+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Bajnokság

MEGVAN: gólzápor, győzelem, NB1!

by: ckkse

0

Utolsó hazai mérkőzésére készült a HÉP-Cegléd az NB1/B felsőházának 9-ik fordulójában. A bajnokság kilencedik helyén álló, Szigetszentmiklós csapata látogatott el Abonyba, így a második helyen álló ceglédi fiúknak kötelező volt nyerni. Viszont a tét, nyomta a hazai vállakat, hiszen egy hihetetlen mélységeket, majd magasságokat megjárt csapat most elérhette legfőbb álmát: győzelem esetén NB1-be való feljutást lehetett ünnepelni! A HÉP-Cegléd ennek megfelelően rendkívül élesen, az első percektől koncentrálva lépett pályára, lássuk a részleteket:

 

  1. félidő összefoglaló:

 

Álomkezdés a mérkőzésen! Az első 10 percben gyakorlatilag az egész idényben mutatott kőkemény védekezéséből mutattuk meg az eszenciát. Labdaszerzések, majd lerohanásos gólok, hatalmas blokkok, könnyed kapusbravúrok, egyszóval remek start! Ez persze ez eredményjelzőn is hamar megmutatkozott, hiszen a 11-ik percben, Szepesi István sikeres hetese után már 5-0-ra vezetett csapatunk. Az első bekapott ceglédi gólig egészen a 13-ik percig kellett várni, ekkor szintúgy hetesből voltak sikeresek a vendégek. (5-1) Ellenfelünk 6-2-es hátrányban kért először időt, ami után átálltak a hét a hat elleni játékra, ami rövid ideig megakasztotta az egyre nagyobbra hízó hazai előnyt. Az első játékrész utolsó 10 percére így is magabiztos 10-5-ös vezetéssel fordulhattunk, de itt jött egy olyan szakasz a Ceglédnek, amivel előre bocsájtva, gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzés sorsát. Elkezdett működni a védelem a hét a hat elleni játékban, aminek eredményeképp egymás után háromszor, sorrendben: Juhász Károly, majd kétszer Pásztor Ákos nemes egyszerűséggel „csak” az üreskapuba dobta a gólokat. Tovább nyílt az olló, Kránitz is bravúrokat mutatott be, emellett a vendégek már hetesből is képtelenek voltak betalálni, így Csomor Tamás balszélről szerzett gólja után 5 perccel a nagyszünet előtt már 15-5 volt az állás a javunkra. Az 5-0-s futásunk után a félidőig kicsit rendezte sorai a vendég alakulat, azonban így is magabiztos előnnyel, 18-9-es vezetéssel mehettek a szünetre Nagy Károly vezetőedző fiai.

 

  1. félidő összefoglaló:

 

Kicsit megfrissített kerettel a második játékrész ott folytatódott ahol az első abbamaradt: Szepesi „Szepi” kezdte meg a gólgyártást, majd a frissen pályára lépő, villámléptű Gyene Norbert talált be kétszer fél percen belül. Pár érdekes bírói ítélet kicsit megzavarta csapatunkat, kaptunk is egy-két elkerülhető gólt, illetve Kállai Martint is kiszórták két percre, jött is Nagy Károly időkérése a 45-ik percben. (26-16) Ezután, ahogy az a nagykönyvben megvan írva, újult erővel, frissen jött ki a csapat az utolsó 15 percre és mutatott olyan játékot, amire minden kilátogató szurkoló csak csettinteni tudott. A „nagy öregek” Juhász és Szepesi kezdte a showt, Juhász „nem odanézős” pattintott átadása után , „Szepi” a tőle megszokott könnyedséggel lőtte ki csuklóból a hosszú felső sarkot. Kállai Martin se akart elmaradni a fiúktól az örömjátékban, ziccerben választott finom megoldást a közönség legnagyobb örömére. (31-18) A találkozó utolsó 10 perce, így szinte már csak formalitás volt. Lejött a kapuból a megint szenzációsan védő, 40% feletti védési hatékonyságot bemutató Kránitz Zoltán és a helyét elfoglalta a mindössze 19 éves Horváth Gergely, aki egyben ifjúsági csapatunk hálóőre is. Számára is remekül sikerült a mérkőzés, két hatalmas bravúrral köszönte meg a perceket a fiatal játékos. Az utolsó szó, avagy utolsó gólt a derbin Teleki Levente beállósunk szerezte, kialakítva ezzel a rendkívül magabiztos 37-20-as HÉP-Cegléd győzelmet. Jöhetett az örömtánc a ceglédi csapat újra feljutott az első osztályba!

 

Hihetetlen érzelem szabadultak ki mind a játékosokból, mind a szurkolóból a mérkőzés lefújását követően. Sokszor megírtuk már, most is megtesszük: nagyon sokan már leírták ezt a csapatot az idei esztendő elején, de a fiúk és a vezetés bebizonyította, hogy nincs lehetetlen feladat, nincs lehetetlen cél és óriási mélységből indulva végül NB1-es feljutást ünnepelhetünk! Köszönjük fiúk, ezzel a második hely és a feljutás már be van biztosítva, a slusszpoén az utolsó fordulóba jöhet, ahol kötelező nyernünk idegenben a Tata ellen. Amennyiben a Budai Farkasok pontot veszítenek az Orosháza ellen, még a bajnoki cím is meglehet! Azonban bárhogy is lesz már ezután, ez a szezon már a ceglédi sporttörténelem aranylapjaira fog kerülni, hiszen nem győzzük hangsúlyozni: újra NB1-es kézilabdacsapata van Ceglédnek!

 

SZENZÁCIÓS VOLT FIÚK!

CSAK A HÉP-CEGLÉD