+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Egyéb kategória

Liga Kupa: újabb győzelem, ezúttal a Gyöngyös ellen!

by: ckkse

0

A Liga Kupa „B” csoport negyedik fordulójának sláger mérkőzése, a Cegléd-Gyöngyös derbi volt, hiszen mind két csapat veretlenként vágott neki a mérkőzésnek és  a csoportjában 5-5 ponttal állt. A győztes nagy lépést tehetett a csoport elsőség felé, amivel az „A” jelű kvartett utolsójával kellene megküzdeni az egyenes kieséses szakaszban. Így volt  egy kis tétje is a 2023-as esztendő első hazai meccsének.

 

I. félidő összefoglaló:

Az abonyi sportcsarnokban teltház várta a feleket és két szinte komplett keret. A találkozó Kállai kiállításával és Bartha Bence sistergős kapufás bomba góljával kezdődött ceglédi részről, jó alaphangot adva ezzel a mérkőzésnek. Az egykor Cegléden is megforduló Schaffer Zsolt ugyan kétszer is egyenlíteni tudott, de 2-2 után ceglédi pillanatok jöttek. 4 perc alatt 4-0-ás futást produkáltunk:  emberelőnybe kerültünk majd az ellenfelünk támadásainál labdát szereztünk, így Pásztor Ákos két üres kapus gólt is tudott szerezni. (6-2) A második 10 perces etapban, a tavaly még a feljutásunkban aktív szerepet vállaló Gráf Martin most a Gyöngyös szekerét húzta, így hiába volt Kállainak és Dzsamalinak is két-két szép gólja, a 21-ik percben már csak 1 gól maradt az előnyből. (10-9) Szerencsére újabb fordulat jött a meccsbe, ismét mi ragadtuk magunkhoz a kezdeményezést. A kapuba ekkor beálló Aleksza Tamás rögtön egy bravúrral mutatkozott be,  pár perc alatt ismét bemutattunk egy 4-0-ás futást és Szepesi találatával már 14-9-re vezettünk! Az első félidő slusszpoénja Iman Dzsamalitól jött, aki az utolsó másodpercekben szerzett góljával 16-12-re alakította a nagyszünet előtt az állást.

 

II. félidő összefoglaló:

Mind két oldalról sok-sok csere volt, két motivált csapat jött ki a második félidőre. A frissen beálló Markovics rögtön góllal mutatkozott be, aztán sajnos ki is állították. Ebből a hátrányból azonban jól jöttünk ki, hiszen megmaradt a 4 gólos előny, köszönhetően többek között Alekszának is, aki két hetest is megfogott a második félidő első 5 percében! (19-15) A következő percekben remekül találtuk meg beállóban Teleki Leventét, aki zsinórban három ceglédi gól szerzett, így 20 perccel a vége előtt az addigi legnagyobb előny alakult ki a javunkra. (23-16) Ekkor kisebb kakaskodás volt a pályán, amelynek következtében két-két kiállítás volt mind két fél részéről. Ebből a kis intermezzóból a Gyöngyös jött ki jobban, zárkózni kezdett a vendég alakulat és az utolsó negyedórára fordulva feljött három gólra. (26-23) Ennél közelebb azonban szerencsére már nem tudott jönni a Gyöngyös, hiszen túlzás nélkül Aleksza Tamás show következett a ceglédi kapuban. Sorra fogta meg a ziccereket az ihletett formában védő fiatal kapus, mi pedig pár gólt szerezve vissza állítottuk a magabiztos 5-6 gólos vezetésünket. Így folytak le végül az utolsó percek is, de most is az utolsó szó a Ceglédé és Dzsamalié volt, aki önmaga 10-ik, (11 lövésből!) míg a Cegléd 32-ik gólját szerezve kialakította a 32-26-os hazai győzelemmel záródó végeredményt.

Szép siker volt, remek egyéni teljesítményekkel. Ami a legfontosabb viszont, hogy kezd a csapat egyre jobban egymásra találni. A csapattagok egyre jobban bíznak egymásba, ami a pályán is megmutatkozik. Reméljük a hasonló folytatást!

Így tovább fiúk!

 

HÉP-Cegléd – HE-DO B. Braun Gyöngyös 32-26 (16-12)

Abony, 250 néző
V.: Héjja Ádám, Kónya Balázs Krisztián

Cegléd: Kránitz, ALEKSZA (kapusok), Pásztor 2, Juhász 2, Markovics 3, Szepesi 1, Panghy, Mazák 2, Tóth 2, Kállai 2, Jamali 10 (4), Szűcs, Bartha 3, Farkas 1, Kende, Teleki 4. Edző: Nagy Károly.

Gyöngyös: Bartucz, Gyánti (kapusok), Nkousa, Halász, Jaros 1, Varsandán, Hegedüs 5, Gábori 1, Lakosy 3, Schmid 3, Gerdán, Schäffer 5 (3), Gráf 5, Jóga, Menyhárt 3. Edző: Bíró Balázs.

Kiállítások: 14, ill. 16 perc.
Hétméteresek: 5/4, ill. 5/3.

 

Mestermérleg:

Bíró Balázs, Gyöngyös vezetőedzője:

Gratulálok a hazai csapat teljesen megérdemelt győzelméhez, a mai napon minden szinten ők voltak jobbak. Látszódott, hogy a Cegléd hamarabb kezdte a felkészülést, ők már a második meccsüket játszották idén, aminek ilyen szűk időtávlatból van jelentősége. A mi játékosaink ma nem voltak túl agresszívek védekezésben, még ha támadásban voltak is jó dolgok. A téli pihenő után ez az első hetünk, így várható volt, hogy sok hiba lesz a fáradtságnak is betudhatóan, de bőven voltak most olyan butaságaink, hibáink is, ami miatt kicsit csalódott vagyok. Dolgozunk tovább, meglátjuk meddig juthatunk majd így a Liga Kupában.

 

Nagy Károly, Cegléd vezetőedzője:

Gratulálok a vendég csapatnak! Mi valamivel előrébb tartunk a felkészülésben ez látszott a meccsen is, a Gyöngyös kicsit tompább, mi frissebbek voltunk. Alapvetően pedig mi is sokat jöttünk előre, Dzsamalival megerősödtünk lövőerőben, úgy érzem jól forgattuk ma a csapatot. Ugyan volt lehetősége most is a Gyöngyösnek, hogy a jobb oldalunkon visszajöjjön a meccsbe, de ezekben a nehéz pillanatokban remek kapusteljesítménnyel rukkoltunk elő. Meglepően jó volt a második félidőben a beállós játékunk, amivel végül megtudtuk tartani azt az előnyt, amit az első félidőben szereztünk.