+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Egyéb kategória

Lezárult a szezon a Veszprém ellen

by: ckkse

0

A 2022/2023-as szezon utolsó NB I-es bajnoki mérkőzése következett az abonyi Sportcsarnokban. Gyakorlatilag egy tét nélküli mérkőzés volt ez annak fényében, hogy a Telekom Veszprém ellen a realitás talaján maradva nem lehetséges a pontszerzés. Próbált a csapat szépen búcsúzni, azonban a bajnoki döntőre készülő Veszprémnek a Szeged elleni derbi előtt, ez volt az utolsó éles meccs ahol élesíthette magát, így Momir Ilic csapata végig kőkeményen és komolyan véve a bajnokit játszott.

I. félidő összefoglaló:

A ceglédi keretből hiányzott Szepesi István és a könyök műtétje után lábadozó Panghy Baranabás. A Veszprém gyakorlatilag a legerősebb keretével érkezett. A találkozó kisebb csodák sorozatával kezdődött. Pásztor Ákos kezdte meg a gólgyártást, rögtön az első percekben háromszor is betalált, mellette pedig Markovics és a szintén gyorsan triplázó Jamali is parádézott, pillanatok alatt így 7-4-re „elhúztunk” álatalános megdöbbenésre jött is a veszprémi időkérés. Sajnos gyorsan rendezte a sorait a vendég sztárgárda, a 15-ik percben pedig már Marguc gólja után először vezettek. (9-10)  Itt még volt egy felvillanásunk, Kránitz védett, majd Jamali és Juhász góljai után újra vissza vettük a vezetést! (12-11) Következett az első játékrész hajrája, ahol bizony kicsit elfáradtunk, amit természetesen a Veszprém kíméletlenül kihasznált, fordított és így 15-20-as részeredménnyel ment a nagy pihenőre a két csapat.

II. félidő összefoglaló:

A mi pechünkre, a második félidőben sem lassított Momir Ilic csapata, sőt ha lehet még nagyobb fordulatszámba kapcsolt. Nagy Károly vezetőedzőnk viszont mindenkinek lehetőséget adott, hogy játsszon. Így már a 40-ik percben kialakult a 10 gól körüli különbség, (19-30) ami után azért a Veszprém védekezése is egy kicsit szellősebbé vált. Ezt használta ki Jamali, aki ceglédi búcsúmeccsén (?) meg sem állt 10 gólig. Mellette Teleki Levit is jópárszor megtudtuk játszani, aki jó százalékban használta kis beállóban a ziccereit. A mérkőzés szépen csordogált 10-12 gólos különbséggel, a legvégén az utolsó gól még a miénk volt, szép búcsúval a szezontól, hiszen a fiatal Szűcs Balász nagy bombával vette be Cupara kapuját.

Összességében elmondható, hogy egy sportszerű, de korán sem el alibizett mérkőzéssel zártunk a világ egyik legjobb csapata ellen. Sajnos jelenlegi állás szerint kiestünk az NB I-ből, azonban további hírek még várhatóak. Hamarosan beszámolunk róla, ahogy minden hivatalossá válik.

 

HÉP-Cegléd – Telekom Veszprém 32:44 (15:20)

HÉP-Cegléd: Kránitz, Tamási – Pásztor 4, Juhász 1, Csomor 2, Mazák 1, Tóth, Kállai 1, Jamali 10, Szűcs 2, Bartha, Spekhardt 2, Aleksza, Markovics 3, Kende 2, Teleki 3

Telekom Veszprém: Corrales, Cupara – Nilsson 5, Elísson 1, Marguc 3, Lauge 5, Strlek 4, Lukács, Remili 3, Mahé 3, ElDeraa 4, Ilic 4, Pechmalbec 2, Vailupau 9, Sipos

Kiállítások: 6 perc ill. 2 perc

Hétméteresek: 2/1 ill. 5/4

 

Mestermérleg:

Nagy Károly: Sajnos semmi sem valósult meg abból, amit elterveztünk ebben a szezonban. Nagy törés volt a csapat számára, hogy nem tudtunk a saját csarnokunkban játszani. Az első játékrészben még sikerült tartani a lépést a Veszprémmel, utána azonban kijött a két csapat közötti különbség. Sok könnyű gólt kaptunk a szünet után. Végig harcoltunk, de sajnos ez nem volt elég és kiestünk az első osztályból.

Momir Ilic: Elégedett vagyok a látottakkal. Főleg az első félidő végével, illetve a második játékrész elejével. Ott vagyunk a bajnoki döntőben, egy hét múlva már Szegeden lépünk pályára. Természetesen az a célunk, hogy megnyerjük a magyar bajnokságot. A Cegléd elleni mérkőzés jó felkészülés volt a döntőre.

Pályán belülről:

Iman Jamali: Gratulálok a Veszprémnek. Számomra mindig különleges érzés ellenük játszani, hiszen veszpréminek érzem magam még most is. Szeretném megköszönni a Ceglédnek, hogy megadták nekem a lehetőséget. Azt viszont sajnálom, hogy kiestünk.

Ilic Zoran: Gratulálok a Ceglédnek, egy jó mérkőzést játszottunk. Csapatként tudtuk megmutatni, hogy mire vagyunk képesek. Nem kezdtünk jól, de utána feljavult a játékunk, aminek meg is lett az eredménye. Mostantól a Szeged ellen készülünk.