+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Bajnokság

Hatalmas és nagyon fontos győzelmet arattunk a füred’ ellen!

by: ckkse

0

Az NB I-es bajnokság már a véghajrájához érkezik, így a 23-ik fordulóban hazai pályán a Balatonfüred ellen óriási volt a tét, hiszen a bennmaradás érdekében pontot, pontokat kellett szerezni. A tavasz folyamán két mérkőzést nyertünk eddig, de többször is nüanszokon múlott a siker. Nagyon fájó egy gólos vereségek és a végjátékban elúszó pontszerzések után, már nagyon várta a közönség, a stáb és természetesen a játékosok is, hogy jöjjön egy olyan mérkőzés ahol átszakadhat a gát. a Balatonfüred papíron jóval erősebb kerettel rendelkezik nálunk, jó formában is voltak a meccs előtt, hiszen a februári Pick Szeged elleni egy gólos vereségük óta, (24-25) öt mérkőzést nyertek meg és csak egy döntetlenjük volt. Ilyen előjelek után is bíztunk benne, hogy egy kiegyenlített jó találkozóra lesz kilátás.

I. félidő összefoglaló:

A füredben’ is volt pár hiányzó, de sajnos csak a bemutatásnál derült ki, hogy ismét nem tudja a játékot vállalni Iman Dzsamali, ami mondani se kell hatalmas érvágás volt a Ceglédnek. További sötét felhők gyűltek felettünk, hiszen a vasembernek számító (3 év után hagyott ki sérülés miatt meccset!) Kállai Martin  se tudta vállalni a játékot, így egy balkezes átlövővel maradtunk, a fiatal Markovics Patrik személyében. A találkozó két gyors füredi’ góllal indult, de a 4-ik percben Pásztor értékesített hetese révén már mi is feliratkoztunk a táblára. (1-2)  A hatodik percben megjött az első Kránitz bravúr is és az első akció góljaink is (Markovics, Pásztor) jött is az egyenlítés. (3-3) Sajnos itt jött egy 5 perces pauza a játékunkban, több tecnikai hibával, amit a vendég csapat természetesen azonnal megbüntetett egy 4-1-es mini futással. (4-7) A 12-ik percben Teleki harcolta ki a mérkőzés első 2 perces kiállítását, amiből nagyon jól jöttünk ki, köszönhetően rutinos játékosaink (Szepesi, Pásztor, Juhász) akció góljainak. (7-8) Juhász pihentetése után fiatal saját nevelésű játékosunk Panghy Barnabás szállt be rögtön egy talpról eleresztett góllal, de sajnos ebben a mozdulatban meg is húzta a kezét, így jöhetett irányítani Tóth Márton. Ha már bejött a 20-ik percben, rögtön kiosztott Spekhardtnak egy remek gólpasszt, majd ő maga is remek gól szerzett. (10-11) Folyamatosan kapaszkodtunk az első félidőben, de a játékrész hajrája remekül sikerült. Kránitz egymás után mutatta be a védéseket, emellett a védekezésünk is harapós lett, így Tóth és Bartha két-két gólja után először a meccsen a vezetést is megszereztük! (13-12) A nagyszünetig tartottuk is az előnyünket, sőt növeltük is, így 15-13-as előnynel mehettünk a nagyszünetre.

II. félidő összefoglaló:

Talán elcsépeltnek tűnik, de amit a második félidő elején bemutattunk, azt nevezik „álomkezdésnek”, a vendégek oldaláról pedig lehet azt mondani, „bennmaradtak az öltözőben”. A védelmünk 100% fokon égett, Kránitz mindent megfogott, támadásban Tóth karmester mellett csapatként szereztük a gólokat, így sorrendben: Pásztor, Bartha, Tóth, Markovics és Szepesi is betalált, 5-0-ás futással kezdtünk 40 perc után így már 20-13-ra vezettünk! Maradt a szenzációs védekezés, kicsit mi is lassítottunk támadásban tudatosan menedzselve a játékot, hiszen írd és mond a második félidő 18 perce alatt két gólt kaptunk! Az 50-ik percben Tóth Marci újabb talpról eleresztett gólja után ki is alakult az addigi legnagyobb különbség a javunkra: 10-el mentünk a  füred’ ellen, őrület! (26-16) Az utolsó 10 perc, így tényleg gyakorlatilag az előny megtartásáról szólt, Pásztor aki végül 11 lövésből 10 góllal zárt még a hetest is átadta Panghy-nak aki az utolsó találatunkat szerezte. A végeredmény így nem lehetett kétséges már óriásit játszva, igazi csapatmunkát bemutatva 32-24-ra nyertünk országos meglepetést okozva!

Nagyon vártuk már ezt a sikert, ami egész szezonban, főleg tavasszal benne volt a fiúkban. Megragadtuk az utolsó szalmaszálat, most már élni kell vele, jelenleg nem vagyunk újra kieső helyen, de még kelleni fog a bravúr. Benne van a csapatban meg kell újra mutatni!

 

HÉP-Cegléd – Balatonfüredi KSE 32-24 (15-13)
Abony, 300 néző
V.: Hargiati, Markó,

Cegléd: KRÁNITZ, PÁSZTOR 10 (6), Markovics 2, Juhász 1, SPEKHARDT 1, Kende, Szepesi 4 Csere: Teleki 2, BARTHA 5, Panghy 2, TÓTH 5, Edző: Nagy Károly.

Balatonfüredi KSE: Andó, Bóka 2, SRETENOVIC 7, Szűcs 3, Szmetán 2, Németh 4, HORNYÁK 3 (2) Csere: Tóth (kapus), Dénes, Vajda, Varga 2, Brandt 1 Edző: György László

Kiállítások: 6, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 7/7, ill. 2/2.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 1-3. 9. p.: 4-6 16. p.: 7-9 21.p.: 10-11  25.p.: 12-12 37.p.: 19-13  41.p.: 22-14  48.p.: 25-15 53.p.: 28-20  57.p.: 29-22

 

Mestermérleg:

Nagy Károly: A mai mérkőzésen volt sok olyan egyéni teljesítmény, ami segített a győzelemhez. A Balatonfüred magabiztosan nyerte eddig a meccseit. Készültünk rájuk, elemeztünk és sokat dolgoztunk a mérkőzésre. Lett egy jó stílusa a csapatnak a mai meccsen. Nem hibáztunk a hetesekben, és a nyitott védekezés segített nekünk. Jól forgattuk a csapatot, bravúros győzelem lett az eredmény.

 

György László: Megérdemelten nyert a Cegléd. 20 percig volt sanszunk a mérkőzésen, a további 40 percben semmi. Rengeteg technikai hibát vétettünk, a kapussal szemben a harcokat elvesztettük. Nem tudtuk felvenni a harcot a Cegléddel. Túljutottak a védelmünkön ami szellős volt, a támadásunk pedig akadozott. Dolgozunk, hogy a következő mérkőzésen jobb legyen a játékunk.