+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Bajnokság

Fontos győzelem a fradi U21 ellen!

by: ckkse

0

A jó szezonrajt után, hányatott heteket éltek meg felnőtt kézilabdázóink, hiszen a sérülések mellett, a covid vírus is megtépázta csapatunkat. Ebből kifolyólag közel egy hónapja nem tudtak normális kerettel kiállni Nagy Károly vezetőedző fiai, így az elmúlt találkozók eredményei igencsak csalóka képet mutattak.

Az aktuális bajnoki mérkőzést ezúttal is átmeneti otthonukban Abonyban játszottuk, ellenfelünk személyében pedig az NB1/B Keleti csoportjának egyik legnagyobb fekete lovát, az FTC-Diagnosticum U21-et fogadtuk. A fradisták, rendkívül tehetséges és fiatal kerettel rendelkeznek, akik képesek bárkit elkapni – többek között verték az alapszakaszt vezető Orosházát is – viszont korukból adódóan inkonzisztens a játékuk, így jelenleg a középmezőnyben helyezkednek el.

A Ceglédi KKSE legutóbbi bajnokiján drámai meccsen hagyott pontokat Ózdon. Igaz, hogy az utolsó pillanatokban mentette a meccset egálra ellenfelünk, azonban így is megsüvegelendő a ceglédi fiúk tartása, hiszen tartalékosan sikerült hozni a tisztes eredményt. A „kis fradi” a sereghajtó Vecsés elleni győzelemmel hangolt ellenünk, így előzetesen is egy jó derbire volt kilátás!

 

A találkozó első perceiben idegesen kezdtek a csapatok, a fradi Buruny Bence beállós révén szerzett vezetést, majd felváltva védtek a kapusuk, így egészen a 5-ik percig kellett várni az első ceglédi gólra, amit Szepesi István szerzett, biztos kézzel értékesítve a hetesét. Az első 10 percben folyamatosan kapaszkodott csapatunk, azonban 3-4-es hátrány után elkapták a fonalat a ceglédi fiúk! A védekezés összeállt a támadásaink pedig türelmesen végigjátszott akciókra épültek, ennek okán egy 5-0-s rohamot produkáltak Nagy Károly vezetőedző játékosai. Gyene Norbert remek gólja után nem is várt tovább a fradi és kikérte az idejét 8-4-es állásnál. Sajnos a játékmegszakítás a vendégeknek tett jót hamar két gólosra olvasztották a differenciát. Az első játékrész utolsó 5 perce rengeteg eseményt tartogatott: 12-9-re vezettünk a 26-ik percben, amikor egy véleményes döntés után kettős kiállítás született. Sajnos Teleki Levente beállósunkat, hosszas mérlegelés után piroslappal küldték a lelátóra a bírók, így ő már nem térhetett vissza a pályára. A döntés pozitív értelemben felpaprikázta a ceglédi csapatot, akik remek hajrát mutattak be. Kránitz Zoltán kapusunk sérülten is parádézott és az utolsó másodpercbe tartogattunk még egy slusszpoént is: a rutinos beállós Simányi Péter talált be a dudaszó pillanatába, kialakítva ezzel a 16-11-es félidei eredményt, ami a legnagyobb különbség volt addig a Ceglédiek javára.

A második félidőben jól kezdődött minden, egészen a 37-ik percig Kállai Martin két egymás után szerzett gyors góljáig tartottuk a magabiztos 5 gólos előnyt. (20-15) Innentől azonban kicsit újra akadozni kezdett a gépezet. A védekezésünkbe többször hiba csúszott, amit kíméletlenül megbüntettek a fradisták és negyedórával a vége előtt már újra csak 1 gól volt a differencia a javunkra.(21-20) A csereként kapunkba álló Tamás Zsolt nagyon fontos pillanatban védett ziccert, amivel megakadályozta a fradi egyenlítését. Az ellentámadásból viszont a Cegléd kapott hetest és két perces emberelőnyt, amiből jól jöttünk ki és újra 4 gólos előnyt alakítottunk ki az utolsó 10 percre fordulva. 4 perccel a vége előtt a közönségkedvenc Tóth „Gepa” Norbert talált be, amivel 28-23-ra módosította az eredményt. Azt gondoltuk itt már eldőlt a találkozó, azonban az utolsókig küzdő fradi még ránk hozta a frászt és egy gyors 3-0-s rohanás után Nagy Károlynak is időt kellett kérniet. (28-26) Szerencsére az utolsó percekben hosszú támadások után, a rutinját is kihasználva, magabiztossá tette a sikerét csapatunk. Csomor Tamás talált még be az utolsó percben, amivel kialakította a 30-27-es ceglédi győzelemmel záruló végeredményt.

 

Rendkívül fontos és értékes győzelmet aratott a Ceglédi KKSE! Végre újra együtt volt szinte a teljes keret és megmutathatták a fiúk, hogy igenis számolni kell velük az NB1/B Keleti csoportjában. Természetesen ez még nagyon az út eleje, azonban, ha a sérülések elkerülnek minket és a meccsről-meccsre egyre jobban összeáll a csapat, akkor reményeink szerint sokkal fentebb is kapaszkodhatunk a tabellán, mint a jelenleg elfoglalt negyedik helyünk.

Folytatás ismét hazai pályán a DEAC ellen, akikkel szemben csak is a győzelem az elfogadható eredmény.

 

Hajrá Ceglédi KKSE!