+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Egyéb kategória

Liga Kupa: szép győzelem idegenben

by: ckkse

0

A Liga Kupa küzdelmek harmadik fordulójában Dabasra látogatott csapatunk. A 2023-as esztendő első tétmeccse jó lépcső fokként szolgált a januári felkészülésben. A fontos hiányzók okán túl, ismét sok-sok játékpercet kaptak a fiatalok, így a saját nevelésű ceglédi kézisek is.

I. félidő összefoglaló:

Dabasi góllal kezdődött a mérkőzés, a hazai csapat az első percekben magához ragadta az irányítást, de szerencsére góljaikra Kállai Martin találataival folyamatosan tudtunk 1 gólon belül maradni. Szűk tíz perc elteltével Szücs Balázs ziccere után először tudtunk egyenlíteni majd, újabb jó védekezés, labdaszerzés és Juhász Karcsi gól után először vezettünk a találkozón. (5-6) A következő tíz perces etap volt a meccsen a mélypont: folyamatosan hagytuk ki a helyzeteinket, kaptuk a peches gólokat. Ehhez képest csak három góllal tudott elmenni a Dabas, igaz ehhez kellett a kimaradt hetesük is. (11-8) Az első félidő hajrájára ismét erőre kaptunk, Kállai ismét jól célzott átlövésből és gyorsan lőtt két gólt, sikerült megjátszani többször Telekit is a beálló pozíciójában, így a 30-ik percben szerzett Csomor Tomi gól után már ismét mi vezettünk, hála a legjobbkor jött 6-2-es futásunknak. (13-14)

II. félidő összefoglaló:

Amilyen jól zártuk az első félidőt, úgy a második elején már nem tudtuk tartani a feszes védekezést. Tovább hullámzott a derbi, most a ismét a Dabas dominált és a 43-ik percben ismét három góllal 21-18-ra vezetett. Szerencsére nem nyílt tovább az olló, volt tartás a ceglédi fiúkban. Teleki és Csomor indította meg gólokban a felzárkózást (6 percen belül 2-2 gól szereztek) és ugyan kaptunk is közben, Farkas „kis Csoki” Bence, a csapat egyik legfiatalabb játékosaként nem remegett meg a heteseknél és biztos kézzel értékesített kettőt is. Az utolsó 10 percre egállal fordulhattunk így és emberelőnnyel, kapus nélkül támadott így a Dabas, amit elszór labdájuk után megbüntetett Juhász Karcsi egy üres kapus találattal. (23-24) Volt még válasza a Dabasnak, ám amire nem számolhattak, hiába egyenlítettek kétszer is a 16 éves Panghy Barna kétszer is túl járt támadásban az eszükön és fontos, nem mellesleg szép akció gólokat szerezve visszaszerezte a Ceglédnek a vezetést. (25-26) Az utolsó percekre mi tudtunk nyugodtabbak maradni, az egész meccsen vezér és részünkről 6 góllal legeredményesebb Juhász talált be ismét, majd másfél perccel a vége előtt Farkas ziccerben sem hibázott, így kialakult a két gólos különbség, amivel már meg is lett a győzelem. (28-30)

Fontos győzelmével a csoport első helyére ugrott a Cegléd, jobb gólkülönbségének okán. Éppen azt a Gyöngyöst előzzük meg akikkel 13-án pénteken, Abonyban 18:00-kor fogunk összecsapni. Várjuk oda is a nézőket, hiszen egy esetleges pontszerzéssel már szinte biztos lenne a Liga Kupában a legjobb négybe való kerülés.

 

DABAS KC – HÉP-CEGLÉD 28-30 (13–14)

Dabas: Nagy T., Pallag, Szikora (kapusok), Garajszki 1, Bálint 9 (2), Bognár 2, Gáspár K., Laurinyecz 3, Koller 8, Talabér, Tóth Sz. 1, Katona, Hutvágner 2 (1), Ács 2.

Vezetőedző: Tomori Győző

Cegléd: Aleksza, Kránitz, Tamási (kapusok), Pásztor Á., Juhász K. 6, Markovics 1, Csomor 4, Szepesi 3 (2), Panghy 2, Mazák, Tóth M. 1, Kállai 6, Szűcs B. 2, Bartha, Farkas B. 3 (1), Teleki 2.

Vezetőedző: Nagy Károly

Dabas, OBO Aréna, 150 néző. V: Asztalos B., Szalay Z.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc. Hétméteresek: 5/3, ill. 3/3

 

MESTERMÉRLEG:

Tomori Győző: – Megérdemelte a Cegléd a győzelmet a mai napon. Sajnos a tervezettnél is több hiányzónk volt, így nem tudtunk az előre elképzelt játékot hozni. Ennek ellenére kellenek ezek a találkozók, hogy minél előbb formába lendüljön a csapat.

Nagy Károly: – Mindkét csapaton látszott, hogy nemrég kezdte el a felkészülést. A végjátékban mi egy kicsit többet hozzá tudtunk tenni, így megnyertük a mérkőzést. Hasznosnak ítélem meg a találkozót, de számunkra tanulság, hogy a Dabas második sorával tudjuk most még felvenni a versenyt.