+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Bajnokság

Fontos rangadót nyert meg a HÉP-Cegléd! – a PLER ellen küzdelmes mérkőzésen, de magabiztosan győztek a fiúk –

by: ckkse

0

A felsőház hajrájához érve, a második helyezett HÉP-Cegléd, a tőle mindössze egy ponttal lemaradó harmadik helyezett PLER-Budapesthez látogatott. A Sportkastélyban lejátszott derbin, mind két csapat apait-anyait beleadott a győzelem érdekében, így egy küzdelmes, a játékosok számára fizikailag megterhelő mérkőzést láthattunk. Lássuk a részleteket:

 

Meggyőzően kezdtük a rangadót: jó bejátszás után a Spekhardt Gergő beállósunkat csak szabálytalanul tudták megállítani, két perc és egy sikeres Szepesi hetes lett az ára a PLER-nek. Majd Tóth Patrik remek átadása után Pásztor Ákos szerzett a jobbszélről gólt, így gyorsan megalapoztuk a meccset a helyszínen szurkoló ceglédi szimpatizánsok nagy örömére! Az első 10 perc után 5-1-re vezettünk, de ez az eredmény túlzás nélkül a PLER számára volt hízelgő, hiszen kettős emberelőnyben is voltunk, 2 üres kapus egész pályás dobás is kimaradt és a védelmünk is kiválóan dolgozott. A következő 20 perc, ami az első félidőből hátra volt, viszonylag kiegyenlített játékot hozott mezőnyben, mind két oldalon megvoltak a helyzetek, a ceglédi fiúk jól sáfárkodtak a hamar kialakított előnyükkel és volt egy Tamási Zsolt kapusunk, aki ebben a periódusban valósággal megbabonázta a PLER játékosait. Gyakorlatilag szinte mindent védett: egy az egyes ziccert, bomba átlövést, szélre kihúzott játékot, heteseket! Jól jellemezte ezt a szakaszt, hogy több PLER lövés már kaput sem talált, mivel annyira helyezni akarták a dobásokat az extázisban védő Tamási ellen. Persze ismét segítette kapusunkat egy olyan középső fal, illetve kompletten a védekezés, amilyen nincs sok az osztályban. Mazák vezetésével rengeteg blokkolt lövést is láthattunk az első félidőben. Végül 20 perc után 4-8 arányban vezettünk, majd a félidőből hátralévő utolsó 10 percet nagyon megnyomva, Pásztor Ákos utolsó másodpercekben szerzett bomba gólja után 7-14-es előnnyel mehettünk a nagyszünetre.

 

Előre vetítve, összeségében egy teljesen más félidőt láthattunk, mind két együttesnél kinyíltak a gólcsapok, így hullámzóbb is volt a második 30 percben a találkozó. A második félidő elején sajnos kicsit az öltözőben maradtunk, illetve a játékvezetés se éppen nekünk kedvezett, illetve a szerencse is elpártolt mellőlünk (Tamási védett hetesének a kipattanóját vágták be a hazaiak egy ízben) így nem csoda, hogy a 40-ik percben már „csak” 16-20-ra vezettünk. A 40 és 50-ik perc közötti szakasz volt a legsorsdöntőbb, hiszen újabb véleményes két percekkel és Kállai Martin piros lapos büntetése után a 43-ik percben óriási lendületbe jött és 100%-os fordulatszámon pörgő PLER feljött két gólra! (18-20) Ekkor megint megmutatták a ceglédi kézisek, miért is váltak az év végére remek társasággá! Erőt vettek magukon és előbb az ihletett lövő formát kifogó Gráf Martin talált be, (ő szerezte a találkozón a legtöbb gólt, 8/8-as 100%-os lövő hatékonysággal!) majd a rutint képviselő Juhász Karcsi lépett a legjobbkor elő és újra kialakította a 4 gólos, valamivel megnyugtatóbb ceglédi előnyt. Ez a mini roham mindenesetre arra nagyon jó volt, hogy „elállította a vérzést”, megtörte a PLER lendületét. Az utolsó tíz percre Teleki Levente beállós gólja után fordultunk, ekkor már ismét öt góllal 20-25-re vezettünk. A mérkőzés végérvényesen az 55-ik percben dől el, ekkor Tóth Patrik két egymás után szerzett remek góllal vétette észre magát, 7 gólosra duzzasztotta a Cegléd előnyét, amely előnyt már a legvégéig megtartott a csapat és végül 25-32-re nyert.

 

A viszonylag simának tűnő végeredmény ellenére, ez egy embert próbáló kőkemény rangadó volt, ahol Nagy Károly vezetőedző játékosainak igencsak oda kellett koncentrálniuk, hiszen a második félidőben több olyan momentum volt, ahol egy-egy remek védekezés, illetve gól segítette ki a csapatot a még nehezebb helyzetbe kerüléstől. Összességében, ez nagyon értékes skalp volt, hiszen az Orosháza bukása után, így még inkább megerősítettük a második helyünket a tabellán, hiszen a mögöttünk lévők már legalább 4 pontra vannak tőlünk. Persze azt se feledjük, hogy mindössze négy forduló van már csak hátra és a hátrányunk az első helyezett Budai farkasokkal szemben továbbra is csak egyetlen pont… Folytatás szombaton, hazai pályán a BFKA-Veszprém ellen, ahol visszavágásra készülünk!

 

Ez férfimunka volt srácok!

CSAK A HÉP-CEGLÉD!