+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Egyéb kategória

Nem lett „Fradi elleni csoda”

by: ckkse

0

A K&H Liga NB I-es bajnokság utolsó előtti fordulójában a Ferencváros csapatát fogadtuk. A zöld-fehérek a bajnokság egyik topcsapatának számítanak, idén már nemzetközi szinten is bizonyítottak, hiszen az Európa Liga legjobb 16 csapatába is bekerültek. Ellenük készültünk a „csodára”, hiszen a bennmaradás érdekében muszáj lett volna a 2 pontot begyűjteni.

I. félidő összefoglaló:

Sajnos a bajnokira két meghatározó, rutinos játékosunk kidőlt: Pásztor Ákos és Szepesi István személyében, mellettük pedig Kállai Martin is sérüléssel küszködött, így nem a legjobb passzban vártuk a derbit. Ennek ellenére remekül kezdtük a meccset, a kissé enervált Fradi ellen. Bartha Bence  két gólja adta meg az alaphangot, majd Markovics és Spekhardt is betalált, így 5 perc után két góllal vezettünk. (4-2) A Fradi ekkor kezdett éledezni, fokozatosan jöttek fel a 10 percben már 6-6-ra, a 12-ik percben pedig már vezettek is. (6-7) A következő 10 percben sajnos nagyon megakadt a támadójátékunk, jöttek a technikai hibák is, amit a zöld-fehér alakulat kíméletlenül kihasznált, így az első etap utolsó 10 percére fordulva már 4 gólos volt a hátrányunk. (9-13) Sajnos az utolsó percek is hasonló mederben folytak, így a félidőre az addigi legnagyobb különbség alakult ki a Ferencváros javára. (12-20)

II. félidő összefoglaló:

Nem kezdtük most se rosszul a játékrészt, hiszen szűk 3 perc alatt, Szűcs, Juhász és Dzsamalai is betalált, miközben csak egy gólt kaptunk. (15-21) Azonban a további kapaszkodás ekkor még elmaradt, sőt a Fradi újra fokozatot váltott és pillanatok alatt futottak egy 5-1-es rohamot, ami okán a 40-ik percben már 10 gólos volt a hátrányunk. A ceglédi fiúk tiszteletére legyen mondva, de adták fel teljesen az eldőlni látszó derbit. Dzsamali pillanatai következtek, aki a következő 5 gólunkból 4-et szerzett és kicsit kozmetikázott az eredményen. (23-29) Hova tovább, Juhász, majd Csomor remek találatai után 10 perccel a derbi vége előtt ismét „csak” 4 gólos volt már a hátrányunk! (25-29) Sajnos ekkor ismét hibázni kezdtünk, pedig kétszer is mehettünk a még szorosabb eredményért. Ami nálunk nem jött össze, azt a Ferencváros góllal büntette és ezzel végleg megpecsételte a mérkőzés és sajnos a Cegléd sorsát is. Végül kialakult az 5 gólos vereséggel végződő végeredmény. (31-36)

 

HÉP-Cegléd – Ferencvárosi TC 31-36 (12-20)
Abony, 300 néző
V.: Andorka, Huckert,

Cegléd: KRÁNITZ, Szűcs 2, Markovics 3, JUHÁSZ 7, SPEKHARDT 5 , Bartha 4 Kende 1,  Csere: Tamási (kapus) Kállai, Tóth, Csomor 2, Teleki, Mazák, Jamali 7,  Edző: Nagy Károly.

Ferencvárosi TC: Borbély, Kovacsics 1, Nagy B. 6, Mikita 1, DEBRECZENI 3, Lékai 1, Ónodi 4, Csere: BUJDOSÓ 7, Pordán 3, Bognár 2, Prainer 4, Balogh Zs 1, Csörgő 2, Török Á. 1, Edző: Pásztor István

Kiállítások: 6, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 2/4, ill. 1/2.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 4-2. 9. p.: 6-6 16. p.: 9-10 21.p.: 10-13  26.p.: 11-17  37.p.: 16-26  41.p.: 19-26  48.p.: 24-29 53.p.: 27-32  57.p.: 29-36

 

Mestermérleg:

Nagy Károly: Amennyi időnk volt és ahány játékosunk, ahogy lehetett felkészültünk a mérkőzésre. Az elején még működött, amit megbeszéltünk, de a Fradi szigorított a védekezésén. Kikényszerített hibák nélkül adtunk el a labdákat. Amit kijátszottunk ziccerig azokban a helyzetekben hibáztunk. A Ferencváros jött fel, mi elbizonytalanodtunk, forgattuk a csapatok, de annyit értünk el, hogy szorosabb meccset tudtunk játszani. Butaságok voltak a játékunkban, ami az egész évünket jellemezte. Ha az új csarnokunkban otthon tudunk játszani a tavaszi idényben, akkor benn tudtunk volna maradni a bajnokságban.

Pásztor István: Felkészültünk a Ceglédből, tudtuk, hogy a Ceglédnek fontos ez a mérkőzés, de kézben tudtuk tartani. Az első félidőben jól védekeztünk, volt jó kapus teljesítmény, amit megbeszéltünk az jól működött. A második félidő bebizonyította, hogy a Cegléd jobb csapat annál, hogy kiessenek. Sok sikert kívánok a Ceglédnek, szülővárosom csapatának.