+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Bajnokság

Most, vagy soha! – kötelező idegenben is nyerni a Vecsés ellen

by: ckkse

0

A sereghajtó Vecsési SE otthonába, az üllői Városi Sportcsarnokba látogat csapatunk a Ceglédi KKSE.

Tavasszal már minden derbinek dupla jelentősége van, hiszen régen nem látott kiegyenlített bajnokságnak lehetünk szemtanúi az NB1/B keleti csoportjában. A csapatok a tizediktől a második helyig gyakorlatilag látótávolságon belül vannak, így egy-egy győzelmi sorozattal óriásiakat lehet előre lépni. A győzelem útjára szeretnének újra lépni a ceglédi kézisek is, de ez nem lesz olyan egyszerű feladat, mint ahogyan az elsőnek tűnik. Ugyan az utolsó helyen tanyázik jelenleg a Vecsés (akik nem olyan régen még az Nb1-et is megjárták…) azonban mindössze 3 ponttal vannak lemaradva a hatodik helyezett Ceglédtől. Továbbá a döcögős vecsési kezdést váltotta egy-két bravúros pontszerzés.

A legutóbbi bajnokijukon – szintén hazai pályán – a vecsési kézisek nagy sikert értek el azzal, hogy 32-30-ra verték a második helyezett Békési FKC-t, emellett pedig azt a Mezőkövesdet is verték még ősszel, akiktől a mútlhéten szoros csatában kikaptunk. Összeségében elmondható aktuális ellenfelünkről, hogy hazai pályán bárkire veszélyesek lehetnek, (az összes pontjukat, otthoni környezetben gyűjtötték be) emellett pedig egyértelműen küzdeni fognak a bennmaradásért. Az eddigi találkozóiból kitűnik, hogy ők kapták eddig a legtöbb gól a bajnokságban, de ennek ellensúlyozáskaént viszonylag sok gólt is dobnak és ezt szerzik egységes csapatként; hiszen egy kiemelkedő góldobójuk, sincs viszont 9 játékosuk is már 20 gól felett termelt.

Ezzel szemben a Ceglédnek van az egyik legjobb védekezése a bajnokságban, amit jól mutat, hogy mi kaptuk a legkevesebb gólt a 10 csapat közül. Viszont a támadó gépezeten most már nagyon javítani kell, mivel gólszerzésben sajnos sereghajtónak számítunk. Ezt ellensúlyozhatja reményeink szerint a régi-új igazolásunk Juhász Károly, aki idén először fog bajnoki mérkőzésen bemutatkozni. Amennyiben a támadásaink fluidabbak és kreatívabbak lesznek, nem lehet gond és végre elindulhatunk a siker útján. El is kell már, hiszen a cél továbbra is a felsőházba kerülés, ennek érdekében viszont kötelező nyerni a Vecsés otthonába!

Minden bele fiúk!

Hajrá ceglédi KKSE!