+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Egyéb kategória

Kulcsfontosságú bajnoki következik a Dabas ellen!

by: ckkse

0

A K&H Liga NB I-es bajnokság 24-ik fordulójában a Dabas KC csapatát fogadjuk hazai pályán Abonyban. Nagyon kemény ellenfél érkezik, hiszen a Dabas 21 pontjával, már beállította NB I-es történetének legjobb szereplését, emellett a Magyar Kupában is bronzérmesek lettek, egyszóval minden idők egyik legjobb Dabasával állunk szemben, akik nem mellesleg győzni jönnek Abonyba, hogy további helyeket javítsanak a nagyon sűrű középmezőnyben. Múlt héten – hozzánk hasonlóan – óriási győzelmet arattak, hiszen azt a Budakalászt verték idegenben 26-31 arányban, akik az utóbbi időben szárnyaltak a bajnokságban.  A Dabassal ősszel óriási derbit játszottunk és 7 perccel a vége előtt még egy góllal vezettünk is ellenük. Végül egy késhegyre menő hajrában otthon tudták tartani a két pontot Tomori Győző tanítványai. Ellenfelünk keretét illetően klasszisokra is építhet, mint pld. a rutinos horvát válogatott klasszis, Zlatko Horvat, a bosnyák válogatott gólvágó Marko Tarabochia, vagy a magyar válogatott beálló Szöllősi Szabolcs.

Mi a múlt heti euforikus Balatonfüredi győzelem után gőzerővel készültük egész héten a Dabasra. Ismét a védekezésünkön lesz a hangsúly, ami a legutóbb is remekül működött. Természetesen támadásban ismét kellenek olyan egyéni villanások és remek teljesítmények amilyen a múlt héten volt Tóth Marcié, vagy Pásztor Ákosé. Sérültjeink javulgattak, Kállai Martin rehabja is jól sikerült, illetve hosszú idő után Iman Dzsamali is lehetséges, hogy hadra fogható lesz. Természetesen most is nagybetűs csapatként kell küzdeni ezen a nagyon fontos derbin, ahol a közönség biztatása is elengedhetetlen lesz.

Jön tehát egy igazi vérbeli Pest vármegyei rangadó, ahol ha nyerni tudna a csapat óriási lépést tenne az NB I-es bennmaradás felé!