+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Bajnokság

Magabiztos Magyar Kupa győzelem a Mezőkövesd ellen!

by: ckkse

0

A bajnoki mérkőzések folyamatát megtörve, Magyar Kupa mérkőzésre készült a Ceglédi KKSE. A Kupa 3-ik fordulójában a Mezőkövesd gárdájával csaptunk össze, akik a bajnokságban is riválisunk, közel hasonló mérleggel állnak, mint mi, így előzetesen szoros derbire volt kilátás. Különösen annak tekintetében, hogy ismét több sérült volt a csapatban, így Nagy Károly ceglédi vezetőedző igencsak vékony kerettel tudott neki vágni a mérkőzésnek. A rutint képviselő ceglédi kézisek, egy rendkívül fiatal csapatot fogadtak, így a stílusok csatájára is lehetett számítani.

Jó rajtot vettünk, hiszen 2 perc után Csomor és Gyene góljával megszereztük a vezetést, azonban a fiatal Mezőkövesdiek folyamatosan zárkóztak és egy gólos különbséggel tudtunk csak vezetni. A 8-ik percben egyenlítettek először, majd egy remek átlövés gól után a 9-ik percben először vezetni is tudtak. Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy ekkor először és utoljára, hiszen az első 10 perc után nagyon megindult a ceglédi csapat! A védelmi falunk rengeteget sáncolt, ebből könnyű leindításos gólokat szereztünk és a 4-5-ös hátrány után egy szenzációs 7-0-ás rohanást mutatott be Nagy Károly csapata! Szepesi és Csomor volt igazán elemében 5 gólt dobtak ketten szűk 10 perc alatt. Az első félidő biztos ceglédi előnnyel folytatódott, sőt a legvégén alakítottuk ki a legnagyobb 8 gólos előnyt Csomor gólja után, így a félidei pihenőre magabiztos 16-8-as előnnyel mehettünk.

 

A második félidő ismét álomkezdést hozott, nem lassított a Cegléd, rögtön 3 gólt is berámoltunk a kövesdi’ kapuba amivel már 10-re nőtt az előnyünk. (19-9) Mazák volt elemében, aki a védekezésben is jól teljesített és a mérkőzésen szerzett 4 góljából 3-at a második etapban lőtt. Csapatunk kétséget nem hagyott afelől, hogy ma győztesen akarja elhagyni a parkettát, így a második félidőben is a kiegyensúlyozott jó teljesítménynek köszönhetően mindössze egyszer engedtük 9 gólon belül a Mezőkövesdieket a 41-ik percben. (21-13) Az utolsó negyedórában aztán újra lendületbe jöttünk, külön öröm, hogy mind a 3 kapusunk minőségi perceket tudott a pályán eltölteni és szép védéseket bemutatva a csapat segítségére lenni. Végül 10 góllal 28-18-ra nyert csapatunk, kiemelendő, hogy pályára lépő ceglédi mezőnyjátékosok közül szinte mindenki gólt, gólokat tudott szerezni.

 

Nagyon kellett már ez a siker a csapatnak, reméljük ez a remek győzelem csak a kezdet lesz és most már a bajnokságban is beindul a Ceglédi KKSE henger!

Szép volt fiúk, hajrá Cegléd!