+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Egyéb kategória

Fiatal csapatunk kezéből a találkozó végén csúszott ki a győzelem

by: ckkse

0

A K&H Férfi Kézilabda Liga, avagy az NB I 2022/23-as idényének harmadik fordulójában Veszprémbe látogattak a ceglédi kézisek. Mind két csapat két-két vereséggel kezdte a szezont, így igazi derbire lehetett számítani, hiszen a „kis Veszprém” nagyon nem ilyen kezdésről álmodott főleg annak fényében, hogy tavaly még Magyar Kupa döntős volt a csapatuk és idén is biztos NB I-es tagságú gárdát szeretnének. Ezzel szemben mi rajtunk nem volt ilyen szintű nyomás, főleg idegenben, hiszen két „kalkulált” vereséggel kezdtünk a Gyöngyös és a Szeged otthonában még úgy is, hogy az előbbin akár nyerhetett volna csapatunk. Azt már most látni kell a Cegléd hosszútávon, vagy ahogy a vezetőség is megfogalmazta többször: három éves projektben gondolkozik, így a fiatal teljesen újra épülő csapatnak türelem kell  még az NB I-ben. Ettől függetlenül senki ellen nem megyünk feltett kézzel, sőt Nagy Károly csapata most is pontokért utazott Veszprémbe.

 

Egy sok-sok nagy csatát megélt csarnok és lelkes közönség várta a csapatokat. A Fejér B. Á. L. Veszprém szerezte meg az első gólt, a klub – egykori világklasszis – elnökének fia, Éles Benedek talált be. Szerencsére most hamar felvettük mi is a ritmust, így Spekhardt és Kállai két gyors gólja után már át is vettük a vezetést. (1-2) Az első 10 percben fej-fej mellett haladtak a csapatok, már ekkor körvonalazódott, hogy itt ma hajszálok dönthetnek. Éles újabb gólja után 5-4-re vissza vette a vezetést a hazai társaság, sőt a 15-ik percben már két góllal is vezettek 8-6-ra, de innentől kezdve megfordult a játék képe és egyben az eredmény is. Juhász Karcsi remekül szállt be, Tamási Zsolt is bravúrokat mutatott be, nem mellesleg a védekezés kőkeménnyé vált, amitől el is bizonytalanodott a hazai alakulat. Nem csoda, hogy pár perc leforgása alatt a 20-ik percben már mi vezettünk két találattal! (9-11) A következő kis periódusban is ült minden, amit Pásztor Ákos majd’ egészpályás a visszafutó kapus lábai között bedobott gólja szemléltet legjobban, repült a ceglédi csapat és immár egy 7-1-es futást bemutatva 9-13 arányban vezetett! Utólag elemezve ha egy kicsit rutinosabb a csapat, talán itt volt az a pillanat ahol teljesen magunk felé billenthettük volna a találkozót és igen a ceglédi fiatal srácokban benne is van, hogy hamarosan egy ilyen lélektani előnyt később további gólokkal hizlalnak, most viszont jött pár technikai hiba, veszprémi kapusbravúr ás a négy gólból a félidei nagy szünetre pár perc alatt csak egy gólos előny maradt. (13-14)

 

A gyöngyösi mérkőzéshez hasonlóan ismét jól sikerült a félidei diskurzus Nagy Károly vezetőedző és a csapat között, hiszen gyors gólváltások után mutatott 16-16.ot is az eredményjelző, azonban a momentumot először megint mi kaptuk el: Mazák, Szücs és Juhász talált be gyors egymás után és a 41-ik percben már ismét három góllal vezettünk. 15 perccel a vége előtt, avagy az utolsó legkiélezettebb periódusra fordulva azonban most elfogyott a lendület. Meg kell érteni nem is a lendület kapcsolt lentebb, sokkal inkább a bravúr lehetőség az, ami talán „megijesztette” fiatal csapatunkat. Sorra jöttek a technikai hibák és a labda eladások, ebből pedig a könnyű hazai ziccerek. Hozzá tartozik, hogy a Veszprém nagy fordításában, ebben a periódusban hatalmasat hozzá tett, az egész találkozó legjobbjának megválasztott extázisban védő kapusuk. Azonban ez is két oldalú történet, hiszen a ceglédi srácok ziccereket alakítottak ki, a helyzetkihasználás azonban pocsék lett az utolsó 10 percben.   Az 53-ik percben Kende Péter góljánál még megcsillant az esély, (22-21) hogy mi is megindíthatunk egy utolsó hajrát, de végül a hazaiak akarata érvényesült a végén, így elmaradt az idegenbeli bravúr győzelem. (28-24)

 

Sokan elkeseredtek, hogy elmaradt a siker, viszont nem szabad türelmetlennek lennünk három forduló után! Ez a ceglédi csapat még nagyon az út elején jár. Persze hihetetlen kimondani és látni, hogy egy kis rutinnal, most 3 forduló után akár 4 ponttal is állhatnánk… Azonban a realitás az, hogy a ceglédi csapatban még mindig túlnyomó többségben vannak azok, akik most játszák még első NB I-es meccseiket, most szokták a mezőnyt és most tapasztalják először milyen az, amikor igazán nagy a tét. Nagy Károly vezetőedzőnk – aki annyi fiatal tehetséget nevelt már ki – a biztosíték arra, hogy felállnak a fiúk ebből a meccsből és levonják a tanulságokat. Tovább kell lépni, hiszen két újabb akár nyerhető rangadó következik! Fog ez a csapat még kiélezett végjátékban meccset nyerni, tovább, tovább és tovább! Ehhez viszont most még rengeteg munka és rutin szerzés kell! Mutassátok meg fiúk!

FEJÉR-B.Á.L. VESZPRÉM–HÉP-CEGLÉD 28–24 (13–14)

VESZPRÉM: PODOBA – SZMETÁN P. 4, Pulay 4, Vetési, Szrnka 1, ÉLES B. 6 (2), Hári 3. Csere: Bugyáki, Machác 3, Molnár B. 3, STRANIGG 4, Preszter, Széles, Fercsik, Szatmári. Edző: Konkoly Csaba

CEGLÉD: Tamási – Pásztor Á. 3 (1), Kende 1, SPEKHARDT 3, Bartha 3, Csomor, Tóth M. Csere: Kránitz (kapus), JUHÁSZ K. 4, Markovics 1, Szepesi I. 1, Mazák 2, KÁLLAI 4, Szűcs Balázs 2 (1). Edző: Nagy Károly

Kiállítások: 6, ill. 6 perc

Hétméteresek: 2/2, ill. 1/1

MESTERMÉRLEG

Konkoly Csaba: – A Cegléd erős ellenfélnek bizonyult, csapatom nagy lelkierőről tett tanúbizonyságot, hogy többször is jelentős hátrányból jött vissza. Örülök Podoba kiemelkedő teljesítményének, illetve annak is, hogy a végjátékban minden úgy alakult, ahogy szerettük volna.

Nagy Károly: – A mérkőzés jelentős részében volt keresnivalónk, negyedórával a vége előtt még hittem a sikerünkben, de a gyöngyösi mérkőzés után bebizonyosodott, hogy kétszer is bele tudunk lépni ugyanabba a folyóba. A hajrába fáradtság és összeszokatlanság miatt gyengén mentünk bele, amit a hazaiak kihasználtak.

CSAK A CEGLÉD!