+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Bajnokság

Liga Kupa: hazai pályán a Dabast fogadjuk

by: ckkse

0

Hajrájához érkeznek a Liga Kupa csoport küzdelmei. A „B” jelű csoport utolsó előtti fordulójában a Dabas csapatát fogadjuk, pénteken 18:00-ás kezdéssel. A Ceglédi KKSE az egyetlen a csoportban aki még veretlen és egy esetleges győzelmével szinte biztos megnyerné a 4-es kvartettet. Ez azért is lenne fontos, hiszen így az „A” jelű csoport negyedik helyezett együttesével tudnánk játszani az egyenes kieséses szakaszban. Ott pedig a biztosnak tűnő negyedikkel mérkőznénk, avagy a csoport egyetlen nem NB 1-es tagját, a Szigetszentmiklóst kaphatnánk.

A 2023-as naptári esztendőt a Dabas legyőzésével kezdtük, ami szép fegyvertény, de az igazsághoz hozzá tartozik, hogy Pest megyei ellenfelünknél akkor még rengeteg volt a hiányzó. Most már Abonyban, egy sokkal komplexebb csapat vár ránk, így fel lesz adva a lecke a mérkőzésen. Nálunk szerencsére most viszonylag kevés a sérült, hosszabb időre „csak” Spekhardt Gerőt kell nélkülöznie Nagy Károly vezetőedzőnek. Spekhardt sikeres műtétje után, még egy bő hónapig biztos nem áll rendelkezésére a Ceglédnek.

Ne feledjük az egyik fő szempont most is, hogy a derbi a felkészülést szolgálja a lassan kezdődő NB1-es bajnoki küzdelmekre. Jól halad ezen az úton is a csapat, egyre nagyobb az összhang a csapatban mind a pályán, mind a pályán kívül, ami jó előjel a jövőt illetően.