+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Egyéb kategória

Jobb volt a Csurgó, vereség a válogatott szünet után

by: ckkse

0

K&H férfi kézilabda liga 6. fordulójában Csurgóra látogatott csapatunk. Immár hetedik bajokiját játszotta Nagy Károly vezetőedző legénysége, hiszen a Balatonfüred elleni derbi, egy előrehozott mérkőzés volt. Több mint két hét szünet után mindig nehéz újra belerázódni a bajnoki meccsek forgatagába, pláne ha a tabella egyik előkelő helyén álló együtteséhez látogatunk. A Csurgó idén újra a bajnokság első felében tanyázik és bizonyítja, hogy az NB I jobb csapatai között van. Óriási bravúrra lett volna szükség az otthonukban, lássuk a részleteket:

I. félidő összefoglaló:

A csurgói Sótonyi László Sportcsarnokban jó indulatú félház volt, a közönség az első percekben viszont nem tapsolhatott, mert a ceglédi bal lövő, Bartha Bence kezdte meg a gólgyártást. Bartha jól kezdett újra betalált, de a csurgói klasszis légiósok se voltak restek, Krsmancic és Spruk révén már az 5-ik percben egalizált a hazai együttes. Mi több magukhoz ragadták a kezdeményezést is és az előnyt, azonban az első félidőben remekül játszó Pásztor Ákos ezt nem hagyta annyiban! A fokozatosan elszakadni akaró Csurgó 1-2 góllal vezetett, az első 15 percben, de a zsinórban 4 gólt szerző jobbszélsőnk tartotta a tempót. (7-6) Az első 30 perc második felére fordulva Juhász Karcsi tudott egyenlíteni (7-7) ekkor úgy nézett ki, akár még nagy meccs is lehet ebből. A 22-ik percig tartottak ezek a remények, ekkor Kende Péter még felhozta 1 gólra a Ceglédet (9-8), azonban az utolsó percek finoman szólva is nem nekünk kedveztek…Hat perc alatt 5-1-es futás a hazaiaktól, tőlünk technikai hibák, amott hazai kapus bravúrok, ebből adódóan kimaradt ceglédi ziccerek és pár perc alatt a félidőre egy masszív Csurgói előny alakult ki. (14-9)

 

II. félidő összefoglaló:

 

Az első játékrész önbizalom romboló zárása, rányomta a bélyeget a második félidőre és sajnos szomorú kimondani, ezt a Csurgó minden egyes pillanatban gólokkal büntette. Ugyan Juhász révén most is mi szereztük a félidő első gólját (14-10), de innentől kezdve 8 perc alatt egy 6-1-es rohanást mutatott be a Csurgó így a 40-ik percben gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. (20-11) A találkozó, utolsó etapjában, sajnos már csak az volt a kérdés 10 gólon belül maradunk e, azonban végül ez se jött össze és a Csurgó rendkívül magabiztosan 29-18-ra nyert.

 

Nagyon gyorsan el kell felejteni ezt a mérkőzést, hiszen ezen a bajnokin dobtok eddig a legkevesebb gólt a szezonban és sajnos – az egyébként jól működő védekezésünk – is akadozott most. Fel kell állni a padlóról és azokra a derbikre koncentrálni, ahol reális esélyünk van pontokat szerezni!

CSURGÓI KK–HÉP CEGLÉD 29–18 (14–9)

Csurgó, Sótonyi László Sportcsarnok, 600 néző. V: Horváth M., Altmár K.

CEGLÉD: TAMÁSI – Pásztor Á. 4 (2), Markovics 2, Juhász K. 2, Mazák M. 1, Bartha 3, Szepesi I. 2. Csere: Aleksza, KRÁNITZ (kapusok), Csomor 1, Panghy, Tóth M., Kállai, Hajdú P., KENDE 3, Teleki. Edző: Nagy Károly

MESTERMÉRLEG

Baranyai Norbert: – Nehezen lendültünk játékba, de az első félidő végére már úgy játszottunk ahogy szerettünk volna. A második félidőben jól játszottunk, de innen már a Füred ellen készülünk.

Nagy Károly: – Húsz percig látszott, hogy készültünk erre a találkozóra. Sajnos ezután jöttek a rutintalanságunkból adódó hibák, egyre jobban elfáradtunk. Még nem értük el az élvonal színvonalát, de igyekszünk felnőni a feladathoz. Sok a technikai hibával játszottunk, sok volt az eladott labda.