+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Bajnokság

Megint egy hajszálon múlott a pontszerzés

by: ckkse

0

A K&H Liga NB I-es bajnokság 21-ik fordulójában a masszív középcsapatnak számító Csurgó csapatát fogadtuk. Ősszel idegenben sajnos sima vereséget szenvedtünk ellenük, most itt volt az alkalom a visszavágásra, nézzük hogy alakult a derbi!

I. félidő összefoglaló:

Ahogy tavasszal már megszokhattuk hazai pályán teltház fogadta a feleket Abonyban. A légiósokra építő ellenfelünk ellen, már az első percek benyomása után érződött, egy fizikális, lassú, ebből adódóan hosszú mérkőzésre lehet számítani. A szerb Markez Mitar kezdte meg a golgyártás, de Dszamali és a hosszú idő után kezdő Markovics góljaival fordítottunk pillanatok alatt. (2-1) Megérkezett a meccsbe, a később főszereplővé váló és a Csurgó szekerét húzó bosnyák Herceg Mirko is akinek a góljaival 10 perc után visszavette a vezetést a vendég alakulat. (4-5) Tovább lassult a játék, mind két oldalon parádéztak a kapusok, sorra maradtak ki a ziccerek. A 20-ik perc előtt sajnos elvesztettük a combhajlító húzódást szenvedő Iman Dzsamalit, így vezéráldozatot szenvedett Nagy Károly alakulata, emellett pedig először kétgólos hátrányba került. (7-9) Az első félidő hajrája ennek ellenére remekül sikerült! Az addig csak védekező Bartha Bence lépett elő támadásban és 5 percen belül szerzett három nagyon fontos gólt, emellett rutinos szélsőink, Pásztor és Szepesi is előlépett, így nagyon jól jöttünk ki az első játékrész utolsó perceiből és 13-12-es előnnyel mehettünk a nagyszünetre.

II. félidő összefoglaló:

Szó szerint katasztrofálisan indult a második 30 perc. Azonnal fordított a Csurgó mellette pedig a 34-ik percben – kissé szigorú ítélet után – piros lapot kapott  Bartha Bence, így újabb csapás mért minket. (13-14) Ezek után a ceglédi csapat, nem roskadt össze, ugyan Krecic Grega gólja után ismét két gólos is volt a hátrány (17-19) jött egy szenzációs 3 perc, 3-0-ás rohanással! Spekhardt beállós pozícióból lett jól megjátszva, majd Pásztor és a remekül védő Kránitz is üres kapus gólt szerzett az ekkor emberhátrányban játszó vendégek ellen. (20-19) Jöhetett a mindent eldöntő utolsó negyed óra. Sajnos Krsmancic góljaival hamar visszaszerezte a vezető szerepét a Csurgó (21-23), de Tóth Marci góljával és remek gólpasszaival 90 másodperccel a vége előtt ismét egál volt az állás! (24-24) Az utolsó támadására készül a Csurgó hosszan, passzívig, sőt utolsó passzig levédekeztük őket. Ekkor azonban az utolsó szalmaszálba kapaszkodva ismét megvillant a bosnyák légiósuk, Herceg lőtte át a sáncot és döfte a kést a hazai szívekbe. Ugyan volt még esélyünk egyenlíteni, de a sokk hatás alatt maradt csapatunk ezzel nem élt, így nagyon fájó egy gólos vereséget szenvedtünk végül. (24-25)

HÉP-CEGLÉD–CSURGÓI KK 24–25 (13–12)
Abony,
250 néző. Vezette: Sándor, Szabó
CEGLÉD: KRÁNITZ 1 – PÁSZTOR Á. 3, Markovics 3, SPEKHARDT 3, Bartha 4, Juhász K. 1, SZEPESI I. 3. Csere: Aleksza (kapus), Dzsamali 3 (1), Tóth M. 2, Mazák, Kállai 1, Teleki, Kende, Csomor. Edző: Nagy Károly
CSURGÓ: HOLLÓ – Bazsó, HERCEG 6, KRSZMANCSICS 6, Szeitl E. 1, MARKEZ 7 (3), Gebhardt 1. Csere: Füstös Á. (kapus), Vasvári, Borsos, Gábor 1, Spruk 1, Skol 1, Tóth Á., Krecic 1, Szeitl L. Edző: Baranyai Norbert
Az eredmény alakulása. 4. perc: 2–2. 9. p.: 4–4. 16. p.: 6–6. 21. p.: 7–9. 25. p.: 9–9. 37. p.: 16–16. 41. p.: 17–18. 48. p.: 20–20. 53. p.: 21–22. 57. p.: 23–23.
Kiállítások: 8, ill. 16 perc
Hétméteresek: 1/3, ill. 3/3

MESTERMÉRLEG:

Nagy Károly: – Felkészültünk a Csurgóra, de tudtuk, hogy erősebbek a játékosaik. Megpróbáltuk a játékot felépíteni. Sajnos Imán lesérült, és Barta piros lapja is hozzájárult, hogy két fontos játékosunk kiesett. Technikai hibákat vétettünk, melyeket a Csurgó jól kihasznált, kiélezett helyzetben gólt tudott lőni. Ugyanúgy, mint a Komló ellen, kiélezett helyzetben az ellenfél a végén gólt tudott lőni. Sajnos a rutintalanságunk ismét előjött.
Baranyai Norbert: – Küzdelmes mérkőzés volt, rengeteg hibával játszottunk. Izgalmas végjáték kerekedett ki, de egy kis szerencse is kellett, hogy nyerni tudjunk. Fegyelmezetlenek voltunk, és sokat hibáztunk a támadójátékban. Mikor kisebb előnyt szereztünk, rendre visszaengedtük a hazai csapatot. A kapusteljesítményünk meghatározó volt, átlövőjátékunk sokat javult az előző mérkőzésekhez képest. Készülünk a következő mérkőzésre.