+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Bajnokság

Fontos győzelem a Vecsés ellen!

by: ckkse

0

Az NB I/B negyedik fordulójában a Vecsés csapatát fogadtuk, akik a pillanatnyi forma alapján nem csak a tabellán álltak előttünk. Ettől függetlenül hazai pályán nem is lehetett más a cél, mint a győzelem megszerzése nézzük, hogyan alakult a derbi.

  1. félidő összefoglaló:

Közel 500 lelkes ceglédi szurkoló várta a feleket a megújult Gál József Sportcsarnokban. Vecsési gólokkal indult találkozó, az első percekben 1-0-ra majd, 2-1-re is vezettek, utólag elmondható, hogy többet ilyen a meccsen nem fordult elő velük. Egy gólos hátrányunk után, szépen megosztva és komoly csapatjátékot bemutatva sorrendben: Bartha, Markovics, Ág, Spekhardt és Pásztor is betalált 5 percen belül. (6-3) Az első negyedórában kialakulni látszott, ez a 3 gólos különbség a javunkra (10-7) csapatunk szekerét támadásban a már ekkor 4 gólos Pásztor és a 3 gólos Bartha húzta. Az első játékrész második felére a védekezés is feljebb kapcsolt nálunk, Tamási Zsolt egy dupla védéssel jelezte ő is megérkezett a mérkőzésbe. (13-9) Az utolsó percekben Markovics üres kapus gólja után először a meccsen már 5 góllal is vezettünk végül 18-14-es vezetéssel mehettünk a nagyszünetre.

 

  1. félidő összefoglaló:

Jól kezdődött a második játékrész is részünkről. Az egész derbin agilisan játszó Ág Bálint lőtte újabb gólját, amivel visszaállította az állandósulni tűnő 5 gólos különbséget. (19-14) Éledezett a Vecsés az egykori ceglédi játékos Zakics vezetésével, sorba szerezték – olykor helyzet nélkül – a gólokat, így a 41-ik percben már csak 2 gól maradt az előnyből. (23-21) Szerencsére közelebb nem tudtak férkőzni a vendégek, gyorsan jött két gólunk, Nagy Adrián és Bartha révén, már épp kezdtünk megnyugodni, viszont kissé véleményes módon Barthát – aki a védelem oszlopa is volt – egy oda-vissza kakaskodás után piros lappal kiállították. (a vecsési játékos megúszta az esetet egy sárgával.) A derbi utolsó etapára, így kissé felpaprikázva érkezett mind két csapat, amiből eleinte mi jöttünk ki jól! Határ Péter bombázott átlövésből nagy gólt, majd az egész meccsen 9 gólt szerző Pásztor talált be szélről és hetesből is, így pillanatok alatt az 54-ik percbe belekezdve Spekhardt találata után már 32-25-re vezettünk! Ami ezután történ az utolsó percekben, egy gyakorlatilag megnyert találkozón az szinte érthetetlen. Katasztrofálisan 0-6-al zártuk az utolsó 5 percet, annyira vártuk a mérkőzés végét, hogy szinte majdnem megégettük magunkat. Szerencsére egy gól még így is maradt az előnyünkből, de így többet nem lehet zárni egy meccset! (32-31-)

Az eredmény így kissé becsapós, hiszen a Cegléd összességében magabiztosan, 57 percet vezetve nyerte meg a Vecsés elleni találkozót. Viszont látszik, még sok munka lesz Nagy Károly vezetőedzőnek a csapattal. Következik a bajnokságban a csúcsrangadó, a legfőbb bajnokesélyes, listavezető Győr otthonába utazunk, ahol meg kell mutatni, hova is tartunk az NB I/B-ben!