+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Bajnokság

Hazai pályán bravúrt szeretnénk a Gyöngyös ellen!

by: ckkse

0

A férfi NB1-es bajnokság 14-ik fordulójában, a 15-ik mérkőzését játssza csapatunk, hazai pályán Abonyban. Ellenfelünk masszív középcsapatnak számít: 6 győzelemmel és 6 vereséggel a tabella 8-ik helyén állnak, mindössze két ponttal lemaradva az 5-ik Ferencvárostól.

A Gyöngyösnek az első bajnoki mérkőzése lesz a 2023-as esztendőben, mi viszont már túl vagyunk a Szeged elleni találkozón, ahol az erőviszonyokat tudva inkább a gyakorlást helyeztük előtérbe. Nagy derbire van kilátás, hiszen csapatunk – kimondva-kimondatlanul – nagy fejlődésen ment keresztül az elmúlt félévben, amit júl mutattak a januári Liga Kupa mérkőzések is. Most viszont eljött a sok főpróba után az első előadás, hiszen a Gyöngyös ellen ugyan papíron nem mi vagyunk az esélyesek, de a bennmaradás kiharcolásáért bravúrokat kell bemutatni tavasszal, így pontszerzést tűztük ki célul!

Aktuális ellenfelünk ellen már ősszel is 50 percig győzelmi esélyeink voltak, de a legvégén sajnos leolvadtunk. Januárban vertük őket Liga Kupa meccsen, de abból a találkozóból kár lenne messze menő következtetéseket levonni, mivel a Gyöngyösnél a fél csapat pihentetve vot. Most is van pár hiányzójuk, de – az egykori ceglédi kedvenc – Bíró Balázs által vezetett csapat kötelező 2 pont begyűjtésére készül ellenünk. Ehhez lesz egy-két szava Nagy Károly vezetőedzőnknek is, hiszen egy nagyon jó fiatal közösséget sikerült kialakítania, akiket remekül kiegészítenek a rutinos tapasztalt játékosok. A keret szinte teljes lesz, továbbra is „csak” Spekhardt Gergő fog hiányozni.

Sok mindennek össze kell állnia ahhoz, hogy péntek este 18:00-ás kezdésű derbin bravúrt érjünk el, ehhez viszont szinte elengedhetetlen lesz a hazai publikum biztatása! Nagyon várják a fiúk is a szurkolókat, hiszen végre egy olyan találkozó jön, ahol hazai bajnokin bizonyíthatják helyük van az NB1-ben!