+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Bajnokság

Liga Kupa: harmadik győzelem zsinórban!

by: ckkse

0

A „B” csoportban utolsó előtti mérkőzésére készült a Cegléd hazai pályán. Dabas ellen készültünk, akiket két hete 30-28-ra tudtunk két vállra fektetni a kupában. Győzelemre készültünk, hiszen egy sikerrel, már biztos csoportelsőként utazhatunk jövő héten Kecskemétre.

I. félidő összefoglaló:

Az első percek a Dabasé voltak hamar 2 gólos előnyre tettek szert, de az 5-ik percben már Kállai Martin révén egyenlíteni tudtunk.(3-3) Alkesza Tamás kapusunk pillanatai következtek, sorrendben 4 védést mutatott be, támadásban pedig sorra szereztük a gólokat, így Dzsamali bombája után a 10-ik percben már 7-3-ra vezettünk. A következő 10 percben leblokkolt a támadójátékunk, 9-5-ös vezetésünk után, 5 perc alatt 5-0-ás futás mutatott be a vendég csapat. (9-10) Jött is Nagy Károly időkérése, ami után rendeztük a sorainkat és az első félidő utolsó perceiben újra gólokat szereztünk. Szepesi szélről klasszis megoldásokat mutatott be, majd szó szerint az utolsó másodpercben Tóth Marci lőtt még közbe és szerzett gólt, amivel egy gólos előnyt alakítottunk ki a nagyszünetre. (13-12)

II. félidő összefoglaló:

Az előnyünk gyorsan tova szállt a második játékrészben, hiszen a 35-ik percben már a Dabas vezetett Zdolik gólja után. (15-16) Szűcs gyorsan egalizált, Mazák megjátszása után, sikeresen fejezte be beállónk az akciót, amivel már megint a Ceglédnél volt az előny. (17-16) Innentől kezdve egészen a derbi utolsó 10 percéig fej-fej mellett haladtak a csapatok, folyamatosan döntetlen, vagy maximum egy gólos előny volt a csapatoknál, elszakadni semelyik együttes sem tudott. Az utolsó 10 percben aztán, Dszamali, és a fiatalok: Szűcs és Markovics révén három gólos előnyre tettünk szert, eldőlni látszott a találkozó. Azonban az utolsó percek igencsak kaotikusra sikeredtek, a dabasi fiatalok feljöttek egy gólra, tőlünk sorba szórták ki az embereket, így a végén még emberelőnyben az egyenlítésért is támadhatott a Dabas. Ekkor azonban Markovics szemfüles védekezésének is köszönhetőn, egy gól még megmaradt az előnyünkből és így ismét nyerni tudott a Ceglédi KKSE!

Győzelmével szinte biztosan csoportgyőztes lett a Ceglédi KKSE, így nagy valószínűséggel az egyenes kieséses szakaszban a Szigetszentmiklós ellen játszhat majd.

HÉP-CEGLÉD – DABAS KC 28-27 (13–12)

Abony, Varga István Városi Sportcsarnok  V: Nagy F., Túróczy J.

Cegléd: Kránitz, Tamási, Aleksza (kapusok), Pásztor Á. 2 (1), Juhász K., Markovics 2, Szepesi 5, Mazák 3, Tóth M. 2, Kállai 2, Jamali 6 (1), Szűcs B. 4, Bartha 1, Kende 1, Teleki.

Vezetőedző: Nagy Károly

Dabas: Nagy T., Pallag (kapusok), Garajszki 3, Bálint 3, Fekete B., Balogh T. 1, Gáspár K. 3, Laurinyecz 3, Dupsi 1, Koller 5, Havas 2, Tóth Sz., Katona, Hutvágner 1 (1), Ács, Zdolik 5.

Vezetőedző: Tomori Győző

 Kiállítások: 8, ill. 10 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 1/1

 

Mestermérleg:

Tomori Győző: Gratulálok a Ceglédnek a győzelemhez! Amiért jöttünk, amiért a Liga Kupa sorozatot bevállaljuk évről-évre, azt a célt ma is jól szolgálta a meccs. A fiatalok nagyon sok játéklehetőséget kaphattak. A végjátékban, ha kicsit rutinosabb játékosaink vannak a pályán akkor az egy pontot megszerezhettük volna.

Nagy Károly: Mi is hasonló célokkal vágtunk neki a meccsnek mint a Dabas, avagy akik sérülésből jönnek vissza, illetve akik kevesebb játékpercet kaptak eddig azok bizonyíthattak ma. Emelem kalapom az ellenfél fiataljai előtt, megnehezítették a végén a dolgunkat és sok szép dolgot mutattak a pályán. A győzelem ellenére aminek azért örülök, a mi játékunk kicsit széteső volt ma, így azt kell, hogy mondja óriási szerencsével szereztük meg a győzelmet.