+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Bajnokság

Indul a tavaszi hadjárat! – 2022 első bajnokiját a Mezőkövesd ellen játssza csapatunk

by: ckkse

0

A Ceglédi KKSE felnőtt csapata az NB I/B Férfi-Kelet csoportjának tavaszi fordulóit kezdi meg szerdán Abonyban, 18:00-ás kezdéssel a Mezőkövesdi KC ellen. A ceglédi kézisek szerencsétlen őszön vannak túl, hiszen az eredményességet nagyban befolyásolta a covid vírus jelenléte, ami szinte egész végig tizedelte csapatunkat, így konzisztens, sikeres játékunk nehezen tudott kialakulni. Emellett sajnos a sérülések se kerültek el bennünket, így a remek kezdés ellenére a tavalyi év végére kissé visszaestünk a bajnokságban.

Aktuális ellenfelünk a Mezőkövesd, az egyik legstabilabb alapokon álló csapat a bajnokságban. Keretüket illetően két játékost mindenképpen ki kell emelni: Jancsó Nándort és Csörgő Kristófot, akik a csapatuk góljainak döntő többségét szerzik, így egészen egyedülálló módon ketten állnak az élen, az NB I/B Férfi-Kelet csoportjának góllövőlistáján. Az ő hatástalanításuk döntő faktor lesz, Nagy Károly ceglédi vezetőedző fiainak.

Mindezeken túl csapatunk védekezési hatékonysága a bajnokság top csapatai között van, átlagban ellenünk dobják a legkevesebb gólt, amihez a nagyban hozzájárulnak – mezőnyjátékosokon túl – kapusaink is! Tamás Zsolt 35%, míg Kránitz Zoltán 37%-kal véd, amivel a bajnokság legjobbjai között vannak! Támadásban új szintre léphetünk 2022-ben: régi új igazolásunkkal Juhász Károllyal, viszont ő ezen az egy bajnoki találkozón még nem lesz bevethető. Ennek ellenére hazai pályán csak is a győzelem az elfogadható eredmény. Jó alap lehet a decemberi Magyar Kupa találkozó, ahol magabiztosan 28-18-ra nyerni tudtunk.

A bajnokság szempontjából is kiemelt fontosságú a meccs, hiszen a két együttes között mindössze 1 pont a különbség a Cegléd javára, helyezésben viszont mi az ötödik pozíciót foglaljuk el, a kövesd’ pedig a nyolcadik jelenleg. Jól mutatják ezek a pontok is, hogy az utóbbi évek legkiegyenlítettebb bajnoksága az idei, ahol egy-egy győzelemmel, hova tovább győzelmi sorozattal óriásiakat lehet előre lépni. Ez a célja 2022-ben a Ceglédi KKSE kézilabdázóinak is, így szerdán igencsak fontos lesz a szurkolás! Ennek apropóján ismét ingyenes lesz a belépés, vár a csapat mindenkit nagy-nagy szeretettel! Legyünk minél többen Abonyban!

Győzelemre fel fiúk!

Hajrá Ceglédi KKSE!