoz hozzá tartozik, hogy Kránitz Zoli kapusunk is szenzációsan védett ebben a játékrészben már és nagyban hozzájárult ahhoz, hogy feljött a Cegléd. A következő 10 percben maradt a ki-ki meccs, új szereplők is hozzászóltak a találkozóhoz ceglédi részről, így az utolsó 10 perces hajrára, Hajdú Péter gólja után mindössze 1 gólos hátránnyal fordultunk. (18-17) A legutolsó szakaszban, a kulcs szituációkban aztán kijött még a csapat rutintalansága. Minden lehetőség megvolt arra, hogy akár megnyerjük a derbit, azonban a nagy nyomás, most labdaeladásokban jött ki, amit kímélettelenül megbüntetett a hazai társaság, így hiába volt mindössze 1 gólos különbség 3 perccel a vége előtt, (21-20)a végén kicsit csalóka arányú 25-20-as gyöngyösi győzelem született.

 

Több mint bíztató volt ez így elsőre, le kell vonni a konzekvenciákat és tanulni kell az első fordulóból. A vereség az vereség, de azt ennek ellenére is láthattuk, a megfiatalodott ceglédi csapat idén több, számunkra kellemes meglepetést is okozhat majd! Mutassátok meg fiúk, hogy bírjátok a nyomást és akkor nem lehet kérdés az első osztályú tagság!

 

CSAK A CEGLÉD!

 

K&H férfi kézilabda liga, 1. forduló

 

HE-DO B. Braun Gyöngyös – HÉP-Cegléd 25-20 (14-8)
Gyöngyös, 1000 néző
V.: Fekete Tamás, Tóth Dávid

Gyöngyös: Tomic, Bartucz (kapusok), Potisk 3, Halász 1, Jaros, Varsandán 3, Bura 4, Hegedüs 2, Lakosy 4, Schmid 2, Gerdán, Schaffer 2 (1), Hamidovic, Gráf 3, Jóga 1, Menyhárt. Edző: Bíró Balázs

Cegléd: Tamási, Kránitz (kapusok), Pásztor 1, Juhász 1, Markovics, Csomor 1, Szepesi 3, Mazák, Tóth, Kállai 4, Szűcs 3, Hajdú 1, Bartha 2, Spekhardt, Kende 3, Teleki 1. Edző: Nagy Károly.

Kiállítások: 12, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 3/1, ill. 3/2.

 

MESTERMÉRLEG:

 

Bíró Balázs: – Nagyon boldog vagyok, hatalmas élmény volt számomra ez a meccs. A védelmünk végig stabil maradt, nagyot küzdöttünk. Tudjuk, hogy vannak hiányosságaink, de nagyon akartuk ezt a két pontot.

 

Nagy Károly: – Az első félidőben Bartucz László remek teljesítménye rányomta a bélyegét a játékunkra. A fordulás után feljavultunk, nagy reményekkel kezdtük a végjátékot, de a hibáinkat megbüntette a Gyöngyös, és nagyon nehéz helyzetből nyerte meg a találkozót.