+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Bajnokság

Óriási győzelem a fiatal Veszprémiek ellen, a szezon egyik legkiegyenlítettebb derbijén!

by: ckkse

0

Sokan várták már Cegléden a BFKA-Veszprém elleni hazai mérkőzést. A ceglédi és vendég szurkolók is felfokozott hangulatban érkeztek az ütközetre és ez a „feeling” a játékosokra is hamar átragadt, így már az első percek után tudni lehetett, itt ma egy kőkemény, érzelmekben is dús rangadót fogunk látni! Két remek csapat, amely közül a mieink, a HÉP-Cegléd páratlan sorozatot tudhatott magáénak, hiszen az elmúlt 11 meccséből 10-et megnyert és harcban van a bajnoki címért. Az utóbbi hónapokban mindössze egyszer hajtottak fejet az ellenfél előtt a ceglédi kézisek, éppen az aktuális „kis Veszprém” elleni idegenbeli felsőházas derbin. Eljött a visszavágás ideje a bajnokság hajrájában, hazai pályán, lássuk a részleteket:

 

Óriási elánnal vágtak neki a mérkőzésnek a fiatal kerettel érkező vendégek, Kránitz Zoli kapusunk még ziccert is fogott, ennek ellenére két perc után már két góllal mentek a villámrajtot vevő vendégek. (0-2) A harmadik perc legvégén megszületett az első hazai gól is Szepesi István révén, de érezhető volt még ekkor, hogy a vendégek nagyobb fordulatszámon pörögnek. Ezt az újabb két gyorsan egymás után szerzett góljuk is jól jelezte. (1-4) Az első 10 perc hasonló metódusban folyt így jött is a gyors időkérés Nagy Károly vezetőedzőnktől. (3-6) Ahogy lenni szokott a mester most is jól nyúlt bele a mérkőzésbe, a következő 5 percben Pásztor Ákos és a védelem vezetésével 4-1-es rohamot mutatott be a Cegléd és a 15-ik percben már egál volt az állás! (7-7) Az egyenlő állás után továbbra is mindig talált – olykor már passzív helyzetnél, utolsó pillanatban – a vendég csapat, így vezetni továbbra se tudtunk, de szerencsére kiegyenlíteni mindig. A 21-ik perc aztán szerencsét hozott, hiszen fél perc alatt megfordítottuk a meccset és először vezettünk: Spekhardt Gergő előbb egyenlített, majd a Veszprémi labdaeladásból Pásztor fordult le és lőtt gólt! (11-11) Az első félidő hajrájában, a vezetés átvitelétől függetlenül, nem tört meg az addig kialakult kiélezett játékhelyzet, a vendégek tapadtak ránk, sőt vissza is vették a vezetést 12-13-nál, de az utolsó szó, avagy gól a ceglédi Gráf Martiné volt, így 13-13-as döntetlen állásnál mehettek a fiúk a nagyszünetre.

 

Szepesi István mellett, a mérkőzésen legeredményesebb hazai játékosnak bizonyuló (5 gólt szerző) Gráf Martin ott folytatta, ahol az első játékrészben abbahagyta és találatával hamar megszerezte a vezetést a HÉP-Ceglédnek. Érezhetően a keményebbé váló védekezésünkkel jobban megszenvedtek a veszprémi fiatalok, illetve a szinte tarthatatlan tempójukból is kicsit veszítettek, ami nem is csoda, hiszen óriási energiákat mozgósítottak meg. A Cegléd is frissített a csapaton, új játékosok álltak csatasorba köztük Kállai Martin kezdett a legaktívabban, hiszen 10 perc alatt két gólt is szerzett a sérüléséből felépülő jobbátlövőnk. (19-19) A 40-ik perctől újra kisebb hullámvölgybe kerültünk, amit a vendégek meglovagoltak, hiszen kétszer is visszavették az előnyt.(21-22) Az utolsó 15 percre így hátrányból indultunk, azonban a csapatunk nem esett kétségbe, sőt a ceglédi közönség óriási buzdítása mellett egy káprázatos 5 percet bemutatva Teleki Levente két rendkívül fontos góljával is fűszerezve 4-0-s rohamot mutattunk be a legjobbkor és visszavettük a vezetést! (25-22) Az utolsó 10 perc egy remek Tamási Zsolt bravúrral indult, majd Szepesi „Szepi” István értékesítette újabb hetesét, így az 5-0-ra hízó rohamunkkal már 26-22-re vezettünk. A „kis Veszprém” azonban a végsőkig küzdött, és egy véleményes kiállítás után, pár könnyű góllal az utolsó 5 percre ismét visszajöttek a meccsbe, hiszen már „csak” két góllal vezettünk ismét, jött is a hazai időkérés. (27-25) Az utolsó 5 percnek hideg fejjel, forró szívvel mentek neki a HÉP-Cegléd kézilabdázói és 2 perccel a vége előtt Tamási védése után végleg megnyugodott a csapat és megtartotta az előnyét, úgy , hogy a végén Csomor Tamás gólja tette fel az ’Í-re” a pontot, kialakítva ezzel a 30-27-es ceglédi sikert.

 

 

Igazi presztízs meccset nyert meg ezzel a Cegléd, megint megmutatva , hogy nagy tartás van a csapatban! Továbbra is tartjuk a lépést az első helyezett és most sem hibázó Budai Farkasokkal szemben. Azonban csak 1 pont a különbség és a következő fordulóban mi utazunk az éllovashoz… Egyértelműen az év rangadója, a bajnoki címet is eldönthető derbi következik!

 

SZÉP VOLT FIÚK!

CSAK A CEGLÉD!