+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Egyéb kategória

Hajszálon múlt a pontszerzés

by: ckkse

0

Az NB I/B 11-ik fordulójában, a bajnoki élmezőnyhöz tartozó Békés csapatát fogadtuk. Sajnos ahogy az idei évben már oly sokszor, most is megtépázott kerettel vártuk a hazai derbit. Friss hír volt, hogy Spekhardt Gergőt az egész szezonra elvesztettük, mellette Teleki Levente se állt Nagy Károly vezetőedző rendelkezésére, így gyakorlatilag beállós nélkül maradtunk. Jó hír volt viszont, hogy több hét után visszatért a keretbe csapatkapitányunk, Pásztor Ákos. Nézzük, hogyan alakult a találkozó:

I. félidő összefoglaló:

Remekül kezdtük a meccset, a csapatba nagyon hamar beilleszkedő fiatal irányítónk Kanyó Botond kezdte meg a gólgyártást, majd Kállai is góllal kezdett, de vendégek hamar egalizáltak. (2-2) Egy góllal még vezetni is tudtak a 4-ik percben, de Ág hamar egalizált és még az első 10 percben vissza is vettük a vezetést.(6-5) Kállai Martin szenzációsan játszott az első félidőben csak ekkor 6 gólt szerzett és az ő vezetésével kicsit megléptünk. Aleksza Tamás kapusunk csereként lépett a pályára, rögtön két védést bemutatva, majd egy egész pályás gólt is szerzett amivel már három góllal vezettünk. (10-7) A védekezésünk az első 20 percben remekül működött, 12-9-es állásnál azonban elvesztettük a gyeplőt és elkezdtünk addig nem látott technikai hibákat véteni. Sajnos ezt egyből kihasználta könnyű gólokkal a Békés előbb egyenlített, majd a nagyszünet előtti utolsó másodpercekben a vezetést is visszavette. (15-16)

II. félidő összefoglaló:

Markovics Patrik szép gólja után egyből egalizáltunk a második félidőben, de sajnos nem tartott sokáig az örömünk. A Békés rendre visszaszerezte az előnyét, a 40-ik perctől kezdve pedig lépésről-lépésre növelni kezdte azt.(17-20) Sajnos többször voltunk ebben az időszakban emberhátrányban, így Pásztor Ákos és Panghy Barnabás góljai után is csak egy gólra tudtunk feljönni, pedig benne volt a fordulat a meccsben! (21-22) A meccs utolsó 10 percében aztán újra 3 góllal vezetett a Békés, innen kellett egy huszáros hajrá! Többször volt nagy momentum, de sajnos vagy passzív helyzetben bekapott góllal, vagy egy nagy békési védés után nem tudtunk kiegyenlíteni. Az utolsó percben még is felcsillant az esély! Panghy révén 28-29-re zárkóztunk, majd Aleksza védett, így volt még esély a pontszerzésre. Sajnos Határ átlövését blokolni tudták, így végül szűk egy gólos vereséget szenvedtünk.