+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Bajnokság

Nagyon fontos győzelmet arattunk a bajnokságban!

by: ckkse

0

A Budai Farkasok elleni NB I-es bajnoki mérkőzés, gyakorlatilag egy kisdöntővel is felért a tabella utolsó két helyén lévő csapatok számára. Ezen a derbin csak is a győzelem volt az elfogadható eredmény. A Cegléd ősszel 21-20 arányban tudott nyerni aktuális ellenfelünk otthonában, a Magyar Kupában viszont hazai pályán kaptunk ki tőlük viszonylag simán. Azóta viszont sok víz lefolyt a Dunán, mind két csapat megerősödött egyre jobban összeért, így előzetesen egy élet-halál harc volt várható.

I. félidő összefoglaló:

Nem a legjobb előjelekkel mentünk bele a mérkőzésbe, hiszen Juhász Károly komoly derékfájdalmakkal vállalta  a játékot, Császár Gábor az egész héten beteg volt kérdéses volt hány percet bír, Iman Dzsamali pedig úgy meghúzta a combhajlítóját a bemelegítésnél, hogy végül nem kockáztatta Nagy Károly a játékát, így nem is került pályára balátlövőnk. A meccset jobban is kezdte a vendég csapat, ők szerezték az első gólt, gyorsan járatták a labdát és hamar 4-2-es vezetést alakítottak ki, miközben mi még hetest is hibáztunk. A 9-ik percben 6-4-es Farkasok előnynél viszont valami elindult védekezésben a csapatban! Sorra sáncoltuk a lövéseket, illetve hibába kényszerítettük az ellenfelet, támadásban pedig emberelőnyöket harcoltunk ki. Két rutinos szélsőnk, Szepesi és Pásztor volt igazán elemében, sorra szerezték a gólokat és ami igazán demoralizáló lehetett az ellenfél részéről az momentum volt, amikor egymás után – 1 percen belül – két egész pályás üres kapus gólt szereztek szélsőink! 5-0-ás rohamunk után jött is a vendég időkérés. A játék képe szerencsére nem változott, sőt tovább tudtuk az előnyünket növelni és a 20-ik percben Kállai Martin átlövése után az addigi legnagyobb előnnyel, 5 találattal vezettünk. (12-7) Az első játékrész utolsó 10 percében kicsit mi is elkezdtünk hibázni, amit azonnal megbosszult ellenfelünk, így a félidei nagy pihenőre már „csak” 3 gólos előnnyel mehettünk. (14-11)

II. félidő összefoglaló:

Úgy kezdtük a második félidőt, ahogy a nagykönyvben meg van írva! 3 perc alatt visszaállítottuk az 5 gólos magabiztos előnyünket, Pásztor, Juhász és Bartha révén. Hátul pedig az egyre parádésabban védő Kránitz húzta le a redőnyt. (18-13) A 40-ik percben kicsit megijedtünk, hiszen az addig remekül játszó Juhász Karcsi maradt lent a földön a derékfájdalmai miatt és nem is tudta folytatni a játékot. Helyére Császár állt be, aki szépen menedzselte az órát és passzív helyzetben elővéve klasszisát szerzett rögtön gólt! (22-15) Itt volt az a szakasz, amikor gyakorlatilag végleg eldöntötte a meccset csapatunk. A 15-ik és a 16-ik bekapott gólunk között több mint 10 perc telt el, – Kránitz nevét nem véletlenül skandálta  közönség – miközben mi további gólokat szereztünk! (24-16) Az utolsó 10 perc így szinte már csak formaiság volt, sok mindennel próbálkozott a Farkasok, de ezeket mi rendre csapatként megbüntettük: a pályára lépő 11 mezőnyjátékosunkból 10 betalált és a legvégén az egész mérkőzésen sziporkázó Szepesi és Pásztor két olyan talpról eleresztett bombát mutatott be, amit nem mindennap látni. (35-25)

A derbi végén kiszakadt a srácokból a sok feszültség, együtt ürült a csapat a szurkolókkal, igazi egymásra találás volt ez, igazi nagy siker! Újra van remény, újra van igazi realitása annak, hogy bennmaradhatunk az NB 1-ben! Jelenleg – a jobb egymás elleni gólkülönbségünknek köszönhetően – már megelőzzük a „kis Veszprémet” és nem vagyunk kieső helyen! Ezt az utat kell folytatni és akkor az új csarnokban az év végén nagyot ünnepelhet a klub!

HÉP-Cegléd – Budai Farkasok-Rév 35-25 (14-11)
Abony, 500 néző
V.: Bócz, Wiedemann

Cegléd: KRÁNITZ, PÁSZTOR 9 (1), Kállai 5, Spekhardt 3, Bartha 3, Juhász 2, SZEPESI 5 Csere:  Mazák 1, Teleki 1, Kende 2, Császár 4, Tóth, Edző: Nagy Károly.

Budai Farkasok-Rév: Merkovszki, Valler 1, ENOMOTO 9, Vuleta 2, Nourelden 3, Szövérdffy 1, KVASTEK 4,  Csere: Nánási (kapus) Puskás, , Németh 2, Holdosi, Széles 2, Kovács, Holdosi, Nagy, Zenaddi 1, Edző: Korsós Ádám.

Kiállítások: 16, ill. 14 perc.
Hétméteresek: 1/2, ill. 1/2.

Az eredmény alakulása: 4. perc:  2-3. 9. p.: 4-6  14. p.: 9-6  21.p.: 13-8  25.p.: 13-11  37.p.: 19-15 40.p.: 21-15  48.p.: 25-16 53.p.: 27-21  57.p.: 32-24

Mestermérleg:

Nagy Károly: Sok problémával készültünk a meccs előtt, voltak sérült és most visszatérő játékosok. A többiek felvették a kesztyűt. A Budai Farkasok ügyes kézilabdát játszik, de sikerült őket a védekezésünkkel megtörni. A második félidőben a kritikus szakaszokban is tudtuk tartani magunkat. Számunkra ez egy nagyon fontos siker volt

Korsós Ádám: Egy élmény volt nekem a mérkőzés, a Karcsinál voltam először NB I-es játékos. Becsületesen felkészültünk, de sok minden nehezített minket. Nem voltunk méltó ellenfelei most a Ceglédnek. A második félidőben mindent megpróbáltunk, de sajnos most ez kevés volt.