+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Bajnokság

Magabiztos győzelem a Szigetszentmiklós otthonában

by: ckkse

0

A felsőházas küzdelmek negyedik fordulójában, Szigetszentmiklósra látogatott a HÉP-Cegléd. A szombati bajnoki mérkőzésen abban a tudatban léptek a pályára a ceglédi kézisek, hogy kötelező nyerniük, hiszen a közvetlen rivális Budai Farkasok már behúzta aktuális mérkőzését és megerősítette vezető helyét az NB1/B felsőházában. Nagy Károly fiain nagy volt így a nyomás, hiszen tapadni akartak az első helyezettre. Azonban szerencsére a fiúk jól bírták a terhet:

Már az első 10 perc megmutatta, itt ma bizony gólesőre lehet számítani, hiszen a csapatok már az elején bekezdtek. Két gyors értékesített Szepesi hetes után találtak be először a hazaiak, aztán jött a ceglédi henger percek alatt 5-1-ra elhúztunk és az első 10 perc után már 8-4-et jelzett az eredményjelző óra a ceglédi kézisek javára. Tovább potyogtak a gólok, jellemző volt az egész mérkőzésre, hogy egyik oldalon se a kapusok domináltak, de ezt felfoghatjuk úgy is, hogy tény: mind két együttes remek dobóformát fogott ki, sültek a kezek. Ebből adódik, hogy az első félidő felére már összesen több mint 20 gól született, 14-8-ra vezetett csapatunk és az olló egyre kezdett jobban kinyílni! A 23-ik percben a fantasztikus napot kifogó Pásztor Ákos 19-10-ra módosította az eredményt és már-már eldölni látszott a találkozó. Apropó Pásztor Ákos! Muszáj egy szóra külön is kiemelni Ákost, hiszen egészen elképesztő 10/10-es mutatóval zárt, avagy 10 gólját 100%-os dobáshatékonysággal szerezte, ami igencsak megsüvegelendő! Az első félidő végül, Gyene Norbert hetesével végződött, amit értékesített és kialakította a nagyszünetre a 10 gólos, 22-12-es ceglédi előnyt.

Ilyen biztos előny tudatában a második 30 perc rutinos csapatunknak már gyerekjátéknak kellett, hogy legyen, de a Szigetszentmiklósiak nem adták könnyen magukat! A 40-ik percben már egy kicsit közelebb settenkedtek, (20-28) továbbra is ipari mennyiségben jöttek mind két oldalról a gólok. A 45-ik percig hasonló mederben folyt a mérkőzés, a Cegléd folyamatosan 10 gól körül vezetett, aztán egészen szürreális és véleményes bírói döntések után előbb Tamási Zsolt kapusunkat küldték ki két percre, majd nem sokkal később Kránitz Zoltán kapusunkat is büntették – rossz csere – címén, így a kis intermezzot meglovagolva nem tétlenkedett a hazi csapat és az utolsó 10 percre feljöttek 5 gólra! (27-32) Szerencsére a záró percekre, újra rendezte sorait a HÉP-Cegléd, Tóth Patrik a legjobbkor szerezte a góljait, illetve a rutin és a hidegvért képviselve Szepesi és Juhász is még betalált és végérvényesen eldöntötték az egyébként sima mérkőzést.

A 31-38-ra megnyert találkozóval ismét a második helyen van a felsőházban a csapatunk, de hihetetlen szoros a mezőny, így minden egyes bajnoki szinte egy kisdöntővel ér fel! Folytatás hazai pályán május 1-én Abonyban 18:00-as kezdéssel a Tatai AC-t fogadjuk. Mondani sem kell, győzelemre készül a csapat!

Így tovább fiúk!

Csak a Cegléd!