+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Bajnokság

Játékosainkkal beszélgetünk a felsőházi tapasztalatokról

by: ckkse

0

Megkezdődtek a felsőházi küzdelmek, csapatunk két győzelmet és egy vereséget könyvelhetett el eddig, amivel a tabella második helyét tudhatja magáénak. Egy hét most kimarad a bajnokságban, így gyors helyzetjelentés gyanánt, három olyan játékost kérdeztünk a tapasztalatairól, akik egyaránt jó formában kezdték a véghajrát.

 

 

Három mérkőzés eddig a felsőházban: 2 győzelemmel, 1 vereséggel. Hogyan értékeled az eddig látottakat? Milyen erőt képvisel a felsőházban a HÉP- Cegléd?

 

Gyene Norbert: Az én véleményem az, hogy az elmúlt időszakban rendkívül magabiztosak vagyunk, a csapat összhang nagyon jó, előkelő helyen állunk a tabellán, egyszóval rendben vannak a dolgok az egy kisiklás (Veszprém) ellenére is. Mérföldekkel más a helyzet a csapat körül, mint a Vecsés ellen, pedig ugye azért az se volt olyan régen. Meg kell tartani a mostani formát és akkor nem lesz gond!

 

Kállai Martin: Jó formában van a csapat és azt gondolom az NB1/B felsőházában is bárkit megtudunk verni. Nem szeretnék szerénytelennek tűnni, de kimondom: mi vagyunk a legjobb csapat! A Veszprém elleni vereségnél kicsit fásultak voltunk, rengeteg sérüléssel küszködtünk. Ennek ellenére, egy hétre a fiaskó után, egy bajnokaspiráns csapatot tudtunk magabiztosan verni. Mindenestre most jól jön a pihenő, feltöltődünk, és újult erővel vágunk neki a felsőházas csatáknak.

 

Tamási Zsolt: Még csak pár forduló ment le a felsőházból, de ha hozzáveszem az alapszakasz hajrát is, azt kell mondanom jól teljesítettünk és az utóbbi időszakban, nagyon bíztató a csapat. A felsőházban két remek csapatot vertünk meg, úgy érzem extra játékkal. A Veszprém ellen sok sérülés volt, mentálisan kicsit fáradtak voltunk, ott nem klappolt szinte semmit. Eleve a Veszprém nagyon éles otthon, fognak ott még sokan pontokat hullajtani. Nekünk persze magunkkal kell foglalkozni és akkor tovább haladhatunk a szünet után is a jó, avagy győzelmi úton.

 

Mit vársz egyénileg magadtól a felsőházban?

 

Gyene Norbert: Egyénileg elsősorban a legjobban annak örülök, hogy a bokasérülésből úgy tudtam vissza jönni, hogy a csapatnak újra hasznos tagja lehetek. Azt vallom a kiegyensúlyozott csapatjáték a legfontosabb. Természtesen egyénileg is mindig a legjobbat szeretném nyújtani, és abból – a sok jó egyéni teljesítményből – lesz a jó csapatjáték is, avagy összefügg a kettő. A játékban erősségünk, hogy a védekezésünk kimagasló és ebből tudunk könnyű gólokat szerezni, na ezt szeretnék én is sokat!

Kállai Martin: Mindenki arra törekszik szerintem, hogy egyénileg is a maximumot nyújtsa. Nálam különösen fontos, hogy minél kevesebb hibával játszak. Ha Karcsi (Nagy Károly Cegléd vezetőedző) kéréseit hibátlanul végre tudom hajtani, szinte biztos, hogy előre lépek és még inkább a Cegléd hasznára tudok válni a felsőházban. Azonban vallom, a legfontosabb a csapatnak jól menjen és akkor nem is annyira érdekes a saját eredményességem.

 

Tamási Zsolt: Egy kapus számára, főleg a kézilabdában meghatározó a jó egyéni teljesítmény, természetesen én is a kiegyensúlyozott jó játékra törekszem. Szinte az egész szezonban Kránitz Zolival felváltva védjük a ceglédi kaput. Lehet, hogy furcsán hangzik, de őszintén vallom: nekem mindegy, hogy én vagy a Zoli véd, a lényeg minden esetben, hogy nyerjen a csapat. Persze „könnyű dolgunk van” jó védési hatékonyságot hozni: azt gondolom, a 3-as védőink kimagaslanak az NB1/B-ből, jól kiegészítek egymást és nagyszerűen segítik a kapusuk, így az én munkámat is.

 

Mi az álmod és mi a célod a szezon végére?

 

Gyene Norbert: A célunk „hivatalosan” nincs kimondva, de én objektíven is nézve az első kettő hely valamelyikére várom a csapatot. Én eleve nagyon pozitív vagyok és őszinte leszek, erre reális esélyünk is van. Nekem így a célom és az álmom is ugyan az. A mostani forma alapján nem is lehet más a csapat célja, nem adhatjuk lejjebb! Egységesek vagyunk, ott kell lenünk legelöl a végelszámolásnál is!

 

Kállai Martin: Én nem fogom titkolni, nekem nem csak álmom, hanem egyben célom is megnyerni a bajnokságot! Miénk a legjobb csapat, nem is lehetne más a cél!

 

Tamási Zsolt: A célom az első hely, minden sportolónak szerintem azt kell kitűzni célul. Azonban én nem szoktam előre „álmodozni”, nem számolgatok, profi mentalitással csak következő meccsre gondolok, mindig az a legfontosabb. Ezeket kell hétről-hétre nyerni és akkor lesz „álomszerű” a befejezés!