+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Bajnokság

Ismerjék meg új játékosunkat: Határ Péter – nagy potenciállal rendelkező átlövő érkezik az NB I-ből –

by: ckkse

0

Hogyan ismerkedtél meg a kézilabdával?

Egy igazi sportcsaládból jövök, (édesapám NBI/B-ben kézizett) így szüleim hatására egészen fiatalon kikötöttem a kézilabda mellett. Soha nem is gondolkoztam más sportágban, szülővárosomban Pásztón bele is vágtam az edzésekbe, de félév után már Gyöngyösön találtam magam, ahol igazán megtanultam a sportág alapjait és nem mellesleg meg is szerettem a kézizést. Jó példa volt nővérem pályafutása is, aki szintén profi sportoló, (Határ Bernadett 2021 legjobb magyar női kosarasa, Euroliga győztes, magyar válogatott center) hét évvel idősebb nálam, így láthattam, hogyan lehet sok-sok munkával fejlődni és kiemelkedő sportolóvá válni.

Gyöngyös után, hogy alakult a pályafutásod?

Nem vagyok egy nagy vándormadár típus, de 14 évesen válaszút előtt voltam, hogy akarok e továbblépni, vagy a kézizés megmarad hobbinak. Balatonfüred keresett meg, ahol úgy éreztem tovább tudok fejlődni, hiszen sok csapatban versenyezhetek, különböző korosztályokban, nem mellesleg remek szakemberek mellett. 15 éves múltam serdülő bajnokságra készültem, de már ekkor bedobtak a felnőttek közé. A Balatonfüredi KSE második csapatában, NBII-ben volt a felnőtt debütálásom. Jó élmény volt sikerült 15 évesen gólt is szereznem.

Egészen a mostani Ceglédbe igazolásodig, füreden’ játszottál. Milyen tapasztalataid voltak?

Hét év az egy hosszú időszak, pláne egy klubban. Gyakorlatilag itt lettem felnőtt, minden szinten. Sok-sok jó edző kezei alatt dolgozhattam, 16 éves koromtól már a felnőtt csapattal készülhettem edzéseken és az NB I-ben is bemutatkozhattam bajnokin 17 évesen. Kárpáti Krisztián edzőmet szeretném kiemelni, akitől rengeteget elsajátítottam, illetve Csoknyai Istvánt említeném meg, aki először dobott be a felnőttek közé és mindig biztatott, bátorított. Az évek alatt kialakult, hogy felváltva játszottam a felnőttek között az NBI/B és az NBI között. Nagyon nehéz volt bekerülni a „nagy csapatba”, de próbáltam érte tenni, hogy minél több játékpercem legyen az NBI-ben.

Közben az utánpótlás válogatottaknál is bizonyíthattál!

Igen, itt is végig jártam minden korosztályt, a serdülőtől a juniorig. Sok-sok jóbarátot szereztem itt is. Illetve az összetartásokon új dolgokat is tanulhattunk.

Még mindig fiatal vagy, miben szeretnél a játékodat tekintve a legtöbbet előre lépni?

Számomra rendkívül fontos, hogy bízzanak bennem. Az önbizalmam, ha a helyén van, akkor sokkal jobban megy minden szinten a játék. Így első körben fejben kell összeraknom magam, ha ez megvan és a bizalom is az szárnyakat ad nekem. Természtesen erősödnöm kell még mindig fizikálisan, de rajta vagyok az ügyön.

Ceglédre kerültél, hogy érzed magad, milyen lesz a csapat?

Igen, hét év után úgy éreztem szükségem van a környezetváltásra, Cegléd ideális csapat volt számomra, jól esett a megkeresés, gyorsan igent mondtam. Nagy Károly vezetőedzőnk személyében egy olyan szakemberhez kerültem, akiről köztudott, hogy mennyi fiatal tehetséget tudott kibontakoztatni. Rögtön megadta azt a bizalmat amire szükségem van. Rajtam a sor, hogy bizonyítsak. A csapattársak is egyből befogadtak, volt ismerős is, azt gondolom, egy sokra hívatott társaság van itt kialakulóban!