+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Bajnokság

Most a győzelem nem, az NB1 viszont összejött!

by: ckkse

0

A 2021/2022-es szezon utolsó bajnoki mérkőzésére készülhetett a HÉP-Cegléd. A felsőház végső derbijén Tatára látogattak a ceglédi fiúk, gyakorlatilag egy tét nélküli meccsre, hiszen az előző fordulóban már sikerült kiharcolni a feljutást jelentő győzelmet. Még is titkon reménykedni lehetett még a bajnoki cím megszerzésében is, ehhez viszont a Budai Farkasoknak bukni kellett hazai pályán az Orosháza ellen, amire valljuk be sajnos kevés esély volt. A Tata otthon, nagyon masszív csapatnak számít, nézzük végül hogy alakult ellenük a mérkőzés.

 

  1. félidő összefoglaló:

 

A hazaiak szerzik meg az első gólt, de nem sokáig tarthat az örömük és az előnyük, mivel Bendicsek Ákos két bombával megfordítja a meccset. Kránitz Zoli kapusunk pillanatai következnek, szép védéseket mutat be a ceglédi hálóőr, majd a hetedik percben Pásztor Ákos is megvillan és már is két gólos előnyre teszünk szert. (1-3) Az első 15 perc hasonló metódusban folyik, a védekezésünk extra, a támadójáték akadozik ugyan, de tartjuk az 1—2 gólos előnyt, így a 15-ik percben Spekhardt Gergő gólja után 3-5 az állás a javunkra. Az első játékrész második felében aztán elindult a gólgyártás, ami nem éppen nekünk kedvezett… A 21-ik percben még, az egész mérkőzésen legeredményesebb ceglédinek bizonyuló (5 gól) Pásztor Ákos révén, újra két góllal vezettünk, (6-8) sőt 4 perccel a nagyszünet előtt Kállai révén már 3 góllal mentünk! (7-10) Innen viszont jött a rémálom, kétperces kiállítások, üres kapus gólok, labdaeladások, véleményes fújások… A szünetre így egészen hihetetlen módon 2 gólos hátrányba a mentünk. (13-11)

 

  1. félidő összefoglaló:

 

Az ütés sajnos benne maradt a csapatban, így gyors gólváltás után hamar 3 gólosra növelte az előnyét a hazai csapat. (15-12) Azonban, ahogy az idényben már oly sokszor, most is erőre kapott a csapat! Gyene Norbert indította meg a felzárkózási rohamot, két gyors góllal. Azt gondolhattuk volna, hogy Teleki Levi két perces kiszórása megállítja ezt, de szerencsére nem! Bendicsek révén egyenlíteni tudtunk, (15-15) majd a 39-ik percben Szepesi gólja után, újra a vezetéshez jutott a HÉP-Cegléd. (15-16) Az öröm sajnos megint nem sokáig tartott, egy ellentámadásos gól, egy eladott labda megbüntetése és oda az előny másfélpercen belül…(17-16) A döntőnek utólag a 40-ik és az 50-ik perc közötti szakasz bizonyult. Sajnos nagyon kiszámíthatok és kicsit fáradtak voltunk a támadásban így ebben a szakaszban mindössze egy gólt dobtunk. A hazai csapat se brillírozott, de azért dobott gólokat, így az utolsó 10 percnek 3 gólos hátrányba mehettünk. (20-17) A meccs hajrában aztán próbáltunk kapaszkodni, kétszer is feljöttünk mindössze 1 gólos hátrányba, de ekkor rendre a másik oldalon gólt kaptunk, így végül 24-22 arányban kikaptunk.

 

Elkeseredésre természetesen semmi ok nincs, hiszen ma már pontosan tudjuk, ha nyer is a Cegléd, akkor is a második helyen végez, hiszen a Budai Farkasok győzelme végül egy másodpercig se forgott kockán. A fiúk óriásit meneteltek az alapszakasz hajrájától, egészen a felsőház legvégéig, hogy elérjék az NB1-et! Óriási hullámvasút volt ez a szezon, de végül remekül alakult és meglett a pár hónapja még elképzelhetetlennek tűnő feljutás. Most egy kis pihenő jön, majd az építkezés és a felkészülés, hiszen a 2022/2023-as szezont más a legelső osztályban kezdi csapatunk.

 

CSAK A HÉP-CEGLÉD!